Læserbrev

Anlægsloftet bremser den grønne omstilling i København

Anlægsloftet viser, hvorfor der er behov for at sende Lars Løkkes regering på møddingen, så vi kan få en ny politik til gavn for det lokale demokrati, børnene og kloden
Debat
28. december 2018

Mandag den 17. december skulle byrådspolitikerne i København vælge mellem pest og kolera, da 500 millioner kroner i anlæg skulle udskydes på grund af regeringens anlægsloft. Og det var kun første runde.

Samlet set skulle vores folkevalgte udskyde 70 procent af de anlægsbehov, de selv har givet penge til, fordi anlægsloftet er alt for stramt.

Vi skubber i alt 2,1 milliarder kroner foran os, og der er ikke udsigt til, at det ændrer sig. Mange projekter er allerede udskudt flere gange – nogle er helt tilbage fra 2011. Det er en umulig situation. Og så er det udemokratisk. Vores folkevalgte har sat penge af til projekterne, men kan ikke få lov til at sætte dem i gang.

Det betyder, at vi ikke kan sætte turbo på den grønne omstilling i form af cykelstier og sikre skoleveje – og at der ikke bliver plads til grønne havnebusser, busfremkommelighed, energirenoveringer og flere træer i byen.

Fornyelsen af de socialt udsatte boligområder bliver sat på pause. Det går ud over Tingbjerg, Mimersparken og Remiseparken i Urbanplanen. Men også nedslidte fodboldbaner og grønne åndehuller i de udsatte boligområder bliver sat på pause – på ubestemt tid.

Anlægsloftet er en dårlig løsning, fordi København er vokset med 100.000 borgere – og forventer 100.000 flere. De projekter, som bliver igangsat inden for anlægsrammen, er skoler og daginstitutioner til byens mange nye borgere. Men der er et kæmpe efterslæb. Og på grund af anlægsloftet kan skolerne ikke få cykelstier, sikre skoleveje og grønne arealer.

Der SKAL være plads til at følge med befolkningsudviklingen – og der skal være plads til at komme i mål med den grønne omstilling. Vi har jo ikke et anlægsloft for regnearkets skyld. Hvorfor må københavnerne ikke omstille sig til en CO2-neutral fremtid, så der er en fremtid til de børn, vi gerne vil bygge skoler til?

Det er en statslig detailstyring af værste skuffe. Særligt når man ved, hvor svært vi har ved at ramme Københavns 2025-mål for CO2-udledning.

Anlægsloftet viser, hvorfor der er behov for at sende Lars Løkkes regering på møddingen, så vi kan få en ny politik til gavn for det lokale demokrati, børnene og kloden.

Rasmus Steenberger, folketingskandidat SF

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her