Kommentar

Regionsrådsformænd: Sundhedsreform skaber usikkerhed om banebrydende behandling

Regionerne er langt i udviklingen af såkaldt personlig medicin, der skal behandle patienter ved hjælp af arvemasse. Derfor bør regeringen droppe sit ønske om at omstrukturere sundhedssystemet
Regionsrådsmedlem Stephanie Lose retter kritik mod regeringens forslag om at nedlægge regionsrådene.

Regionsrådsmedlem Stephanie Lose retter kritik mod regeringens forslag om at nedlægge regionsrådene.

Martin Ballund

21. januar 2019

Forestil dig et møde med din læge, hvor I taler om dine gener. Din arvemasse.

Ud fra den kan lægen fortælle dig præcis, hvad du fejler, hvordan du forebygger bedst, og hvilken pille du skal tage, og om du får mest gavn af en, to eller tre piller. Og hvis din sygdom er arvelig, kan lægen lige så præcist hjælpe dine børn. Altså en stor detaljegrad i både forebyggelse, diagnose og behandling.

Det er det, vi kalder personlig medicin. På sigt siger eksperterne, at det vil ændre og forbedre vores opfattelse af sygdom og sundhed, og dermed også den behandling vi kan give vores patienter.

Det er store ord, som handler om bittesmå ting – nemlig de biologiske byggesten, vi hver især er sammensat af, og som er med til at gøre os til dem, vi er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rune Stilling

"Resultaterne vil blive analyseret af forskellige eksperter, der sammen med lægen og patienten finder frem til den bedste behandling for patienten."

Kan altså ikke lade være med blive mistænksom overfor den slags salgsgas. Der findes så mange kroniske sygdomme, som lægerne intet kan stille op overfor.

Selvfølgelig skal vi fortsætte med at udvikle vores behandlinger, men man kunne også blive lidt mistænksom overfor om der er en skjult dagsorden.

David Zennaro

Ja, det er svært at forestille sig, at personlig medicin er afhængig af regionernes beståen. Som om det skulle være et specielt dansk fænomen.