Læserbrev

Regeringens talentprogram forholder sig ikke til virkeligheden

Regeringens talentprogram lugter desværre af symbolpolitik, som ikke forholder sig til de forringelser, som landets videregående uddannelser reelt oplever
18. februar 2019

Regeringen vil gerne gøre noget for landets dygtigste studerende. Dem, som er lige dét bedre end deres medstuderende.

Derfor har man taget det initiativ, at de videregående uddannelser skal have tilført en pengesum på 190 millioner kroner, som skal gå til de to procent klogeste og dygtigste studerende. Det skal dog lige tilføjes, at udspillet ikke omtaler, hvordan dygtighed skal måles.

Efterfølgende har debatten dog handlet om noget ganske andet – nemlig om de mange millioner, som er sparet (eller ’effektiviseret’) væk på grund af omprioriteringsbidraget. Dermed er de 190 millioner kroner kun et lille plaster på det meget store sår, som omprioriteringsbidraget har forårsaget.

Udspillet lugter desværre af symbolpolitik, som ikke forholder sig til de forringelser, som er den reelle virkelighed mange steder på landets videregående uddannelser.

Hvis man derfor gerne vil gøre noget for landets dygtigste studerende, skal man i første omgang begrave omprioriteringsbidraget øjeblikkeligt. Så simpelt kan det gøres!

Ulrik Høgsted Christensen, studerende ved Aarhus Universitet

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu