Klumme

Den dag Martin Henriksen endelig kom med et positivt budskab

Dansk Folkepartis udlændingeordfører er altid mand for en frisk bemærkning, og derfor er han da også næsten fast medieinventar. Desværre er det sjældent de positive budskaber, der står i kø. Men så i fredags kom endelig en god nyhed til os ældre medborgere
Henriksen derimod er næsten fast medieinventar. Han ligner ikke Vermund, men han lyder som hende. Det er sikkert også hensigten – Henriksen er den, der skal forsvare partiets højre flanke mod angrebet fra Nye Borgerlige, skriver Lasse Jensen.

Henriksen derimod er næsten fast medieinventar. Han ligner ikke Vermund, men han lyder som hende. Det er sikkert også hensigten – Henriksen er den, der skal forsvare partiets højre flanke mod angrebet fra Nye Borgerlige, skriver Lasse Jensen.

Ida Marie Odgaard

Debat
6. marts 2019

Martin Henriksen har i lang tid været en af de mest interviewede mænd i Danmark. Hver gang der er en nyhed, der handler om indvandrere, ringer journalisterne til det 39-årige folketingsmedlem fra Tårnby. DF’s udlændingeordfører og formand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg er altid god for en frisk kommentar.

Da en mand nægtede at lade sig betjene af en kvinde med tørklæde i Føtex i januar, var Henriksen på pletten med ordene:

»Føtex bidrager til, at Danmark stille og roligt bliver til et muslimsk land, og det er ikke deres opgave.«

Da en rektor i Nyborg helt lovligt stillede lokaler til rådighed for gratis undervisning af asylansøgeres børn, fór Henriksen i flæsket på rektoren i en debat i P1 og beskyldte gymnasierektoren for at »pudse sin egen glorie i medierne« og agere som politiker og for »ikke at have følelser for sit eget land«.

Rektoren var chokeret over Henriksens tone. Det blev affærdiget med, at rektoren var alt for fintfølende, og at han nærmest helt irrelevant havde bragt anstændighed og etik ind i debatten.

»Hvis vi absolut skal diskutere, hvad der er anstændigt eller uanstændigt, så synes jeg, det er anstændigt at have en ambition om ens land.«

Danmark igen, igen.

Da et ægtepar vandt en erstatning på 20.000 kroner i forrige uge for ulovligt at være blevet adskilt af udlændingemyndighederne, kunne Henriksen »næsten ikke være i sig selv« og mente, at det var mangel på »respekt for Danmark«, at de overhovedet havde anlagt sag.

Og Henriksen toppede den i denne uge med at fastholde, at minister Inger Støjberg (V) ikke skulle have en næse for de ulovligheder, som retten fastslog var ulovligheder, og som Ombudsmanden havde kritiseret.

»Ombudsmanden er ikke Gud, der er kommet fra oven,« sagde danskhedens store forkæmper, der dermed udstillede sin egen særegne fortolkning af retsstaten, nemlig at det godt kan være, at der eksisterer konventioner, regler og lovgivning, men hvis det ikke »tjener Danmark«, gælder de i virkeligheden ikke.

»Vi passer på danskheden,« lyder et af Henriksens ofte brugte slogans.

Så kan retssamfundet rende og hoppe. Det er jo bare jura, og det bliver i Henriksens univers en irriterende hindring. Her skal land ikke bygges med lov, men en helt ukonkret politisk »danskhed«, der står over loven.

Liv i luksus

Martin Henriksen får Ny Borgerliges Pernille Vermund til at lyde som en efteraber. Hendes nyhedsværdi er falmet, og Klaus Riskær har med sit nye parti erobret medieinteressen for en tid.

Henriksen derimod er næsten fast medieinventar. Han ligner ikke Vermund, men han lyder som hende. Det er sikkert også hensigten – Henriksen er den, der skal forsvare partiets højre flanke mod angrebet fra Nye Borgerlige.

Hvis meningsmålingerne taler sandt, vil knap en kvart million vælgere forlade partiet ved næste valg, og en af de MF’ere, der er i fare, er netop Martin Henriksen. Hvis han ryger ud af Folketinget ved næste valg, er det ikke, fordi medierne har ignoreret ham. Tværtimod. Så er det, fordi andre mere presserende valgtemaer såsom klima og miljø ifølge undersøgelser nu vejer tungere hos vælgerne end de snart 100 udlændingestramninger, der er blevet lavet siden 2015.

I fredags skrev Henriksen på Facebook, at han er stolt over »at være med i et parti, som også arbejder for dem, der igennem hele livet har ydet en indsats for Danmark! Er du pensionist, så kan du nu på din udbetaling for februar måned se effekten af den finanslovsaftale, som Dansk Folkeparti og regeringen indgik sidste år«.

Her var endelig et udsagn fra Henriksen, jeg kunne forholde mig positivt til.

Min »livslange indsats for Danmark« blev, takket være Henriksen og DF, belønnet med en kontant forhøjelse af min folkepension på 11 – elleve – kroner. Og jeg er ikke alene.

Af de snesevis af kommentarer til Henriksens stolte opslag fremgår det, at vi er mange, der nu kan se frem til et liv i luksus med mellem syv og 15 kroner mere om måneden i indtægt. Før skat, selvfølgelig. Henriksen »passer på Danmark«, og aldrig har jeg følt mig så dansk – med en dårlig smag i munden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vi må altså snart se at få noget gjort ved integreringen af de danskhedsundergravende DF'ere. Kan de ikke komme ud på arbejdsmarkedet eller blive tildelt en integrationsydelse?

Flemming Berger, Torben Ethelfeld, Niels Bent Johansen, Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Klaus Franzmann, Per Klüver, Tino Rozzo, Steen K Petersen, Mogens Holme, Jens J. Pedersen, Frede Jørgensen, Ete Forchhammer , Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Peter Knap, Herdis Weins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Da velfærdssamfundet kulminerede i 80erne var Danmark vitterligt et dejligt land - og i al måde værd at beskytte; men det blev jo så netop ikke beskyttet, bl.a. pga. knæfald for de meningsfæller, der allerede dengang fik alt for megen opmærksomhed i offentligheden.
Det er bemærkelsesværdigt, at så mange Martin Henriksener har travlt med at kritisere og forringe et samfund, de ikke har kendt bedre. På mange punkter er Danmark jo et bedre land i dag - det er bare lige de ting, som Martin Henriksen og hans hird har ladet ultraliberalisterne slippe afsted med, der skal rettes op på.

Niels Bent Johansen, Peter Beck-Lauritzen, Dennis Tomsen, Kurt Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Hvor var det rammende, da Bent Vinn Nielsen i Information sammenlignede Martin Henriksen med Bukse-Marius i Scherfigs Frydenholm, og hvor er det beskæmmende, at man næsten ikke kan åbne en avis uden at skulle konfronteres med hans ubegavede og uciviliserede ytringer, der gør synet af hans fremtoning næsten uudholdeligt.

jørgen djørup, Torben Ethelfeld, Niels Bent Johansen, Lars Løfgren, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Olav Bo Hessellund, Per Klüver, Tino Rozzo, Steen K Petersen, Mogens Holme, Niels østergård, Ete Forchhammer , Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Så nu er Salling Group og rektoren fra Nyborg,
også kommet på DF's liste over landsforrædere.

Niels Bent Johansen, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Dennis Tomsen, Per Klüver, Mogens Holme, Jens J. Pedersen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Martin Mundsvejr bliver nu fejret med ægte sandkage fra børnenes sandkasse, når bedsteforældrene tager en tørn så de unge forældre kan passe deres virksomhedspraktik.
Mere kage får de ikke råd til.

Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Jens J. Pedersen, Frede Jørgensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

det, der virkeligt undergraver økonomien er banditter i habitter:
https://www.dr.dk/nyheder/penge/forsker-de-rigeste-familier-i-danmark-sk...

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

06/mar/2019

Hej Lasse Jensen,
jeg er rystende enig med dig,
Martin Henriksen’s politiske
synspunkter er væmmelige !

Venlig hilsen
Claus

Eva Schwanenflügel, Niels Bent Johansen, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Overtegnede har lidt svært ved at deltage i glæden over Henriksens godgørende, da jeg har fået 115 kroner færre i februar.

Eva Schwanenflügel, Torben Ethelfeld og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Godgørenhed ...

Peter Beck-Lauritzen

Jeg tror mine 15kr mere om måneden ville batte mere hos en på integrationsydelse end hos mig. Så værsgo, hvis det kan lade sig gøre. Jeg vil ikke, på nogen måder, bidrage til MHs ventepenge, hvis det kan lade sig gøre! Såmænd.

Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Lasse Jensen
En ting er Martin Henriksens og DF's attitude, alternativet til Henriksen og DF er Nye Borgerlige med Pernille Vermund og Peter Seier Christiansen. Det er sager og meget værre end DF. Nye Borgerlige er forankret i 1930er lignende retorik. Det værste af det er, at det er ældre mennesker, mindre bemidlede, nazister og rene islamofober der føler et stort had til muslimer, der tiltrækkes af Nye Borgerliges politik.

De får nemlig fortalt, at når vi bare har smidt alle muslimerne ud, så bliver Danmark greate again. Der vil dryppe honning og tusindvis af kroner ned på de ældre, ikke bare 12-15 kr.

Nu er Martin Henriksen gået i selvsving og opfinder den ene yderlighed efter den anden i håb om at få fat i de frafaldne DFere. Enten har de fået nok af hans fremmedfjendske udsagn, eller så synes de Pernille er hårdere, og mere tiltrækkende i sin yderligtgående politik.

Nye Borgerlige og DF har retorik som er Viktor Klemperer værd, jævnfør hans bog LTI og hans egne dagbøger om nazisternes sprogbrug. Det er ikke i orden at sige racist i Folketinget, men det er i orden at være racist i Folketinget.

Sidst har Pernille Vermund været ude at ligne betonklodser med Koranen. Umiddelbart kunne det lyde morsomt, som hun vist også selv synes, men det er intimiderende for dem der derved bliver håned og nedgjort.

Der er bare det, at Nye Borgerlige har sit ophav i Ayn Rand filosofi, hvor hver er sin egen lykkes smed, uden hjælp fra samfundet.
NB er støttedet af rige danskere, der valgte at forlade landet og flytte til Schweiz, fordi de ikke mente, at de kunne bidrage med skat til fællesskabet. Mennesker, der køber sig politisk magt i Danmark, for at kunne have indflydelse på indenrigspolitik uden selv at ville yde.

Gå ind og studer Nye Borgerliges økonomiske politik. Der er ingen journalister, der har beskæftiget sig med deres fuldstændigt verdensfjerne økonomiske politik. Det synes jeg godt nok er foruroligende, at en hel journaliststand ignorerer så amatøragtigt politik. Det kan være, at du om føje tid bliver glad for de 12-15 kr. fra DF, når Nye Borgerliges politik holder sit indtog. Ikke engang CEPOS mener, at deres økonomiske politik er gangbar.

Alle journalister skriver om NB's fremmedfjendske udsagn og deres udsagn om at smide indvandrere ud, alt imens de afleder opmærksomheden fra deres politik, som kun vil gavne de rige.

Nye Borgerlige er et rigmandsparti, som bruger indvandrere som et springbræt ind i politik, fordi det ser ud til at sælge.

Ingen arkitekt kan leve af at være arkitekt uden at være på sin tegnestue for at skaffe opgaver, deltage i konkurrencer, skitsere, projektere og bygge, samt yde tilsyn. En arkitekt, der driver enmandstegnestue kan ganske enkelt ikke blive væk uden sponsorer, statens tilskud og private donationer. Desuden er der lukkede flere firmaer på adressen.

Husk Albert Speer var arkitekt og en nydelig mand.

Martin Henriksen hjælper Nye Borgerlige i den grad med sin fuldstændig vanvittige adfærd. Det var vist ikke hensigten.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

I sin tid trøstede Lars Løkke Rasmussen alt folket med at man vel KUNNE få sig et par nye sko for 2000kr.
En skattefri folkepensionist med den store stigning (på 15kr) skal så bare gemme stigningen i 13 år, så er der til de nye sko.
Martin Henriksen skulle skamme sig over at rose sig for at have skaffet folkepensionisterne den sjofle behandling.
Vil man sikre at vælgerne kan blive snydt, så vandet driver, skal man endelig stemme på DF.
Hvis man gerne vil have en ny politik, er en af forudsætningerne, at de bliver lempet tilbage i muddergrøften, hvir de kom fra!

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

.... hvor de kom fra!

Grethe Preisler

Ja MF Martin Henriksen fra dansk fjolleparti ligner noget, katten har slæbt ind, som ville tage sig bedre ud på fotografier i bar figur med en citron i munden, grankrans om sin mave og dannebrogsflag i ryggen på et sulefad i et julepyntet slagtervindue.

Men tag ikke fejl - Henriksen har skam selv finansieret sin politikerkarriere med egne penge. Og hvis man ønsker at kende baggrunden for og historien om hans lynkarriere som 'toppolitiker i 'dansk fjolleparti', kan man forholdsvis let skaffe sig de nødvendige forkundskaber ved at google sig til det på nettet. Så tidligt som 13. februar 2006 bragte Kristeligt Dagblad nemlig et fyldigt interview med den unge Henriksen under overskriften: "Aktiekrak satte folketingskarrieren på skinner."