Folk

FOLK

Debat
9. marts 2019

Pia Olsen Dyhr

Who run the world? Girls! I anledning af 8. marts opfordrer SF’s formand til, at i hvert fald 50 procent af ministrene i en evt. ny regering bør være kvinder. »Jeg synes ikke, det er for meget at forvente af en rød regering anno 2019,« siger hun til Politiken.

Nicolai Wammen

Det vil Socialdemokratiet ikke love. »Men man kan i hvert fald være sikker på, at det vil være med en kvinde i spidsen, nemlig Mette Frederiksen som statsminister,« skriver den politiske ordfører til avisen. Der skal jo også være plads til ham, Sass, Dan Jørgensen m.fl.

Julie Rokkjær Birch I

Nogle gik måske og troede, at 8. marts var kvindernes internationale kampdag. Men det udtryk vil Kvindemuseets nye direktør ikke bruge. Det hedder mærkedag, for ligestilling »vedkommer os alle sammen«, så »der er ikke tale om en kamp«, siger hun til DR Østjylland.

Julie Rokkjær Birch II

Man kunne indvende, at en kamp ikke behøver være noget, man kæmper mod hinanden. Det kan også være noget, man kæmper sammen. Men ligestillingsdebatten har ikke brug for flere diskussioner om semantik og definitioner. Især ikke på kvindernes internationale mærkedag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her