Folk

FOLK

4. februar 2019

Behrouz Boochani I

Den australske litteraturpris Victorian Prize for Literature er i år blevet tildelt den kurdisk-iranske forfatter, journalist og instruktør Behrouz Boochani. Hans bog ’No Friend but the Mountains’ handler om hans tid i en af Australiens fængselslignende flygtningelejre.

Behrouz Boochani II

Boochani flygtede fra Iran i 2013, da det kurdiske blad, han var med til at lave, blev ransaget. Flere af hans kolleger blev arresteret. På vej til Australien i båd blev han samlet op af australske myndigheder og sat i en flygtningelejr på øen Manus i Papua Ny Guinea.

Behrouz Boochani III

Mere end 3.000 flygtninge har været interneret i Australiens lejre på øerne Manus og Nauru. Selv om Boochanis lejr blev lukket i 2017, kan han stadig ikke forlade øen uden rejsedokumenter. Takketalen blev derfor holdt via et videolink og kan læses i The Guardian.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Trond Meiring
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu