Folk

FOLK

Debat
18. februar 2019

Pramodh Senarath Yapa

En canadisk fysikstuderende ved navn Pramodh Senerath Yapa har netop vundet den årlige Dans din ph.d.-konkurrence med en kæk lindy hop-koreografi om nogle enlige elektroner, der først bevæger sig hver for sig, men så går i forbindelse med hinanden, når de bliver kølet ned.

Shari Finner

Dans din ph.d. afholdes af det videnskabelige selskab AAAS. Der dystes i kategorierne fysik, kemi, biologi og socialvidenskab.

Perkolationsteoriforskeren Shari Finner vandt kemikategorien med en dans, hvor glade elektroner får hæmmet deres bevægelsesfrihed af plasticfolie.

Olivia Gosseries

Publikumsprisen gik til Olivia Gosseries.

Hun stillede op i biologikategorien med dansen ’Måling af bevidsthed efter alvorlig hjerneskade ved hjælp af hjernestimulation’, som fortæller en noget kryptisk historie om to hjernehalvdele, der måske, måske ikke kommer sig.

Thora Balslev

Dans din ph.d.-videoerne kan ses på sciencemag.org.

Hvis man vil se en mere professionel fortolkende dans, går forestillingen Naturen kalder indtil den 28. februar på Bådteatret i København. Her formidler danseren Thora Balslev smartphonens fysik gennem dans og lyd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her