Folk

FOLK

Debat
12. marts 2019

Kvindeforkæmpere

Glædelig bagkampdag. Den schweiziske investeringsbank UBS har længe talt for flere kvindelige chefer, men det gælder tilsyneladende ikke dem selv. Kun én ud af 13 i topledelsen er kvinde, og nå ja, så bliver kvinder i banken straffet på lønnen, når de får børn.

Livsstilsnydere

Én kvinde har fået reduceret sin årlige bonus fire gange for hvert af sine fire børn. En anden fik beskeden, at det var et »livsstilsvalg« at være arbejdende mor. Da en tredje brokkede sig over den lavere løn, blev hun bedt om at »fokusere på sin baby«.

Kvindebekæmpere

I alt har flere end 12 kvinder klaget over at få skåret deres bonus med 30 pct. eller mere, og nogle har sagt op i frustration. HR-chefen, Stefan Seiler, opfordrer alle til at kontakte ham direkte for at rette på eventuelle fejl. Tilfældigvis har fejlene ikke ramt nogen mænd.

Selfietagere

En kvinde i 30’erne kravlede over indhegningen i en Arizona-zoo for at få et lidt bedre foto af jaguaren, da den utaknemmelige model stak kløerne ud gennem tremmerne og flængede hendes arm. Selfie-dødsfald er i stærk stigning, men både kvinden og jaguaren lever fortsat.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her