Folk

FOLK

Debat
5. marts 2019

Kaja Kallas I

Normalt er parlamentsvalget i Estland ikke noget, vi tildeler voldsomt meget opmærksomhed, men når nu søndagens vinder overraskende blev en 41-årig kvinde med et så fængende navn, er vi villige til at gøre en undtagelse.

Kaja Kallas II

Favoritten til at blive Estlands nye premierminister er leder af Reformpartiet, der slog det ledende Centerpartiet, og efter den overraskende sejr fortalte hun, at hun faktisk havde forberedt to taler. Man skulle næsten tro, det var et pitch til en ny sæson af ’Borgen’.

Kaja Kallas III

Dér stopper festen dog. Reformpartiet er borgerligt og trods løfter om det modsatte, kan det blive svært at danne regering uden det højreradikale Konservative Folkeparti, der fordoblede sit stemmetal til 17,8 pct. Alt er, som det plejer, også i denne del af Europa.

Bonhoveder

Men vi vil altid have Canada. Verdens første rene cannabisbørshandlede fond er den næstmest lukrative ETF i Canada, og har givet mere end 50 pct. i udbytte i år. Investorerne får på alle måder høje afkast. Eller topskud. De platte ordspil blomstrer (fik I den?).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her