Læserbrev

Martin Henriksen om Lindholmkritik: Radikalisering skyldes ikke boligforhold, men ideologien islam

Terrorister kan ligeså vel udklækkes i et villakvarter, som de kan udklækkes i et udrejsecenter på Lindholm. Den primære årsag til radikalisering handler nemlig ikke om boligforhold, men om ideologi og religion
Terrorister kan ligeså vel udklækkes i et villakvarter, som de kan udklækkes i et udrejsecenter på Lindholm. Den primære årsag til radikalisering handler nemlig ikke om boligforhold, men om ideologi og religion

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
12. februar 2019

Politiassistent Elvir Abaz, der i en årrække har arbejdet i Vollsmose, udtaler i sit indlæg »Lindholm risikerer at blive udklækningssted for terrorister« den 9. februar, at vi skal skrotte Lindholm-projektet og fremover udvise større hensyn til udvisningsdømtes familiære relationer og mentale velbefindende end til danskernes sikkerhed. Ellers er politikerne indirekte selv skyld i, at de udvisningsdømte bliver radikaliserede terrorister.

Hvor er det dog tåbeligt! Terrorister kan også udklækkes i et villakvarter i familiære rammer. Den primære årsag til radikalisering skal nemlig ikke findes i ens boligforhold, men i ideologien og religionen islam.

Jeg bekræfter dog gerne Elvir Abaz i, at DF har skærpet straffene for udvisningsdømte, og at vi forsøger at isolere dem mest muligt og gøre livet besværligt for dem. Dén strategi vil vi fortsætte med på Lindholm. For beboerne vil være de allermest kriminelle udvisningsdømte, der har flere grove forbrydelser på samvittigheden.

De skal naturligvis ikke integreres i samfundet og på landets arbejdspladser. De skal ud, og indtil det sker, skal de være isoleret på Lindholm. I DF arbejder vi for, at de bliver helt frihedsberøvet, indtil de kan sendes hjem.

Politiet er en udøvende magt – ikke et politisk organ

Elvir Abaz har naturligvis sin ytringsfrihed, men jeg vil alligevel opfordre ham til at bruge mere tid på egentligt politiarbejde frem for at kritisere de beslutninger, som politiet skal udføre.

Senest brokkede han sig i Politiken over politibeskyttelsen af Rasmus Paludan fra Stram Kurs, ligesom han for nylig har kritiseret politiske målsætninger om at skærpe exitprogrammerne for bandemedlemmer.

I DF har vi meget stor respekt for vores dygtige politibetjente. Men det begynder at blive problematisk, hvis en ansat hos politiet gentagne gange agerer politisk. Politiet er en udøvende magt – ikke et politisk organ.

Når Elvir Abaz vedholdende ytrer sig politisk og tilmed bruger sin politititel i sine indlæg, så kan det få nogle til at sætte spørgsmålstegn ved mandens professionalisme. Det er, efter min opfattelse, samlet set ikke i politiets interesse.

Martin Henriksen, værdi- og udlændingeordfører (DF)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Morten Sørensen

Henriksen har muligvis en pointe, når han skriver: "Terrorister kan også udklækkes i et villakvarter i familiære rammer."
Spørgsmålet er imidlertid, hvilken type terrorister der i givet fald vil være tale om: Islamistiske eller højrenationalistiske?

Ole Frank, søren ploug, Lillian Larsen, Marie Mollerup, Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh, Herdis Weins, Ib Gram-Jensen, Niels Duus Nielsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

"De skal naturligvis ikke integreres i samfundet og på landets arbejdspladser. De skal ud, og indtil det sker, skal de være isoleret på Lindholm."
De skal ud, siger Martin Henriksen, men hvor er "ud"?
Og selvfølgelig skal manden i politiet, der bruger sin ytringsfrihed, miste sit job.
Er dét Danmark? Jeg brækker mig!

Ole Frank, søren ploug, Lillian Larsen, Marie Mollerup, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen, Herdis Weins, Ib Gram-Jensen, Morten Sørensen, Niels Duus Nielsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Ja den er en svær én den der ytringsfrihed, den kan gå hen at blive træls, når nogen formaster sig til at ytre noget, hr Henriksen ikke bryder sig om.

søren ploug, Eva Schwanenflügel, Arne Thomsen, Herdis Weins, Hans Larsen, Ib Gram-Jensen, Christian Mondrup, Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Hr Henriksen er en arrogant politiker, der har sine skyklapper på, og sin bedre vidende sarkasme
kørende som en gramofonplade, rund rund, til ingen verdens nytte. En person der vil bryde GRUNLOVEN hver dag, han har fået virus på hjernen.......

Ole Frank, søren ploug, Marie Mollerup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Da den svenske betjent, Peter Springare, ytrede sig politisk,
blev han hyldet som en helt af Henriksen.

Ole Frank, søren ploug, Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh, Arne Thomsen, Herdis Weins, Henning Kjær, Per Hansen, Ib Gram-Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Martin Henriksen skriver isoleret, men er udmærket bevidst om, at færgen går flere gange om dagen, færgen er gratis for dem som ikke har råd - og at der ved færgen går 94 busser om dagen. Samtidig behøver beboerne ikke være på centeret om natten. Martin drømmer om isolering, men det vil aldrig ske og derfor er Lindholm er spild af 759.000.000 millioner. Brug pengene på sygehuse i stedet. www.lindholm-fakta.dk

Ole Frank, søren ploug, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Allan Johansen, Arne Thomsen, Herdis Weins, Per Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Susanne Svarrer og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Martin Henriksen: "I DF arbejder vi for, at de bliver helt frihedsberøvet, indtil de kan sendes hjem."

De mennesker, der skal være på Udrejsecenter Lindholm, må ikke frihedsberøves, og
det ved MH udmærket, men bliver alligevel ved med at gentage det.

Det er i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions (EMRK) artikel 5 at frihedsberøve udlændinge, der ikke har en reel mulighed for at forlade Danmark inden for en overskuelig fremtid:

https://menneskeret.dk/sites/menneskeret.dk/files/Faktaark%20om%20de%20m...

Som Rønn Hornbech skrev i JP 2.12.18: “Den øde ø er det største selvmål i lange tider. Rent til grin. Ingen problemer løses, men skatteborgerne skal punge ud med flere penge til kontrol og til færge og indlæggelse af vand på øen.”

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/birtheroennhornbech/ECE11044592/o...

Ole Frank, søren ploug, Marie Mollerup, Eva Schwanenflügel, Arne Thomsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Susanne Svarrer, Ib Gram-Jensen, Niels Duus Nielsen og Morten Sørensen anbefalede denne kommentar
Susanne Svarrer

Martin Henriksen - Der er i min verden ingen forskel på islamisering og din selvbestaltede sadistiske ideologi om, at isolere 125 farlige mænd på Lindholm med direkte adgang til Kalvehave.
Det sadistiske består i, at med den ene hånd “isolere” 125 farlige mænd med fare for, at gøre dem mere farlige og samtidigt med den anden hånd lade disse mænd’s eneste adgang til omverdenen være en lille tryg, uspoleret turistby Kalvehave, hvis eksistens beror på turisme!
Et uhyggeligt, unationalt og meget, meget farligt eksperiment!!!
SLIP OS FRI - NU!!!

Ole Frank, Hans Hulbæk Petersen, søren ploug, Niels Duus Nielsen, Arne Thomsen, Herdis Weins og Per Hansen anbefalede denne kommentar

Hvis boligforhold ingen betydning har, er et pludselig svært at forstå regeringen ghetto politik

søren ploug, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen, Hans Larsen, Morten Sørensen, Herdis Weins og Henning Kjær anbefalede denne kommentar

Det begynder at blive problematisk, når en ansat folketingspolitiker gentagne gange bruger borgernes penge på at lave symbolpolitik i stedet for brugbare løsninger.

Og det er problematisk, hvis man tilmed laver så dårlig symbolpolitik at man skal bruge 100 fuldtidsstillinger fra det udøvende politi til at passe på 100 beboere på Lindholm.

Og det er ekstremt problematisk hvis man ikke vil lytte til det udøvende organ når de fortæller en politiker, at han er ved at træde godt og grundigt i spinaten.

Hans Hulbæk Petersen, søren ploug, Lillian Larsen, Niels Duus Nielsen, Arne Thomsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Nyt fra Martin Henriksen nu med ".... ytringsfrihed, men..."
Gad vide om han mener, at det gælder alle offentlige ansatte, at de skal tie og passe deres arbejde, for ikke at blive beskyldt for illoyalitet?

Ole Frank, Hans Hulbæk Petersen, søren ploug, Frede Jørgensen, Arne Thomsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Dansk Frikadelleparti spiller stadig på de samme tangenter som hidtil, - "mørk hud, så skal du ud"!

- Jo, tilhørsforholdet til Islam er et problem ved integrationen, - men ikke sådan som Dansk Frikadelleparti fremstiller det, for det alene en meget overfladisk betragtning.

Det grundlæggende problem ligger i familierne, og er "Patriarkerne" og deres kontrollerende rolle i Islams navn, totalitært overfor hele deres familie, og heri ligger nøglen til løsningen også.

Jovist bryder nogle(måske mange) eller mange måske gerne vil bryde dette mønster, men følgerne for dem er eller kan være rædselsfulde, for når hele parallelsamfundet enten slår hånden af dem, eller i værste fald jagter dem som jaget vildt - i Islams navn, så er det her iv skal sætte hårdt mod hårdt overfor "patriarkvældet" i familierne.

- Det gamle udtryk om at hugge hovedet af slangen, så dør den og kan ikke bide dig længere er stadig gældende, og set i det lys er det helt klart, at hvis vi vil integration er det "patriarkerne" og deres dyrkelse af Islam i familierne der er problemet, - der skal løses.

Løsningen er derfor, når de unge henvender sig til samfundet og vil frigøres fra denne mentale og sociale kontrol der sker i hjemmene, så er det familierne med "patriarken" der skal udvises og hjemsendes, så de unge der vil være frie mennesker, ikke skal se sig over skulderen for evt. repressalier, . men have muligheden for at skue fremad på livet som frie.

nogle vil måske mene det er synd de mister deres familie, - men det gør de som hovedregel alligevel, når "patriarken" slår hånden af dem som ovenfor omtalt.

Jo før vi kommer i gang med den proces, jo før vil vi få bugt med såvel parallelsamfundene og deres afvisning af Danmark til fordel for Islam.

- Når først det bliver almindelig kendt at hjemsendelse står for døren, vil mange nok tænke sig en ekstra gang om rundt om i familierne.

Allan Johansen

Nu er det jo ikke ligefrem sådan at Martin Henriksen kan betegnes som den skarpeste kniv i DF skuffen, hvilket i sagens natur allerede siger en hel del. Det der tilsyneladende er undgået hr. Henriksens opmærksomhed er jo at politiassistenten advokerer for at de personer der bor VEST for Storebælt får det hårdere hvis de overføres til Lindholm. Til gengæld vil det være en fantastisk forbedring af “de utålelige forhold” for langt hovedparten der nu igen placeres i en afstand til deres familier i Storkøbenhavn der for 3 år siden var den direkte årsag at disse grupper overførtes til Jylland.
Sandheden omkring Lindholm er at den bare skal bruges som en skatteborgerbetalt valgkamp for Dansk Folkeparti, at ikke en eneste forlader landet af den grund samt at alle fremførte argumenter for placeringen så let som ingenting kan imødegåes.
Problemet omkring dette er bare at INGEN hverken fra regeringspartierne eller DF ønsker en dialog og bare har valgt strudsetaktikken og er gået i skjul.

Ole Frank, Hans Hulbæk Petersen, søren ploug og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Hvor er det dog tåbeligt! Terrorister kan også udklækkes i et villakvarter i familiære rammer. Den primære årsag til radikalisering skal nemlig ikke findes i ens boligforhold, men i ideologien og religionen islam."

Den lader vi lige stå...

Eva Schwanenflügel

Og vi tænker slet ikke på Johovas Vidner, Indremissionsk virksomhed eller de katolske menigheder..

Hans Hulbæk Petersen

Når en magthaver benytter formuleringer som "ytringsfrihed, men ...", så er der i min optik grund til bekymring for vores demokrati. ALLE i vores i vores samfund har ytringsfrihed og de skal kunne benytte den uden at blive mødt med irrelevante bemærkninger om "hellere at skulle passe deres arbejde".
Det ville klæde Martin Henriksen at holde sig til at fremføre sine saglige modargumenter fremfor at nedgøre en borger på det personlige plan.
Spil bolden i stedet for manden!