Læserbrev

De afviste asylbørn tages som gidsler for at presse forældrene

Børnene på Sjælsmark er blevet taget som gidsler, i et forsøg på at tvinge deres forældre ud af landet. Forstemmende er det, at Socialdemokratiet er enige i denne politik
En af de familier, der lige nu befinder sig på udrejsecenter Sjælsmark.

En af de familier, der lige nu befinder sig på udrejsecenter Sjælsmark.

Thomas Lekfeldt

Debat
17. januar 2019

På asylcenter Sjælsmark bor afviste asylansøgere med børn i årevis. Alle erkender, at det er et uhensigtsmæssigt sted for børnene at leve, og at børnene tager skade af at leve deres barndom der. Alligevel bliver det fastholdt, at børnene skal blive på centret.

Hensynet til børnene må ikke svække vores stramme udlændingepolitik, hvis man spørger Martin Henriksen (DF). Samtidig hævder han, at det er forældrene, der tager deres børn som gidsler.

De bruger børnenes elendige liv til at presse de danske myndigheder, hævdes det. Måske er der nogle afviste flygtninge, der tænker sådan, men er det ikke i lige så høj grad de danske myndigheder, der bruger børnene som gidsler?

Ved at tvinge familierne til at leve under forhold, der så åbenlyst skader deres børn, håber man at tvinge de afviste asylansøgere til at rejse ud af landet. Hvis børnene bliver så skadede af opholdet, at myndighederne tvinges til at gribe ind, tilbyder man nu at fjerne børnene fra deres forældre. Måske det mest indgribende tiltag man overhovedet kan gøre over for en familie. Så håber man, at dette overgreb imod familien får forældrene til at rejse.

Man afviser at gøre forholdene på Sjælsmark hensigtsmæssige for børnene. På den måde bruger man børnenes ulykkelige forhold til at presse forældrene. At mishandle børn for øjnene af deres forældre er vel en af de mest modbydelige metoder til at nedbryde mennesker, og den metode bruger det danske samfund.

At det er Inger Støjbergs og Martin Henriksens politik er forventeligt. At se, at socialdemokraterne er enige i denne politik, er en forstemmende oplevelse.

Serdal Benli, spidskandidat til Folketinget i Københavns Omegn, SF.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det rygtes nu, at Socialdemokratiet vil have børnene ud af Sjælsmark.
Men ellers bliver det nok også vanskeligt at gå til valg på at ville være "børnenes statsminister"..?

Lillian Larsen

Det er hjerteskærende. Hvem lider mest, når det går ud over børnene, forældre eller politikere?
Politikernes tale er falsk. Ondt beskrives som godt og omvendt.

Tommy Clausen

Hvor fan er vi på vej, det er som i -30 nes Tyskland...
Med håb om snarlig udrensning...

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar