Folk

FOLK

Debat
5. januar 2019

Claus Ørsted

I Randers er Claus Ørsted »dødtræt« af det meningsdiktatur, der har præget 2018. Derfor har han besluttet sig for at udstille 100 ’negerdukker’ i sit galleri, der også fungerer som cykelværksted. Fredag fejrede han udstillingen med fernisering og »negerboller«.

Silas Malafaia

I Brasilien mener Silas Malafaia, der er en kendt televangelist, at de rige lande, der for længe siden fældede deres egne skove, skal betale Brasilien for at bevare Amazonas-skoven.

»Skal vi bevare alt, bare fordi gringoerne har ødelagt, hvad de havde?« spørger han.

Adnan Syed

I den mere opløftende ende er der en lang række nye seriesæsoner at se frem til i år. En af dem er en dokumentarserie om sagen mod den morddømte Adnan Syed, som også var omdrejningspunktet i podcasten ’Serial’. Dokumentaren har været tre år under vejs, og Nick Cave laver musik til.

Nicolas Winding Refn

Også en ny serie, som den danske instruktør Nicolas Winding Refn har lavet for Amazon får premiere i år. Den er lavet sammen med tegneserieforfatteren Ed Brubaker og handler om en politibetjent, der trækkes ned i Los Angeles’ kriminelle underverden af bander og stoffer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her