Kommentar

Mette Frederiksens tale markerede behovet for et tættere EU-samarbejde

Mette Frederiksen fremhævede i en tale forleden nødvendigheden af EU-samarbejdet. Det er glædeligt, selv om det socialdemokratiske engagement i kampen for bl.a. miljø og mere social retfærdighed i EU lader noget tilbage at ønske
Mette Frederiksen (S) talte mandag den 14. januar til Europakonferencen i Industriens Hus i København.

Mette Frederiksen (S) talte mandag den 14. januar til Europakonferencen i Industriens Hus i København.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

19. januar 2019

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, valgte forleden at sende nye positive signaler om EU-samarbejdet. Måske under indtryk af den skræmmende situation – både realpolitisk og folkeligt – vi alle følger spændt i Brexit-landet, der jo, når det forlader samarbejdet, efterlader Danmark som det land i EU, der er med i mindst samarbejde. Længst væk fra kernen så at sige.

Jeg ved, at andre ligesom jeg sad lidt på nåle, inden hun trådte op på scenen på Tænketank Europas store konference forleden. For rundt i hovedet snurrede mange af de seneste to års signaler fra socialdemokraterne i den modsatte retning:

»Hele det ønske om mere EU-integration for integrationens skyld deler jeg ikke.«

»Derfor giver det heller ikke længere mening at tale om, at Danmark skal være så tæt på kernen som muligt, sådan som det har været fast mål for ja-partierne i mange år.«

Danmark skal sikre, at EU ikke udvikler sig i retning af en social union, og »derfor er vi glade for det danske forbehold for en fælles asyl- og flygtningepolitik«. Eksemplerne er mange.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Som eksempel ; " Migration- og flygtningeudfordringerne løses jo kun i fællesskab. Det kan blive fatalt at bilde vælgerne noget andet ind."
Vi kan da godt lave fælles politik og samtidig på visse felter køre vores egen linje uden at bryde det fælles.
Men hvis vi eksempelvis er med i en aftale om kvote fordeling af nytilkomne asylansøgere, kan vi ikke. Afhænger helt af beslutnings proceduren - kan vi stemme imod og holde os udenfor i en given sag, eller....?

Kim Folke Knudsen

Måske skulle Fru Frederiksen overveje, hvilken hest hun vil ride på med denne hendes nyvundne interesse for EU. Jeg er helt sikker på, at DF ikke ønsker sig et mere intenst EU samarbejde.

De leger med tanken om at igangsætte et dansk BREXIT og så håbe det bedste, at vi kan fiske alle de gode ting ud af EU samarbejdet og samtidig melde os ud af fællesskabet. Se til GB succesraten for det projekt vil det gavne den lille mand, som DF er fortaler for påstår partiet selv ??. Er Økonomisk usikkerhed og en uklar placering af Danmark i Verden vejen frem for Socialdemokraterne og DF ??. De fremstår jo i den borgerlige presse som det nye danske ægtepar, der skal forsvare og bevare Velfærdsstaten.

På trods af mange års indsats i dansk politik er det stadig ikke gået op for Steen Gade, at EU så langt fra er svaret på vore trængsler. Han ved det jo egentlig godt, men lader som om, at EU kunne være rammen om problemernes løsning. Det er EU ikke. Jeg behøver ikke at gentage, hvad EU er, det ved enhver, der har fulgt debatten, f.eks. Siden 1992, men der har bredt sig den idiotiske Forestilling, at vi da kunne lade som om. For dog at have et håb, vi kunne knytte vores forhåbningsløse håb til. For hvordan skulle en kul- og stålunion, hvor Tyskland og Frankrig skulle holde hinanden i skak, en Union der er vokset ud over sine naturlige grænser og i dag omfattet størstedelen af Europa, hvordan skulle en sådan Union, hvis egentlige formål er er en økonomisk liberalistisk frihandelszone og gradvist en politisk Union med militære ambitioner, hvordan skulle en sådan Union kunnne sikre "udkanterne" , Grækenland, Danmark, Litauen etc. Og menneskene Vilkår der kunne skabe en harmonisk udvikling. Impossibile! Det ved enhver, der kan tænke sig om. Trist at holdningen til Europa i dag er domineret af politiske opportunistiske og holdningsløse/manipulerende medier.

Flemming Berger, Ole Arne Sejersen, Trond Meiring og Trond Meiring anbefalede denne kommentar