Folk

FOLK

Debat
21. marts 2019

Nasarbajev I

Den eneste leder, Kasakhstan har haft – han kom til magten i 1989, da det endnu var sovjetrepublik – træder nu frivilligt af, 78 år gammel. Styre det fra kulissen vil autokraten dog i en rum tid endnu, mener iagttagere.

Nasarbajev II

Og i al fald ventes han at håndplukke og indsætte sin præsidentefterfølger. Kasakhstans senat kvitterede med en hyldest til landsfaderdespoten. Nationens hovedstad, Astana, omdøbes, så den fremover bærer hans fornavn: Nursultan.

Jakob Fuglsang

Hvad det betyder for ’danskercykelholdet’ Astana, er uvist. Etapeløsesset Jakob Fulgsang er lige nu i forrygende form for 2019-sæsonen med etapesejr i Tirreno-Adriatico og samlet sejr i Vuelta a Andalucía, mens Magnus Cort sejrede i Paris-Nice forleden.

Erdogan

Mareridtsvideoen fra Christchurch-terroristens hjelmkamera største promotor er Tyrkiets præsident Recep Erdogan, der fremviser den på massemøder og truer med at genopføre Slaget ved Galipoli over for australske turister.

 

 

 

 

 

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her