Læserbrev

Martin Henriksen fører en usmagelig hetz mod politiassistent Elvir Abaz

Det er dybt bekymrende, at en fremtrædende repræsentant for et af Danmarks største partier angriber offentligt ansattes ret til ytringsfrihed
25. februar 2019

Martin Henriksen (DF) har i flere læserbreve og senest den 21. februar i Information angrebet politiassistent Elvir Abaz’ ret til at ytre sig offentligt. Især falder det ham for brystet, at Abaz oplyser, at han er politibetjent.

Henriksen skriver: »Nogen kunne få den tanke, at Elvir Abaz udtaler sig på vegne af hele politiet.«

Der er dog ingen steder, hvor Abaz udtaler sig på politiets vegne. Han skriver på egne vegne og oplyser sin erhvervsmæssige baggrund. Det er helt i tråd med Justitsministeriets vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed, hvor der bl.a. står:

»Det er derfor naturligt, at offentligt ansatte, der har en grundig indsigt i og interesse for forholdene inden for deres egne arbejdsområder, også bidrager med deres viden og synspunkter i den offentlige debat. Ytringsfriheden sikrer, at offentligt ansatte har en vidtgående ret til at deltage i den offentlige debat om forholdene på egne arbejdsområder.«

Jeg anerkender Henriksens ret til at være uenig i de synspunkter, Abaz fremsætter. Dog finder jeg det dybt bekymrende, at en fremtrædende repræsentant for et af Danmarks største partier angriber offentligt ansattes ret til ytringsfrihed.

Det er noget, vi normalt især ser i stater, hvor de demokratiske rettigheder er under pres som Tyrkiet, Ungarn og Polen. Det er også en helt normal ting i diktaturstater.

Det vil klæde Henriksen og DF at gå efter sagen og ikke efter manden.

Poul Erik Pedersen er tidligere lærer

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Hans Larsen
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Dorte Sørensen
  • Tommy Clausen
  • Claus Bue
Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Hans Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Dorte Sørensen, Tommy Clausen og Claus Bue anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Sørensen

Nu når læserbrevsskribenten nævner Ungarn: I DF er der skam stor sympati for Orban & co. - tjek f.eks. Kenneth Kristensen Berths facebookside.

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Viggo Helth og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Martin Henriksen, Kenneth K. Berth, Inger Støjberg - fortsæt selv rækken af folkevalgte politikere, der altid ser det som deres fornemste opgave at mistænkeliggøre og dæmonisere flygtninge, immigranter, asylansøgere og hvem de ellers kan pege på, der ikke er født ind i den hellige danske folkekirke.
For en ting er da givet: Man kan ikke være Dansk, hvis man ikke er Kristen!
Og hver gang en besindig, humanistisk stemme rejser sig i debatten og kritiserer den fjendske og generaliserende tone, står ovenævnte, ja sågar Folketingets forkvinde, klar med mundkurven.
Fulgt af de sædvanlige hadske indlæg fra den yderste nationalistiske højrefløj.
Trist og fordummende.
Vågn op, Socialdemokrater!
Tag jer dog sammen, og sig fra over for den kynisme, Løkkeregeringen og DF lægger for dagen i forhold til de svageste grupper i samfundet - dem, det er lettest at træde på.

Eva Schwanenflügel, Arne Thomsen, Poul Erik Pedersen, Søren Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Per Klüver, Viggo Helth, Dorte Sørensen, Tommy Clausen, Steffen Gliese og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Hr Martin Henriksen og resten af regeringen har med Socialdemokraterne fået "Virus"....det er en farlig yderst højredrejed "Virus" der kun kan afhjælpes med et folketings valg, måske!

Dorte Sørensen

PS: angående de svageste grupper i samfundet. Der er fx. lige kommet en undersøgelse, der viser at den praktiske hjælp til ældre er faldet markant - dels fordi regeringen og DF har strammet op for kommunerne budget muligheder. Men kampfly og overvågningssystemer samt cykelløb, der skal køre over Storebæltsbroen - (begrundelsen for den ikke anlagte cykelsti var ellers at det var meget farligt for lettetrafikanter at køre/gå over højbroen) - osv....er der råd til.

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Viggo Helth anbefalede denne kommentar