Folk

FOLK

4. februar 2019

Behrouz Boochani I

Den australske litteraturpris Victorian Prize for Literature er i år blevet tildelt den kurdisk-iranske forfatter, journalist og instruktør Behrouz Boochani. Hans bog ’No Friend but the Mountains’ handler om hans tid i en af Australiens fængselslignende flygtningelejre.

Behrouz Boochani II

Boochani flygtede fra Iran i 2013, da det kurdiske blad, han var med til at lave, blev ransaget. Flere af hans kolleger blev arresteret. På vej til Australien i båd blev han samlet op af australske myndigheder og sat i en flygtningelejr på øen Manus i Papua Ny Guinea.

Behrouz Boochani III

Mere end 3.000 flygtninge har været interneret i Australiens lejre på øerne Manus og Nauru. Selv om Boochanis lejr blev lukket i 2017, kan han stadig ikke forlade øen uden rejsedokumenter. Takketalen blev derfor holdt via et videolink og kan læses i The Guardian.

Omid Tofighian

Fordi lejrens vagter i en periode havde for vane at konfiskere de interneredes telefoner, har Boochani skrevet sin bog i sms-app’en WhatsApp. I løbet af fem år skrev han tekstbeskeder til sin oversætter Omid Tofighian, som modtog prisen på Boochanis vegne i Sydney.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Trond Meiring
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu