Læserbrev

Fagbosserne bør slippe loyaliteten over for S og sige nej til højere pensionsalder

Vi vil ikke arbejde, til vi segner. Vi forlanger, at vi skal kunne løfte børnebørnene – stop med at hæve pensionsalderen
6. december 2018

Vi repræsenterer stilladsarbejdere, socialpædagoger, HK’ere og smede. Fælles for os er, at vi har et langt arbejdsliv bag og foran os. Alt for langt til, at vores kroppe og hoveder kan holde til en højere pensionsalder.

Vi og vores kollegers hverdag er fyldt med løft, tempo og tonsvis af opgaver, der skal klares. Vi har ligesom alle andre et ønske om en værdig alderdom efter arbejdslivet, hvor vi har overskud til livet i mange år.

Det er bare ikke muligt, når pensionsalderen bliver ved med at stige, og efterlønnen er afskaffet. Vores faggrupper har ikke udsigt til et langt liv efter arbejdet ­– og da slet ikke et langt liv uden smerter. Når vi snakker om fremtiden, så er den præget af bekymring, og de mest bekymrede er vores unge kolleger. Dem på 18 år skal arbejde, til de er 75 år, og det ved alle, at ingen kan klare.

For os er det indlysende, at der skal siges stop for enhver forhøjelse af pensionsalderen. For os er det ikke et spørgsmål om at vente, til vi er slidt helt ned til sokkeholderne. Det er nærmere et spørgsmål om at få mulighed for en værdig alderdom.

Vi vil gerne sende en besked til vores faglige ledere, som skrev en kronik her i avisen den 28. november. De skriver, at den højere pensionsalder skal tackles med bedre arbejdsmiljø, uddannelse og mulighed for sporskifte.

Det er gode forslag. Men det løser ikke det grundlæggende problem: Vi vil ikke arbejde, til vi segner. Vi forlanger, at vi skal kunne løfte børnebørnene.

De faglige topfolk bliver nødt til slippe loyaliteten over for deres socialdemokratiske moderparti og komme i takt med medlemmernes krav – stop med at hæve pensionsalderen. I har som vores ledere en afgørende rolle, I er talerør for mere end én million lønmodtagere. Den rolle skal I udfylde med et klart nej til højere pensionsalder og et ja til tidligere tilbagetrækning.

Det er vores liv, og det er alt for vigtigt til lappeløsninger.

Jakob Nerup, aktiv i HK, Mads Kofoed, næstformand i Dansk Metal Fjordbyerne, Thomas Strømsholt, aktiv i 3F og Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen For Socialpædagoger

Hvis vi i fremtiden skal kunne arbejde endnu længere, end vi gør i dag, forudsætter det, at politikerne også skruer på andre knapper, skriver dagens kronikører.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Tagesen
  • Frede Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Poul Anker Sørensen
  • Lise Lotte Rahbek
Peter Tagesen, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Sørensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er meget skidt at der ikke er lavet nogle undersøgelser på det her område.!
Hvordan kan akademikeren tro at os med faglært uddannelse der arbejder vi kun arbejder 37 timer.
Hvorfor skal vi betale jeres uddannelse hvis i ikke vil give os noget i den anden ende!!
Hvem siger vi ikke har får til alle kan gå på pension som 62 årige
Hvorfor skal i hele tiden skrue på de her knapper kom nu frem i lyset med hvad der ligger til grund for at vi skal blive på arbejdsmarkedet til vi er 70 år.
Hvorfor skal vi opsparer pension op så det burde være valgfrit (hver 4 3fer død inden 70 år.
Koster en plejehjems plads 14.000 og maden 4600
Skal kommunerne så have flere sagsbehandler for man har jo ikke en kontakt efter 65 år.
Skal det Gælde for de folkevalgte.
Vi vil have ret til tidlig pension i verdens rigeste land og det er ikke kun dem der har enorme pensions opsparinger fratrukket i fællesskabs kassen