Klumme

Julekalender: Jeg skammer mig over, at jeg ikke har et mere oprørsk sind

Journalist Lærke Cramon lever et liv uden store følelsesmæssige udsving. Det har sine fordele ikke at føle livet så stærkt, men hun er begyndt at synes, det er slapt af hende, at hun ikke tager større del i verden
Journalist Lærke Cramon lever et liv uden store følelsesmæssige udsving. Det har sine fordele ikke at føle livet så stærkt, men hun er begyndt at synes, det er slapt af hende, at hun ikke tager større del i verden
7. december 2018

Mit indre følelsesliv minder om en leverpostej. Jeg kan umiddelbart virke hård og grov i betrækket, men når man først skærer skorpen væk, finder man ud af, at den bare er overflade, som dækker over skefuld efter skefuld af den samme gråbrunlige masse.

Jeg lever nemlig et liv uden særligt store følelsesmæssige udsving.

Jeg skændes for eksempel ikke. Jeg bliver ikke arrig op til menstruation. Der sker intet inde i mig, hvis jeg vinder i spil, men der sker aboslut heller intet, hvis jeg taber.

Jeg kan se Knæk Cancer og Afrika-reklamer helt uden at græde. De seneste bankskandaler har ikke givet mig lyst til at gå på gaden med fakler og høtyv. Og selv om jeg da »synes, det er for dårligt« har jeg ikke tweetet om de afviste asylansøgere, der skal sendes ud på en øde ø med svinepest.

Okay, det er ikke fordi, der overhovedet ikke sker noget inde i mig, når jeg støder på den slags historier. Jeg vil faktisk tro, at jeg har prøvet at føle stort set alle følelser, der er at føle. Men hvor nogle føler vrede, savn, sorg og lykke på 140 decibel, så føler jeg nok kun i nærheden af de 60.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Niels Duus Nielsen
  • Kurt Nielsen
Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Niels Duus Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tjaeh, det er jo egentlig sjovt som det, at få børn, kan få en til at blive voksen. God fornøjelse med projektet, og lad nu endelig være med at smide 'barnet' ud med badevandet :-)