Folk

FOLK

4. februar 2019

Behrouz Boochani I

Den australske litteraturpris Victorian Prize for Literature er i år blevet tildelt den kurdisk-iranske forfatter, journalist og instruktør Behrouz Boochani. Hans bog ’No Friend but the Mountains’ handler om hans tid i en af Australiens fængselslignende flygtningelejre.

Behrouz Boochani II

Boochani flygtede fra Iran i 2013, da det kurdiske blad, han var med til at lave, blev ransaget. Flere af hans kolleger blev arresteret. På vej til Australien i båd blev han samlet op af australske myndigheder og sat i en flygtningelejr på øen Manus i Papua Ny Guinea.

Behrouz Boochani III

Mere end 3.000 flygtninge har været interneret i Australiens lejre på øerne Manus og Nauru. Selv om Boochanis lejr blev lukket i 2017, kan han stadig ikke forlade øen uden rejsedokumenter. Takketalen blev derfor holdt via et videolink og kan læses i The Guardian.

Omid Tofighian

Fordi lejrens vagter i en periode havde for vane at konfiskere de interneredes telefoner, har Boochani skrevet sin bog i sms-app’en WhatsApp. I løbet af fem år skrev han tekstbeskeder til sin oversætter Omid Tofighian, som modtog prisen på Boochanis vegne i Sydney.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Trond Meiring
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu