Folk

FOLK

13. februar 2019

Cees ’t Hart

Dugfriske regnskaber fra Danmarks største børsnoterede selskaber vidner ifølge Børsen om en lønfest uden lige på direktionsgangene. Topscorer i absolutte tal er Carlsbergs CEO med en lønpakke på 52,5 millioner kroner i 2018. Det er en stigning på 45,4 procent over to år.

Cees ’t Hart II

Men så har hollænderen også sikret Carlsberg det bedste resultat siden 2014 i form af et overskud på 5,3 milliarder. Næsten helt på egen hånd. Vejrguderne, der i sommeren og efteråret lod solen skinne lidt ekstra og stimulere forbrugernes øltørst, har også lidt af æren.

Lars Fruergaard

Noget kunne dog tyde på, at bryggerichefen kunne lære lidt om forhandlingsteknik af sin kollega i Novo Nordisk. Her har koncerndirektør Fruergaard Jørgensen sikret sig en lønstigning på 81,9 procent i forhold til sin forgænger. Fra 22,7 millioner i 2016 til 41,3.

Christoph Ellersgaard

Desværre for topcheferne kender småligheden og misundelsen i dette land ingen grænser.

»Når bestyrelserne kun fyldes med (ex)topdirektører, er det klart, at man nemt kan blive enige om, at cheferne er pengene værd,« skriver denne langhårede CBS-forsker på Twitter.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu