Folk

FOLK

Debat
3. januar 2019

Sascha Faxe

I 2018 blev kød- og vegetarismedebatten mere end nogensinde før en del af en regulær identitetskamp. Det viste sig også i jule- og nytårsdagene, hvor Alternativets Sascha Faxe delte vandene med et tweet om sin nytårsaften.

Unge vegetarer

»Otte 15-årige holder nytår sammen. To gæster er vegetarer. Hele nytårsmenuen er vegetarisk. Otte i 40’erne holder fest sammen, hvoraf to vegetarer: Tager I lige selv det med I skal spise?« skrev folketingskandidaten fra Roskilde.

Martin Thorborg

»De unge er ikke raske,« skrev iværksætteren Martin Thorborg som en af mange kritikere derefter på Twitter.

»Er du vegetar, spiser hos mig og vil have særlig mad, må du sgu også selv have det med ...« supplerede han.

Danish Crown

Hos Danish Crown fik årets køddebat umiddelbart ingen negative konsekvenser. I de fire uger op til jul solgte virksomheden, hvad der svarer til cirka et halvt kilo flæskesteg pr. dansker. Det er flere flæskestege end nogensinde før.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her