Læserbrev

Martin Henriksen: Politiassistent Elvir Abaz udnytter sin titel til brokkeri

Man bør overveje, hvordan man bruger sin ytringsfrihed. Elvir Abaz, politiassistenten fra Vollsmose, bør eksempelvis overveje, om han fremstiller sin egne politiske holdninger, som var de på vegne af politiet.
21. februar 2019

Det er naturligvis godt at forsvare ytringsfriheden, som Bjørn Hebsgaard Nielsen gør det i sit læserbrev her i avisen den 19. februar.

Det er dog også sund fornuft, at man altid overvejer, hvordan man bruger sin ytringsfrihed.

Det bør Elvir Abaz, politiassistenten fra Vollsmose, også gøre, når han skriver det ene kritiske læserbrev efter det andet, hvor han brokker sig over forskellige politiske beslutninger, der har indflydelse på, hvordan han skal udføre sit politiarbejde.

Tilsyneladende er det egentlige problem for Elvir Abaz, at beslutningerne ikke stemmer overens med hans egne politiske holdninger. Her vil jeg fortsat mene, at det ikke er i politiets interesse, at Abaz gentagne gange benytter sin politititel, når han debatterer som privatperson.

Nogen kunne jo få den tanke, at Elvir Abaz udtaler sig på vegne af hele politiet.

Men det er naturligvis en balancegang.

Afslutningsvist vil jeg endnu engang slå fast, at det er noget sludder, når Elvir Abaz i Information den 9. februar påstår, at det er ens boligforhold, der afgør, om en muslim bliver radikaliseret.

Nej, terrorister kan også udklækkes i villakvarterer. Forklaringen bag radikalisering skal først og fremmest findes i islams ideologi og religion.

Martin Henriksen, udlændingeordfører (DF)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Sørensen

Det er sund fornuft, at man altid overvejer, hvordan man bruger sin ytringsfrihed. Det bør Martin Henriksen, folketingsmedlemmet fra DF, også gøre, når han skriver det ene kritiske læserbrev efter det andet, hvor han brokker sig over, at andre skriver læserbreve. Tilsyneladende er det egentlige problem for Martin Henriksen, at læserbrevene ikke stemmer overens med hans egne politiske holdninger.

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, Katrine Damm, Viggo Helth, Tue Romanow, Tommy Clausen, Henning Kjær, Steffen Gliese, Werner Gass, Arne Thomsen, Poul Anker Sørensen, Viggo Okholm, Lars Schmidt og Marie Mollerup anbefalede denne kommentar

Elvir Abaz udtaler ytrer sig ALDRIG på vegne af politiet, men han inddrager ofte erfaringer fra sit politiarbejde, lige som alle andre faggrupper gør det.
Naser Khader har just haft i indlæg i Jylland-Posten, hvor han også brokker sig over, at Elvir Abaz deltager i den offentlige debat.
Sjovt nok har hverken Martin Henriksen eller Naser Khader brokket sig over, at politissistent Mark Grossmann - Elvir Abaz' kollega i Vollsmose - også ofte ytrer sig om politi- og retsforhold. Ja, han sidder endda i byrådet for venstre.

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Ellen Jeppesen, jens christian jacobsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Viggo Helth, Tue Romanow, Tommy Clausen, Henning Kjær, Steffen Gliese, Werner Gass, Arne Thomsen, Poul Anker Sørensen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

Gør Lars Løkke da ikke det samme med f.eks. "løkkefonden", og dertil fortæller han gerne der er forskel på statsminister Løkke, - og privat Løkke!

- Martin Henriksen er blevet ramt af forårskuller, og bør indlægges på den lukkede!

Peter Beck-Lauritzen, Ellen Jeppesen, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Martin Henriksen.
Ingen er så dumme at de tror, at Elvir Abaz udtaler sig på vegne af hele politiet bare fordi han er politibetjent, men det er fint at vide lidt om skribentens baggrund så som uddannelse og erhvervserfaring. Alt form mange folketingspolitikere har ikke formået at afslutte en uddannelse.

Peter Beck-Lauritzen, Svend Erik Sokkelund, Eva Schwanenflügel, Ellen Jeppesen, Hans Larsen, Katrine Damm, Viggo Helth, Herdis Weins, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Hr Martin Henriksen
Hvis du ikke hade været så høj røvet, havde du måske forstået hvad debatten handler om. Men når man som dig har skyklapper på, så praller all fornuft af som vand på en gås. Bare se på Lindholm sagen, at bruge så mange skatte kroner til ingens verdens nytte, det er noget svineri...

Peter Beck-Lauritzen og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Det er god forbrugeroplysning, når man får at vide, at de, som udtaler sig om et emne, rent faktisk har en faglighed og faglig erfaring som baggrund. Det er desværre sjældent tilfældet med politikere, som ofte udtaler sig med afsæt i holdninger, og hvad de synes. Martin Henriksen bør prise sig lykkelig over at kunne skrive "Udlændingeordfører, DF" efter sit navn, for elles ville ingen redaktører trykke hans idiosynkrasier - (var jeg redaktør på en seriøs avis, ville jeg nok alligevel ikke trykke indlæg, der er så ubegavede.)

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Katrine Damm og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Martin Henrik, Støjberg og et par andre politikere forekommer mig at være meget radikaliserede på deres egen måde.

Martin Henriksen (DF) viser med sit læserbrev, hvorfor det er vigtigt, at Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK) ikke skrives ud af dansk lov, som DF har foreslået og stadig ønsker. DF bryder sig som bekendt ikke om menneskerettigheder, der beskytter individet over for statens magt. https://www.berlingske.dk/politik/menneskerettighederne-dem-har-fanden-s...

Med EMRK skrevet ud af dansk lov, kan man ane, hvad der vil ske, hvis DF får endnu mere magt.

I dag vedtages f.eks. L 140, der betyder, at flygtninge der er kommet til Danmark på humanitært ophold, dvs. fordi helt særlige forhold taler for asyl, for eksempel en alvorlig sygdom, nu skal jagtes og hjemsendes:

Udsendelsesrådgiver og fingeraftrykseksperter
Konkret skal Udlændinge- og Integrationsministeriet ansætte en udsendelsesrådgiver, som særligt skal finde flygtninge på såkaldt humanitært ophold, der kan sendes hjem. Humanitært ophold giver man til flygtninge, hvor helt særlige forhold taler for asyl, for eksempel en alvorlig sygdom. Den nye rådgiver i ministeriet skal altså gennemgå sagerne for at se, hvilke opholdstilladelser der kan inddrages. Vedkommende skal også tage på factfinding-missioner og undersøgelsesture til udlandet, oplyser ministeriet til Altinget.

"Der vil blive sager, hvor Danmark vil bryde konventionerne. Sådan er det, når man beder folk om at gå til kanten," siger Martin Henriksen.

https://www.altinget.dk/artikel/paradigmeskifte-saadan-vil-et-flertal-br...

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Torben Ethelfeld

Jeg vil sådan set også gerne have mig frabedt, at Martin Henriksen udtaler sig som dansker.

Det er jo, i hvert fald for mig, ganske klart at hele hans poltiske projekt tager udgangspunkt i tanker, hvis ophav findes længere sydpå, end i vores fædreland.

Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar