Folk

FOLK

Debat
13. marts 2019

Marie Krarup

I 00’erne blev hun forsøgt hvervet af de russiske efterretningstjenester. Nu er hun dansk politiks Putin-versteher nummer et. Det er et spørgsmål om tid, før der kommer en roman baseret på tirsdagens afsløring fra Radio24syv. Må vi foreslå titlen ’Den sorte præsts datter’.

Marie Krarup II

Foreløbig ser det ud til, at den tidligere assisterende forsvarsattaché handlede korrekt, da agenter fra FSB og GRU opsøgte hende i Sejrsparken i Moskva og bad hende om oplysninger. Alligevel har FE og PET set på sagen igen »inden for de senere år«, skriver Radio24syv.

Marie Krarup III

Måske kunne det hænge sammen med de kontroversielle udmeldinger om Rusland, Krarup er kommet med på det seneste. DF ønsker EU »lagt i graven«, og hvis Putin »kan hjælpe med til det, så er det helt fint«, sagde hun i 2016. Det må have givet genlyd på Kastellet.

Marie Krarup IV

Flirten med Putin-regimet kostede hende sidste år posten som partiets forsvarsordfører. Men Krarup er stadig medlem af Udenrigspolitisk Nævn, hvor hun har adgang til fortrolige oplysninger. Forhåbentlig formår hun stadig at sige ’njet’ til sine gamle bekendte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her