Folk

FOLK

28. januar 2019

Antonio Stradivari

Verdens kendteste violinbygger, Antonio Stradivari (1644-1737), levede hele sit liv i den italienske by Cremona. Byens violinmuseum passer godt på sin samling af såkaldte Stradivarius-violiner, men kan ikke forhindre, at instrumenternes klang med tiden ændrer sig.

Violinhistoriker

Museumsinspektør Fausto Cacciatori fortæller New York Times, at det er en uundgåelig del af violinernes livscyklus, at de på et tidspunkt »falder i søvn.« Inden det sker, vil man gerne lave de bedst mulige optagelser af violinerne til eftertiden.

Cremonas borgmester

32 ekstremt følsomme mikrofoner er blevet installeret i museets koncertsal. Al unødig elektronik er slukket for at undgå støj, men larmen fra byens brostensbelagte gader havde nær spændt ben for projektet. Borgmesteren har derfor lukket bymidten i fem uger.

Flittige musikere

Fra den 7. januar til den 9. februar bruger fire musikere otte timer om dagen og seks dage i ugen på at vride alle tænkelige toner ud af to violiner, en bratsch og en cello. I samarbejde med et hold højkompetente lydingeniører laver de på den måde en Stradivarius Lydbank.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu