Læserbrev

Regeringen og DF sender fattige børn direkte i kriminalitetsskole

Dansk Folkeparti og regeringen forsøger at sulte en stor befolkningsgruppe ud af landet. Det er sygt, det er umenneskeligt, og det kommer til at koste os alle dyrt i fremtiden
4. januar 2019

En ny undersøgelse fra VIVE afdækker forholdene for børn i udsatte boligområder. Hvert sjette etnisk danske barn vokser op i fattigdom, mens det samme gælder for hvert tredje barn med ikkevestlig baggrund.

Fattigdommen er dermed dobbelt så stor blandt børn med ikkevestlig baggrund. Når fattigdommen er så meget større hos dem, så er det, fordi integrationsydelsen er urimeligt lav. Så lav, at de, der modtager den, lever i regulær fattigdom.

Rockwool Fonden lavede i 2015 nogle grundige beregninger for, hvad det som minimum koster at leve det mest basale liv i Danmark. Et såkaldt minimumsbudget. Med integrationsydelsen går dette yderst beskedne budget i et minus på 2.348 kroner om måneden for et par med to børn. For et par med tre børn er der et underskud hver måned på 5.361 kroner. For en enlig forsørger med fire børn er der et underskud på 9.762 kr. (Inklusive børnepenge og boligstøtte, red.)

De lever et liv i regulær fattigdom, fordi de hver måned mangler penge til det mest basale. Et liv, som for langt de fleste danskere ligger meget fjernt. Det minimale budget betyder fortsatte afsavn til mad, receptpligtig medicin, tøj, forsikring med mere.

Om to år erstattes integrationsydelsen med hjemsendelsesydelsen. Ydelsen bliver altså her sat yderligere 2.000 kroner ned. Men hvorfor kunne man spørge. Fordi Dansk Folkeparti og regeringen forsøger at sulte en stor befolkningsgruppe ud af landet. Det er sygt, det er umenneskeligt, og det kommer til at koste os alle dyrt i fremtiden.

Den antiintegrationspolitik, regeringen og DF fører, sender ikke bare disse familier ud i fattigdom, der ikke er set i de seneste 100 år i Danmark, og genskaber en forarmet underklasse. De sender også en masse af disse børn direkte i kriminalitetsskole ved at sætte dem uden for fællesskabet og ved at lære dem, at ligegyldigt hvad de gør, så bliver der set ned på dem.

Den politik, som Dansk Folkeparti og regeringen fører, beskytter ikke Danmark, men vil underminere velfærdssamfundet. Den vil skabe et endnu mere polariseret samfund med ulighed for loven, ekstrem fattigdom og alle de sociale og samfundsmæssige sygdomme, det bringer med sig.

Niels Christian Barkholt, folketingskandidat for SF

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Eva Schwanenflügel
  • Ib Gram-Jensen
  • Britta Hansen
  • Lise Lotte Rahbek
  • Trond Meiring
Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Britta Hansen, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Den politiske magtelites magtanvendelse, er gemen børnemishandling, intet andet, et varsel om, hvad der er de kommende økonomisk udsatte i vente.

Hele den politiske økonomiske fattiggørelse af de udsatte, er et vulgært forsvar den politiske magtelites systematiske nedbrydning af hele vores fælles eksistensgrundlag, ved fortsat ikke bæredygtig pseudo økonomisk vækst, dikteret af den globale pseudo økonomiske magtelite gennem det internationale finansielle system.

Dette politiske ikke bæredygtige pseudo økonomisk ‘Kejserens nye klæder’ vækst teatret, hvor alvoren stiger i takt med latteren aftager.

PS.
Tak Niels Christian Barkholt for dit læserbrev.

Eva Schwanenflügel, Kirsten Lindemark og Torben Skov anbefalede denne kommentar

"Regeringen og DF sender fattige børn direkte i kriminalitetsskole".

Tja... De riges børn lærer det jo hjemmefra!

Philip B. Johnsen

Hvad er kriminalitetsskolen?

Ikke bæredygtig pseudo økonomisk vækst, dikteret af den globale pseudo økonomiske op politiske magtelite, gennem det internationale finansielle system, er klimakatastrofe skabende international organiseret kriminalitet og bør ikke forveksles med f.eks. menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincippet.

Det burde være forståeligt for de fleste.