Folk

FOLK

Debat
25. februar 2019

Helle Helle

Fredag offentliggjorde Nordisk Råd navnene på de 13 forfattere, der er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Den danske komité har nomineret Helle Helle for romanen De og Jonas Eika for novellesamlingen Efter solen.

Sami Said

Hvis man gerne vil følge lidt med i nabolandenes litteratur, er Nordisk Råds litteraturpris en fin læserservice. F.eks. lyder den svensk-eritreanske forfatter Sami Saids roman Människan är den vackraste staden om en papirløs indvandrers rejse ned gennem Europa læseværdig.

Jan Grue

Det samme gør den norske bog Jeg lever et liv som ligner deres af Jan Grue, der bærer genrebetegnelsen levnedsbeskrivelse. Grue, der har en muskelsygdom og sidder i kørestol, blander selvbiografisk stof og samfundsteori i en essayistisk bog om funktionsnedsættelse.

Inga Ravna Eira

Fra det samiske sprogområde er digtsamlingen Ii dát leat dat eana (Dette er ikke den jord) af Inga Ravna Eira nomineret. Ifølge nomineringsteksten beskriver den de igangværende klimaforandringer med et ordforråd, man skal være opvokset i en rendriftsfamilie for at besidde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her