Folk

FOLK

Debat
23. januar 2019

Stefan Löfven

Endelig, endelig, endelig kunne den svenske statsminister mandag præsentere sin nye regering. Stort grattis, Sverige. Efter 131 dage med fokus på proces, personer og konstellationer kan substantielle politiske spørgsmål nu atter træde i forgrunden.

Amanda Lind I

Øverst på dagsordenen står naturligvis den nye kulturminister. Ingen ved rigtig, hvad hun vil. Men kultureliten frygter det værste: Tænk hvis hun kunne finde på at mene noget. Det kan føre til øget polarisering, mener Svenska Dagbladets kulturredaktør Lisa Irenius.

Amanda Lind II

Udnævnelsen af den 38-årige miljöpartist er en fuckfinger til svensk småborgerlighed. Ikke bare har hun dreadlocks, der ville have gjort selv Bob Marley misundelig. Hun indrømmer også, at hun har eksperimenteret med cannabis, da hun var ung. Oh ve, oh skræk.

Amanda Lind III

Også den identitetspolitiske venstrefløj er i oprør. Kulturministerens »frisure er kulturel appropriation – som blackface for håret«, skriver Linnea Celik, grundlægger af Menstruationsmuseet i Amsterdam. Og giver DF ny ammunition til deres evige kampagne mod Sverige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her