Folk

FOLK

Debat
16. februar 2019

Panda I

De to kinesiske pandaer, der om lidt indtager Københavns Zoo efter mere end otte års diplomatisk arbejde, får ikke kun et spritnyt pandaanlæg til 160 millioner kroner at fise den af i. Nej, Sun Mao og Xing Er skal edderbrodereme have det rart, mens de er her.

Panda II

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har nemlig fundet ud af, at der aldrig før er komponeret musik til pandaer – hvilket der naturligvis bør være – så konservatoriet har betalt en kinesisk komponist 1 million kroner for et klassisk værk om Sun Mao og Xing Er.

Panda III

Det kan pandaerne så sidde på deres flade røv og lytte til, mens de dagligt gnasker sig gennem 60 kilo bambus til en årlig værdi af 400.000. Og til dem, der tror, at pandaen er et sjovt dyr, kan vi her oplyse, at det ikke er tilfældet. Kræet bruger 15 timer om dagen på at æde.

Panda IV

Og selvom vi både får en han og en hun, og Lars Løkke (V) allerede er begyndt at drømme om nuttede pandababyer, skal det lige tilføjes, at pandaen formentligt er verdens mindst liderlige dyr. Hunnen er  frugtbar to-tre dage om året, og hannen har som regel aldrig lyst til sex.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her