Folk

FOLK

21. januar 2019

Frøforskere

Brave videnskabsfolk fra Bolivia har fundet fem artsfæller, der kan holde frøen Romeo (hvis gamle tilnavn var verdens ensomste frø) med selskab. Romeo har hidtil været det sidste kendte eksemplar af arten Sehuancas vandfrø. Blandt de fem nyfundne frøer er også en hun – Julie.

Andeformidlere 

Blandt de mange udfordringer, der florerer på nettet, er den sødeste nok den, som et engelsk landbrugsmuseum har fundet på. I et tweet udfordrer de British Museum til at dele deres bedste billede af en and, og alverdens museer konkurrerer nu om at vise de bedste andebilleder.

Fuglekiggere

Ornitologer kan også have indendørs interesser. På den amerikanske fuglefredningsforening Audubons hjemmeside kan man læse en anmeldelse af det populære spil Red Dead Redemption 2. Spillet foregår i 1899 og giver ifølge anmeldelsen et godt billede af datidens naturforståelse.

Månefans

Mandag har de morgenduelige mulighed for at se en komplet måneformørkelse, som finder sted mellem kl. 05.41 og 06.43. I det tidsrum vil månen ligne en blodappelsin på grund af den skygge, Jorden kaster, mens den og månen og solen står på linje med hinanden.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu