Læserbrev

Informations ligestillingskritik af folkekirken er infantil og uoplyst

I kristendommen er mand og kvinde, i modsætning til islam, lige meget værd. Derfor handler modstanden mod kvindelige præster ikke om kvindesyn, det handler om synet på embedet, der dogmatisk begrundet ikke kan beklædes af en kvinde
Sognepræst Marie Høgh.

Sognepræst Marie Høgh.

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Debat
31. januar 2019

Informations leder fra den 23. januar: »Hvis bare du tror på Gud, er det o.k. ikke at give hånd til kvinder« er et eksempel på, at man godt kan spare sig den ulejlighed, det er at sætte sig ind i tingene, når det bare handler om folkekirken. For det er ikke rigtigt, at folkekirken har et problem med diskrimination af kvindelige præster.

Og sidestillingen mellem kvindesynet i islam og kristendom vidner desuden om en himmelråbende uvidenhed. Det er en gammel krikke, der bliver trukket af stalden, når den venstresnoede lighedsfanatiske fløj i Debat- og mediedanmark mærker trangen til endnu et karaktermord på folkekirken.

Baggrunden for den omtalte leder er en undersøgelse foretaget af Jyllands-Posten, der viser, at ca. hver fjerde af de godt 600 adspurgte kvindelige præster har følt sig diskrimineret på grund af deres køn. Der er imidlertid ikke indløbet nogen klager til Præsteforeningen, kunne formanden fortælle i Kristeligt Dagblad.

Selvfølgelig har vi ligestilling i folkekirken, men et menighedsråd må gerne ansætte en mand frem for en kvinde og ligeledes omvendt, det må bare ikke fremgå af stillingsopslaget.

Folkekirken er folkets kirke og afspejler de forskellige kirkelige retninger. Det er unikt for Danmark, at de rummes inden for samme ramme. Men marcherer vi i ligestillingens hellige navn i takt med tidens identitetspolitiske og krænkelsesparate bevægelser bliver konsekvensen, at der ikke er plads til de konservative præster. Og hvem er så de diskriminerede?

I kristendommen er mand og kvinde, i modsætning til islam, lige meget værd. Derfor handler modstanden mod kvindelige præster ikke om kvindesyn, det handler om synet på embedet, der dogmatisk begrundet ikke kan beklædes af en kvinde.

Et legitimt synspunkt man kan være uenig i – men som er beskyttet af fortolkningsfriheden. Friheden til forskellighed. Er det ikke den, de tolerante plejer at forsvare?

Marie Høgh, præst og folketingskandidat (K)

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jens Thaarup Nyberg

"I kristendommen er mand og kvinde, i modsætning til islam, lige meget værd. Derfor handler modstanden mod kvindelige præster ikke om kvindesyn, det handler om synet på embedet, der dogmatisk begrundet ikke kan beklædes af en kvinde."

Øh - der hævdes dog hævet over enhver tvivl, at kvinder ikke kan beklæde embedet som præst - ?

Karen Grue, Henrik Rasmussen, christen thomsen, søren ploug, Hans Houmøller, Ib Gram-Jensen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

'der dogmatisk begrundet ikke kan beklædes af en kvinde.'

'Hvad skal vi med dogmer, de er altid til besvær.
Hvad skal vi med dogmer, de vil altid kun ha' mer'.
Hvad skal vi med dogmer, de er fulde af begær.
Hvad skal vi med dogmer, der er ingen hjemme der.'

Karen Grue, Flemming Berger, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Lasse Semler, søren ploug, Jørn Andersen og lars søgaard-jensen anbefalede denne kommentar
Susanne Schmidt

Man kunne også bare begynde at interessere sig sygeligt for påskeharen eller tandfeen ;)

Eva Schwanenflügel

I kristendommen er vi alle lige.
Altså bortset fra de, der er mere lige end andre..?

Sikke en gang formørket bavl.

David Breuer, Peter Andersen, David Zennaro, Ole Frank, Benjamin Bjerre, søren ploug, Hans Houmøller, Britta Hansen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Jeg syntes fortsat, at alle skal have lov til at dyrke deres egen religion helt frit inden for lovens rammer, men skal gøre det for deres egne penge. Altså væk med alle offentlige midler til dette ikke-konstruktive formål. Det er muligt i andre sammenlignelige lande, og så er det også muligt i Danmark.

I øvrigt er det hverken forbudt at give hånd eller at undladet det. Det er jo ikke ligefrem en gammel kulturel skik. Men jeg giver stort set altid hånd, dog er der selvfølgelig også nogle - nogle ganske få i øvrigt, hvor min foragt er så stor, at jeg bevidst undlader det.

Og efter min opfattelse kan den ene mellemøstlige religion være lige så god eller dårlig som den anden. Men at det ligefrem har været nødvendigt for den kristne, Lord's Resistance Army, at hugge en eller begge arme af så mange tusinder mennesker i guds navn - blot for at sprede det glade kristne budskab til hedninger, det undrer mig i hvert fald.

Peter Andersen, Henrik Rasmussen, David Zennaro, Ole Frank, søren ploug og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Folkekirken er folkets kirke..." - gu er det da ej, det er ikke min kirke, og jeg er mig bekendt stadig medlem af Folket.

Tino Rozzo, Torben Ethelfeld, Samuel Grønlund, Touhami Bennour, Peter Andersen, Henrik Rasmussen, Janus Agerbo, Ole Frank, søren ploug, Hans Houmøller, Britta Hansen, Nis Jørgensen, Hans Larsen, Troels Ken Pedersen, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er sgu da kvindens skyld, jeg mangler et ribben.

Steffen Gliese

Jo, mænd og kvinder og slaver og fri - alle er lige i den kristne kirke, selvom det jo mildt sagt er udvandet rundt omkring, især i den katolske kirke.
Hvis man ulejliger sig med at læse evangelierne, er det ret tydeligt, at Jesus og hans bud fra Gud er noget anderledes, end de fleste forestiller sig det. F.eks. står der ikke noget om at arbejde i 80 timer om ugen, men snarere om, at man skal lade være med at ræse rundt og varte op, når man har gæster. Hvis man skal sætte moderne begreber på det, er Jesus nok snarere feminist. Imidlertid er der ingen af apostlene, der er kvinder, iflg. skrifterne, så derfor kan man jo lægge vægt på det, hvis man vil.
En meget sympatisk ortodoks præst fortalte yderst interessant hos Christoffer Emil Bruun på P1, at der i hans kirke slet ikke er nogen arvesynd. Der er stor forskel på udlægningerne. Indenfor folkekirkens rammer, er der plads til det meste, hvis det ikke direkte udfordrer trosbekendelsen.

Flemming Berger, Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Lisbeth Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Problemet er jo ikke de fornuftige/moderne/oplyste præster.

Problemet er de forstokkede fundamentalister der læser biblen bogstaveligt.

Fejlfortolker de præster der er imod kvindelige præster biblen ?
Og i så fald, skal de så fortsat støttes i at diskriminere kvinder ?

http://jesusnet.dk/svar/hvor-staar-at-en-kvinde-ikke-maa-vaere-praest/

Som jeg ser det, så er der kun en rigtig løsning.

Adskil stat og kirke og lad de troende slev finde ud af havd der er hoved eller hale; For egen regning vel at mærke.

Hans Larsen, søren ploug og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Når vi nu diskuterer Folkekirken, hvorfor kommer islam så ind i den ligning?

Bliver Mette Høeg nød til at finde frem til en religion, der er mere kvindefjendsk end Folkekirkens mest dogmatiske præsters tro?

Jeg kan gætte mig til, at der ikke længere er særligt mange mandlige præster, der ikke giver hånd til en kvindelig præst. Ser vi på tallene, så er der en rimelig balance imellem antallet af mandlige og kvindelige præster i diverse kirkelige sammenhæng. Hver fjerde danske kvindelige præst har oplevet, at mandlige præster ikke ville give hånd.

Sammenligningen imellem Islam og Folkekirken, er som Joakim B. Olsens sammenligningen af fattige afrikanere og fattige danskere.

Eva Schwanenflügel og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Runa Lystlund.

At Islam smiges ind er såmen ikke anderledes end når Islam debattere, bare med omvendt fortegn.

. En fejl forklares med at også andre fejler.

Frede Jørgensen

Tidehvervspræster som Marie Høgh og Søren Krarup,
har deres egen logik.

Tino Rozzo, Henrik Rasmussen, Janus Agerbo, Hans Larsen, søren ploug, Eva Schwanenflügel, Hans Houmøller, Jørn Andersen, Gert Romme og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

Marie Høgh har valgt at skrive et læserbrev om et emne, der vist ikke kan rummes indenfor denne ramme. Måske et essay eller en kronik havde været en mere passende form.
Problemstillingen for kirken er da reel, visse "fundamentalistisk" indstillede mandlige præster mener ikke, kvinder er værdige til at være præster. Måske fordi Paulus efter korsfæstelsen tolkede budskabet derhen, at kvinder er mænd underlegne i forsamlinger og derfor pænt skal tie. Gad vide om hans afdøde mester ville have bifaldet denne tolkning, og mon ikke Peter ved Perleporten og Vor Herre glad og gerne giver hånd i stedet for - og beklager at deres nidkære lærde på jorden har mistforstået et og andet.
Hvem ved?

Eva Schwanenflügel og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Islam er bare bekvemt at bruge i denne sammenhæng. Når man ser på hvordan kristendommen opfører sig i USA hvor den har langt mere magt end her i Danmark tegner der sig et mønster hvor ligestilling stille og roligt rulles tilbage med strengere abortlovgivning og chikane af abortklinikker.

Janus Agerbo, Gert Romme, Hans Larsen, søren ploug, Eva Schwanenflügel og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

For at få oplyst spørgsmålet om kvinder er halvt så meget værd som mænd iflg islam, hører vi gerne en kvinde med indsigt i koranen.
http://islamstudie.dk/?page_id=1956

Steffen Gliese

Søren Bro, der er til gengæld også den modsatte bevægelse, som faktisk har mere momentum: for tiden springer mange præster, der har stået for homoseksuel afvænning, ud! Det er meget bemærkelsesværdigt, fordi det ikke blot er enkelte, der er tale om.
Ligeledes spreder en mere evangelisk forståelse af samfundsorden sig - bl.a. er der i mormonkredse en gryende interesse for de nordiske velfærdssamfund, hvilket nærmest er surrealistisk - men ikke desto mindre en kraftig tendens.
Intet er givet på forhånd, og store forandringer kan faktisk indtræffe på kort tid.

Chris David Bonde Henriksen, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Peder Bahne; 11:55
"Det er sgu da kvindens skyld, jeg mangler et ribben."
Næh, Gud så at Adam var alene og ville give ham selskab og skabte Eva, af et ribben fra Adam.
Og det er den reviderede udgave af historien om kvindens skabelse.
Forud skabte Gud først Lilith af frodig muld; hun blev stridbar. Dernæst skabte Gud Adam af ler og sand. Adam havde det svært med Lilith, så stridbar hun var, så han klagede sin nød til gud, der derpå skabte Eva, som vi kender hende.
Lilith blev henvist til et liv borte fra ordenlige mennesker.

Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel og Peder Bahne anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jens Tharup.

Nu skal denne tråd ikke udvikle sig til en debat om Islam.

Men hvad angår kvindelige imamer så er der også her uenighed.

https://www.religion.dk/spoerg-om-religion/hvad-siger-koranen-og-hadithe...

Krister Meyersahm

"Et menighedsråd må gerne ansætte en mand frem for en kvinde og ligeledes omvendt", skriver Marie Høgh. Det er helt rigtigt, for med Grundloven fik vi trosfrihed, hvilket betyder at lovgivers magt stopper ved ydersiden af kirkedøren. Indenfor bestemmer kirken og er det et menighedsråds opfattelse, at man ikke ønsker et bestemt køn som præst, så er det på alle måder legalt. Lovgiver kan ikke blande sig i spørgsmålet for det ville jo betyde en ophævelse af trosfriheden. Så mens vi i det almindelige samfundsliv har forbudt diskrimination p.g.a. køn, så er trosbetingede ritualer og skikke undtaget.

Carsten Hansen

Der er ingen grund til at gøre emnet til en kamp mellem religioner.
Ingen af dem hører til i statsligt regi og bør derfor ikke rage andre end de der underkaster sig dem.

Lad dog de troende diskriminere i egne rækker. De der er utilfredse kan bare blive væk.

Hokus-pokus bør man selv betale for.

(Udtrykket "hokus pokus" stammer fra den katolske kirke i middelalderen, hvor gudstjenesten var på latin, frit lånt fra præstens ord under nadveren:

"Hoc est corpus filii" (dette er sønnens legeme). Citat Wikipedia.

Samuel Grønlund, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
christen thomsen

"I kristendommen er mand og kvinde, i modsætning til islam, lige meget værd." Sikke en gang ahistorisk, bibelukyndig vrøvl.

Birger Bartholomæussen

Steffen Jørgensen: Tidehverv har ikke blot sin egen logik. Den har også sin egen dogmatik. Hvad ligner det at skatteyderne skal betale for at Tidehverv og tilhængerne kan dyrke deres egne absurde hobbies? I Marie Høghs tilfælde en kristen dogmatik. Brug dog hellere pengene til de teologiske fakulteter til fundamentalistisk islamisk matematik i Folkeskolen

jens peter hansen

En muslim vil ikke give hånd af religiøse grunde. Uha. En præst vil ikke give hånd af relgiøse grunde. Nåh ja. Hykleriet er bare så åbenlyst at man må skrige: Hvad fanden er forskellen! Fyr de præster!

Birger Bartholomæussen

Steffen Jørgensen: Tidehverv har ikke blot sin egen logik. Den har også sin egen dogmatik. Hvad ligner det at skatteyderne skal betale for at Tidehverv og tilhængerne kan dyrke deres egne absurde hobbies? I Marie Høghs tilfælde en kristen dogmatik. Brug dog hellere pengene til de teologiske fakulteter til fundamentalistisk islamisk matematik i Folkeskolen

Eva Schwanenflügel

@ Birger Bartholomæussen
31. januar, 2019 - 17:28

Lige et lille aberdabei :
Steffen Jørgensen består af to personer, nemlig Steffen Gliese og Frede Jørgensen.
Prøv lige én gang til.. :-)

Eva Schwanenflügel

Der er mange fundamentalistiske udlægninger af religiøse retninger.
Hver gang påstår de at besidde hele sandheden.
Og det er farligt. Enhver dogmatisk forståelse af universet indskrænker videlyst, kreativitet, åbenhed, medmenneskelighed og blot det at stille spørgsmål til det fastgroede tankesæt.

Som regel fostrer disse overbevisninger det modsatte af frigørelse fra undertrykkelse, lighed og frihed.
De bliver brugt til at vaccinere børn med skam og skyld.

Fri os fra prædikere, som plæderer overherredømme !!

Svend Jespersen

Er kvinder lige meget værd i kristendommen og islam?

Nej, de er mere værd i islam, for der beskyttes de mod at blive gift med en upassende mand. Eller som den islamkyndige Waseem Hussain skriver på sin hjemmeside: "I Hanafi-skolen er et ægteskab indgået af en kvinde, uden tilladelse fra hendes wali (typisk faren), kun gyldigt, hvis manden er et match (kuf’u) for hende."

Så burde al tvivl om det spørgsmål vel være bortduftet? Eller ...?

Carsten Hansen

Send Jespersen.

Mener du i ramme alvor at det er faderen og (ikke moderen) der bedst ved hvem hans datter må gifte sig med ?
For mig at se, så er det et klart bevis på at manden (faderen) er mere værd end kvinden (moderen)

Jeg går dog ud fra at dit indlæg var ironisk ment.

Eva Schwanenflügel

@ Svend Jespersen
31. januar, 2019 - 21:56 :

"Er kvinder lige meget værd i kristendommen og islam?"

Det er en diskussion foregået lige siden korstogenes tider, henover kvinders hoveder.
Af mænd.

Erik Fuglsang, Niels Duus Nielsen og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar
Svend Jespersen

@ Carsten Hansen.
Det med ironien er ikke helt ved siden af :-)

Carsten Hansen

Svend
Helt fint.

Ellers havde det også været et af de flotteste selvmål jeg har set.

;-)

Svend Jespersen

Eva Schwanenflügel, 31. januar, 2019 - 22:08.

Skulle vi ikke holde os til nutiden i stedet? Du kan forøvrigt læse mere om, hvor meget mere hensyn islam tager til kvinder end kristendommen gør på Waseem Hussains hjemmeside, islamsvar.dk, f.eks. om kvinder må røre Koranen under menstruationen.

Svend Jespersen

@ Carsten.

Og jeg ville ønske, mange flere ville opsøge en del mere viden om religionerne, før de kommer med udtalelser som "alle religioner er lige åndssvage og fordummende" :-)

Carsten Hansen

Den eneste religion jeg indholdsmæssig har respekt for er Forn Sidr.
Jeg citerer fra trossamfundets forside :

"Vores trossamfund.
Søger du et trossamfund, hvor du kan blive frelst, er du kommet til det forkerte sted. Vi tilbyder hverken sandheden eller en fuld færdig tro.". http://www.fornsidr.dk/

Respekt for religionsfriheden er noget ganske andet.
Religionstiheden er en menneskerettighed (dog desværre kun i demokratiske samfunds-forfatninger)
Lad blot de troende slå hinanden oven i hovedet med deres dogmer. Jeg står gerne på sidelinjen og trækker på smilebåndet.

Men tvinges nogle til at følge diverse dogmer, så bør demokratisk sindede mennesker sige fra og henvise til de demokratisk vedtagne menneskerettigheder. Herunder firheden til at fravælge religion.

Carsten Hansen

Svend Jespersen.

Jeg plejer at skrive :

"Af alle tåbelige religioner er Islam dem tåbeligste"

Så vi er jo helt enige .

;-)

Svend Jespersen

Carsten Hansen.

11 år i Mellemøsten og 30 års ægteskab med en irsk katolik med flere præster og nonner i den nærmeste familie pirrede min nysgerrighed så meget, at jeg siden da har pløjet mig gennem mange, mange bøger og websider om emnet. Før da var mit kendskab til emnet meget begrænset.

Og vi er vist ikke helt enige alligevel. Jeg tror ikke på nogen gud, men jeg er alligevel forblevet medlem af folkekirken af den simple grund, at der i den findes en masse fornuftige mennesker. Jeg ville i dag udtrykke det sådan her: "Hvis jeg med en pistol for panden skulle vælge en religion, ville det blive den nuværende, danske udgave af lutheranismen".

Chris David Bonde Henriksen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Svend Jespersen.

Jo vi er enige !.
Vi er enige om at det er forkert / for uoplyst at påstå at "alle religioner er lige åndssvage og fordummende" .

Vi er så nok ikke enige om hvorvidt nogle religioner IKKE er " åndssvage og fordummende",
idet jeg mener at alle religioner er det; Men i forskellig grad.

PS: Jeg vælger al religion fra . Er ikke medlem af folkekirken men derimod medlem af Ateistisk Selskab; En forening, der som første prioritet, arbejder for at adskille stat og kirke.

Men det er en helt anden snak.

Eva Schwanenflügel

@ Svend Jespersen
31. januar, 2019 - 22:26 :

Eva Schwanenflügel, 31. januar, 2019 - 22:08 :

"Skulle vi ikke holde os til nutiden i stedet? Du kan forøvrigt læse mere om, hvor meget mere hensyn islam tager til kvinder end kristendommen gør på Waseem Hussains hjemmeside, islamsvar.dk, f.eks. om kvinder må røre Koranen under menstruationen".

Jeg har svært ved at se relevante argumenter for at mandlige præster nægter at anerkende kvindelige præster her her.

Susanne Schmidt

Er det ikke ligegyldigt hvilket spøgelse man tror på? Det er vel stadig fordummende.

At guder ikke eksisterer er et faktum så at insistere på at de gør er vel ikke specielt intelligent? Jorden bliver jo heller ikke flad af at der er en hardcore gruppe der har overgivet sig til den løgn.

Susanne Schmidt.
Det er med Gud som med universets afslutning, eller verdens ende. Vi ved ikke om der er en gud, eller om univereset har en afslutning.

Begge spørgdmål har fået mange til at gå fra snøvsen. Q

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Lad os vende tilbage til emnet.

Og lad os slå fast at 2 forkerte giver ikke 1 ret.
Det gælder både når kristne undskylder "tosserier" fordi islam er værre og omvendt.

Det er ulig nemmere at tage afstand fra "tosserier" uanset hvad de bunder i.

Rettelse.
Susanne Schmidt.
Det er med Gud som med universets afslutning, eller verdens ende. Vi ved ikke, om der er en Gud, eller om universet har en afslutning.

Begge spørgsmål har fået mange til at gå fra snøvsen.

Bjørn Pedersen

@Susanne Schmidt
Hvis det er tegn på mangel på intelligens at tro på "noget der ikke eksisterer", må alle der tror på universelle menneskerettigheder, på socialisme og liberalisme, demokrati og talrige andre ideer, der ikke kan efterprøves i videnskabelig regi, jo også ligeså store tåber.

Hvad angår om den danske borger skal/bør/ finansiere at menighedsråd af og til foretrækker mandlige præster frem for kvindelige, er religions påståede "dumhed" ikke mere relevant end at folkeskolen "hjernevasker" danske børn i "dumheden" ved det liberale demokrati, velfærdssamfundet og menneskerettigheder.

Touhami Bennour

Jeg kan ikke se nogen forskel mellem Islam og kristendom. Franskmænd siger at der "ligger en kvinde bag enhver filosof. I Islam er der mange fortællinger med kvinder, der forfører mand. I europeiske kunst findes "romeo og Juliette" og i Islam findes lignende fortællinger om kvinder og mænd for. ex.. "Kais og laila" der svarer til Romeo og Juliette. Begge mener det samme om kvindens fysiske styrke. Begge mener at kvinder er bedre til arbejde med menneske så som Hospitaler og læger , og undervisning etc.. Kvinden i Islam har lavet alt, har været dronning (i Egypten). I begge religioner ser man ikke kvindelige soldater. Jeg har ikke set kvindelig soldater i WW II for ex. jeg har set mange film om krigen. og har jeg set kun kvinder som sygeplejerske.

Jeg indrømmer at i Islam man lægger meget sex på kvinder, eller man har gjort det tidlgere, fordi tiden skifter her også. Jeg har set at min søster skriver i "facebook: en kvinde skal ikke søge efter mand men efter uddannelse og rejser. Der findes også propaganda og bagvaskelse, men der findes over alt.

Svend Jespersen

@ Eva Schwanenflügel, 01. februar, 2019 - 01:04.

Mine ord er ment som en kommentar til det emne, Marie Høgh fremfører, og som mange indlæg går på: Er islams og kristendommens kvindesyn ens?

Touhami Bennour

Arvesynd er kristne, det siger jeg fordi i Nord Afrika var der de første krisne, og Arvesynds doktrine er skrevet af en filosof som er nord afrikaner nemlig Augustinus, som mener det opstår da Adam og Eva spiste verdens frugt. Så er menneskeheden total fordømt for altid, da årsagen lægger udenfor deres frivilje.

det man sagde bagefter, er bare for at forhindre at hele bygningen at ramponere.'

Folk holder ikke af religion som sådan, heller ikke om man skal give en hånd til en kvinde elle ej, (dette har at gøre med kvindesyn), men mangle svar på grundlæggende spørgsmål: hvad var i begyndelsen, hvad er meningen, hvorfor er der kun liv på Jorden, når der er milliarder at stjene, og til ingen nytte. hvad sker efter døden, hverken religion eller videnskab siger noget overbevisende, derfor mange holder af religion, ikke alle mennesker. Fordi en gud der har skabt alt det er bedre end ingen ting for mange.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Jeg kan ikke se, at det rager andre mennesker, hvad jeg tror eller ikke tror på. Men præster har fanden skabt, så dem kan man for min skyld godt afskaffe. Så kan de religiøse selv betale præstens løn og ellers betale husleje, hvis de vil bruge kirkerne. På den måde kan religion blive til en overskudsforretning for statskassen, så det må vi da kunne overtale politikerne til? De går jo altid så meget op i penge.

Touhami Bennour

@ Niels D. Nielsen. For oplysnings skyld, hvis du ikke ved det, Har Islam hverken præster eller statskirke. enhver kan lede bønnen. De har en "moske", de kan oversættes til kirke, men linier et forsamlinghus. Økonomisk er der forskel for det koster ikke skatteydere noget, men i praksis religiøst, det ved jeg ikke

Muslimer fremhæver det som en stor forskel mellem Islam og kristendom at staten ikke ejer kirken og dermed blander sig ikke i politik. Den Islamisk kirke har ikke magt i landet, som den kristne kirke har haft tidligere. Men Religion er alligevel meget udbredt i det muslimske lande. Det siges Egyptere er det meste religiøse i verden, 80% er troende. på trods at religion er privat anliggender. Så verden er altid nogenlunde den samme.

Niels Duus Nielsen

Touhami Bennour, jeg ved, at Islam ligesom Judaismen har åndelige vejledere i stedet for præster, og at disse vejledere enten brødføder sig selv ved at arbejde, eller understøttes af menigheden, som frivilligt giver donationer til disse vejledere.

En sådan ordning så jeg gerne udvidet til også at omfatte de kristne præster, derfor mit forslag om at omdanne kirkebygningerne til forsamlingshuse og selskabslokaler, og mit krav om at slippe for at betale til præsternes løn over skattebilletten. Jeg har for længst meldt mig ud af Folkekirken, men alligevel er jeg med til at betale til dette ugudelige cirkus, som tillader de lønnede ansatte at diskriminere på grund af køn.

Hvad muslimerne og jøderne foretager sig i deres private religiøse foreninger rager ikke mig, men det rager mig i høj grad, at jeg skal betale til kristne sekter, som ikke engang kan finde ud af at overholde almindelig anstændighed. "Kvinder skal holde deres kæft i forsamlinger", siger Paulus, og det skal han da have lov til, men jeg vil ikke være med til at betale for åbenlys kønsdiskrimination i religionens navn. Hvad de reaktionære præster foretager sig derhjemme i soveværelset må de derimod helt selv om.

Touhami Bennour, Randi Christiansen og Samuel Grønlund anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Statsinstitutionaliseret fordybelse? Jeg kan godt lide, at kirkens hus er der, selvom nogen præster er ugudelige i deres adfærd.

Sider