Klumme

Det næste bliver, at DF kræver, at Kirsten Birgit skifter navn til Schiøtz Kretz Brabrand

Dansk Folkeparti kræver nu, at hele 80 procent af medarbejderne på den radiokanal, vi i dag kender som Radio24syv, skal flyttes til Jylland. Det begynder at ligne et regulært mord på kanalens muligheder for at fortsætte, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Med opbydelsen af de sidste rester af humor kunne man kalde den seneste udvikling i medieforligskaosset en absurd komedie, skriver Lasse Jensen. ’Det næste bliver vel et krav om, at Radio24syvs superstjerne Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm skal skifte navn til Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Brabrand, og at fredagsværten Klaus Riskær Pedersen bliver til Klaus Risskov Pedersen.’

Med opbydelsen af de sidste rester af humor kunne man kalde den seneste udvikling i medieforligskaosset en absurd komedie, skriver Lasse Jensen. ’Det næste bliver vel et krav om, at Radio24syvs superstjerne Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm skal skifte navn til Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Brabrand, og at fredagsværten Klaus Riskær Pedersen bliver til Klaus Risskov Pedersen.’

Joachim Adrian

13. marts 2019

Danmark er i krise, og det er lige før, statsminister Lars Løkke Rasmussen må rydde sin kalender for at afmontere den. Krisen opstod mandag eftermiddag, da Dansk Folkeparti stillede nye krav om, hvordan den radiokanal, vi nu kender som Radio24syv, skal indrettes i fremtiden.

Det er ikke nok, at den skal ligge »mindst 110 kilometer fra København«, som der står i udkastet til en kulturministeriel bekendtgørelse om kanalens fremtid. Den skal ligge i Jylland, punktum! Gerne på Samsø, hvis det ender med det, siger DF-medieordfører Morten Marinus, der dermed understreger absurditeten i situationen.

DF kræver også, at mindst 80 procent af medarbejderne skal arbejde i Jylland. Ikke 60 procent, som der står i den udbudsbekendtgørelse, der skulle have været trådt i kraft 1. marts, men som nu er udsat.

Forligskaos

De store kanoner er rullet frem. Radio24syv-værten og politisk kommentator Jarl Cordua skriver på Facebook, at Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, og Dansk Folkepartis næstkommanderende, Peter Skaarup, nu forhandler om DF’s nye krav. Uden kulturminister Mette Bock, forlyder det. Ligesom da Jensen og Skaarup for et år siden aftalte at skære DR med 20 procent og erstatte licensen med skat.

Kulturministeren er ikke i høj kurs hos DF, men hun er da ifølge Berlingske klar til et kompromis. Hun har tidligere udtalt, at flytningen af Radio24syv til Jylland ikke var regeringens kop te, men noget, DF havde tvunget hende til at æde under medieforhandlingerne sidste år. En af medieforligspartnerne, den konservative Naser Khader, afviser DF’s krav. Der er lagt op til forligskaos.

I medieforliget står der, at kanalen – FM4, som den officielt hedder – efter den 1. november i år skal have hovedsæde vest for Storebælt, og at hele administrationen samt halvdelen af redaktionen skulle flyttes. Da flytningen af administrationen af en privat virksomhed stred mod EU-bestemmelserne, måtte regeringen droppe det krav. Til gengæld blev, hvad der oprindeligt var halvdelen af medarbejderne, forhøjet til 60 procent i udkastet til bekendtgørelsen om udbuddet af kanalen.

DF har kunnet protestere i et par måneder, men har altså valgt at intervenere i sidste øjeblik. I øvrigt samme dag, som en meningsmåling spåede det værste valg for partiet i årtier.

Dyr regionalradio

Radio24syv har omkring 60 faste og 60 freelancere, inklusive administration. Dansk Folkepartis nye krav vil efterlade 12 faste medarbejdere i København og flytte 48 faste stillinger og en enorm freelancekapacitet væk fra hovedstaden.

Med opbydelsen af de sidste rester af humor kunne man kalde den seneste udvikling en absurd komedie.

Det næste bliver vel et krav om, at Radio24syvs superstjerne Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm skal skifte navn til Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Brabrand, og at fredagsværten Klaus Riskær Pedersen bliver til Klaus Risskov Pedersen.

Det er svært at forestille sig, at det vil løfte DF i meningsmålingerne, endsige spille en vigtig rolle i en valgkamp. Det ville så være første gang nogensinde, at mediepolitik blev et valgtema.

Det begynder at ligne et regulært mord på Radio24syvs muligheder for at fortsætte. Og et skræmmende eksempel på, hvor langt Dansk Folkeparti vil gå i en detailstyring af et public service-medie. Vi taler her ikke armslængde, men om en politisk knytnæve helt oppe i centralnervesystemet på en succesrig og populær kanal.

Som det har udviklet sig, bør samtlige professionelle medievirksomheder boykotte det kommende udbud – simpelthen nægte at byde ind på muligheden for at drive FM4 videre. Udbuddet er nu så forsinket, at man kun kan håbe på, at et eventuelt regeringsskifte kan komme i vejen, selv om Socialdemokraterne halvhjertet har støttet en jysk løsning.

Planen om en ny national radiokanal har i økonomisk, geografisk, strukturel og indholdsmæssig detailstyring udviklet sig til at være et politisk misfoster. Regeringen og DF bør stå nøgen tilbage uden en eneste budgiver.

Regeringen bør totalt afvise DF. Lad hovedarkitekten bag sabotagen, partileder Kristian Thulesen Dahl løbe linen ud. Hans seneste krav vil gøre den nationale FM4-kanal til Danmarks dyreste regionalradio. Det er ingen danske lyttere tjente med. Uanset hvor de bor.

Allerede inden forhandlingerne om medieforliget overhovedet var gået i gang, havde Dansk Folkeparti stillet krav om, at Radio24syv skulle flyttes til Vestdanmark. Men hvis dét krav var blevet opfyldt, havde Radio24syv slet ikke budt på FM4 i en kommende udbudsrunde. Det siger administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Jørgen Ramskov.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • lars søgaard-jensen
 • Erik Karlsen
 • Henrik Leffers
 • David Zennaro
 • Oluf Husted
 • Hans Larsen
 • Anders Graae
 • Randi Christiansen
 • Marianne Stockmarr
 • Carsten Mortensen
 • David Breuer
 • Bjarne Andersen
 • Eva Schwanenflügel
 • Malan Helge
 • Runa Lystlund
 • Kurt Nielsen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Torben K L Jensen
 • Katrine Damm
 • Grethe Preisler
 • Christian Mondrup
 • Frede Jørgensen
 • Ellen Jeppesen
 • Thomas Tanghus
lars søgaard-jensen, Erik Karlsen, Henrik Leffers, David Zennaro, Oluf Husted, Hans Larsen, Anders Graae, Randi Christiansen, Marianne Stockmarr, Carsten Mortensen, David Breuer, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Malan Helge, Runa Lystlund, Kurt Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Torben K L Jensen, Katrine Damm, Grethe Preisler, Christian Mondrup, Frede Jørgensen, Ellen Jeppesen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rikke Nielsen

Der findes mange måder at udøve censur på.

lars søgaard-jensen, Runa Lystlund, Jesper Lerche, Steen K Petersen, Britta Hansen, Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Randi Christiansen, Per Klüver, Ete Forchhammer , Marianne Stockmarr, Carsten Mortensen, Mogens Holme, David Breuer, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Malan Helge, Lillian Larsen, Tue Romanow, Kurt Nielsen, Kristian Spangsbo, søren ploug, Jesper Frimann Ljungberg og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Såvidt jeg har lyttet og læst mig frem til på 'vandrørene' er der vist egentlig ikke særligt mange DF- vælgere, der går synderligt meget op i, hvor Radio 24syv har residens.
Så mon ikke det her pjat er 'skyden sig selv i foden' og en form for desperation?

Lillian Larsen, Karsten Lundsby, Randi Christiansen, Per Klüver, Ete Forchhammer , Marianne Stockmarr, Bjarne Bisgaard Jensen, David Breuer, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Torben Bruhn Andersen, Rolf Andersen og søren ploug anbefalede denne kommentar

Den såkaldte kreative klasse af politisk korrektes nye legetøj skal flytte på bøhlandet...Hils Martin Hendriksen!!

Arne Albatros Olsen, Kurt Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Vil Dansk Folkeparti også flytte Ålborg Universitet tilbage til Ålborg fra Københavns Sydhavn ... Aarhus universitet tilbage til Aarhus fra Emdrup ??

Og TV2 som oprindeligt lå i Kvægtorvet i Odense, men nu fylder en hel del i Kbh. Sydhavn.

Der er virkelig mange muligheder for at flytte arbejdspladser tilbage til provinsen - måske til Thyregod ? ;)

lars søgaard-jensen, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, ingemaje lange, Randi Christiansen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Flyt dog hele Danmark til Jylland for pokker, så vi kan få plads til at beskæftige os med noget seriøst.

Lillian Larsen, Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Randi Christiansen, Tino Rozzo, Marianne Stockmarr, Mogens Holme, Helene Kristensen, David Breuer, Eva Schwanenflügel og Malan Helge anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Det lyder som DF ønsker at flytte hovedstaden til Århus, eller i det mindste Folketinget.

Vi har en stor familie i Jylland. Vi har i mange år taget til en familiefest i julen. Da vores børn var små spurgte de altid, da vi havde kørt over Storebæltsbroen, "er vi i Danmark nu?" Jyderne mener nok det omvendte

Løkkes regering formår ikke at holde landet samlet.

Pernille Vermund prøver at gøre ham kunsten efter, bare med indvandrere. Efterfølgende citat, er hendes udsagn fra Ekstra Bladet, der gør alt for at få hende i Folketinget.

"Der skal kun være én dør ud fra et udrejsecenter". Citat Pernille Vermund i Ekstra Bladet.

Foreslår fru Vermund, at bygningslovgivning I Danmark ikke bliver overholdt på asylcentre. Opfordrer hun til lovløshed, som evt. kommende Folketingsmedlem?

Måske er der kun én dør, der kan redde hendes skrantende enmandsfirma, og det er døren til Folketinget. Med sine udsagn viser fru Vermund tydeligt, at hun intet ved om bygningslovgivning eller byggeri, men en hel masse om fremmedhad. Sidst fortalte hun os om ydervægge, der var 15 centimeter tykke. Vi venter spændt på næste guldkorn.

Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, Kurt Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, David Breuer, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Det er udtryk for småtskåren provinsialisme og taler direkte ind i almindelige provinsielle mindreværdskomplekser.

lars søgaard-jensen, Runa Lystlund, Birte Larnkjær, Jens Winther, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, Jesper Lerche, Kurt Nielsen, Tino Rozzo, Ete Forchhammer , Marianne Stockmarr, Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, David Breuer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
christian christensen

Til Jylland?! Hvordan i al verden kan man dog lave interessant og vedkommende radio der?

Marie E. Rasmussen, Steen Piper, Kurt Nielsen og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Man kan mene hvad man vil om de politisk stillede krav til indehaveren af retten til at sende på FM4.

Det er dog ikke til diskussion, at retten til at opstille krav er til stede, i og med at FM4 er en offentligt ejet 'ressource', som via udbud udlånes til private aktører, i henhold til "Bekendtgørelse om udbud af den fjerde FM-kanal" (Bekendtgørelse om udbud af den fjerde FM-kanal (https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=135282).

Det er derfor vildledende, når Lasse Jensen skriver, at "Dansk Folkeparti stillede nye krav om, hvordan den radiokanal, vi nu kender som Radio24syv, skal indrettes i fremtiden.

DF eller andre politikere kan selvsagt ikke stille udvidede krav til hvordan Hollandsk De Persgroep (ejeren af Berlingske Media) og danske Peoplegroup A/S skal drive deres radiokanal, Radio24/7.

Politisk kan man alene definere vilkårene i sendetilladelsen til FM4: En offentlig ressource i privat udbud.

Radio 24/7 er ikke FM4, som Lasse Jensen ellers synes tilfreds med at antyde. Radio24/7 er et medieprodukt, som produceres i et samarbejde mellem hollandsk ejede Berlingske Media og danskejede Peoplegroup A/S. To privatejede virksomheder, som generer medieindhold med profit for øje.

Der er intet i medieforliget i sig selv, som forhindrer Berlingske Media og Peoplegroup A/S i at videreføre Radio24/7 i al evighed.

Eva Schwanenflügel

Kirsten Birgit tager sgu ikke navneforandring.
Hun flytter slet ikke med.

Det er en højst besynderlig manøvre at myrde Radio 24/7.
Såvidt jeg ved, har de aldrig tisset på DF's citronmåner..

Men måske har nogen sagt et eller andet ufordelagtigt om et ledende partimedlem engang, hvem ved?
DF's interne motto er jo - som alle efterhånden ved - "skadefryd er den bedste fryd".

Lillian Larsen, lars søgaard-jensen, Runa Lystlund, Oluf Husted, Steen K Petersen, Hans Larsen, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, Kurt Nielsen, Per Klüver, Marianne Stockmarr, Mogens Holme, Helene Kristensen, David Breuer og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Torsten Jacobsen
"Der er intet i medieforliget i sig selv, som forhindrer Berlingske Media og Peoplegroup A/S i at videreføre Radio24/7 i al evighed."

De ønsker nok Ikke at drive 24/7, uden mediestøtte. De driver forretning med statens hjælp. Om de driver stationen med overskud ved jeg ikke. Men i år skal tjenesten bydes ud.

En ting er sikker og det er, at Danmark bliver mere og mere polariseret. Det skyldes dårlige ledere. Dårlige ledere skaber angst og splittelse i befolkningen. Og når folk er angste strides de.

DF står til at miste vælgere, derfor de bruger alle midler til at tiltrække vælgere. Det gør de så ved at dæmonisere København hvor, hvor alt ondt kommer fra. Så enkelt er det. De driver misundelsespolitik.

Oluf Husted, Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen, Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Rettelse.
DF står til at miste vælgere, derfor bruger de alle midler til at tiltrække vælgere. Det gør de så ved at dæmonisere København hvor, hvor alt ondt kommer fra. Så enkelt er det. De driver misundelsespolitik.

Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, Kurt Nielsen, Randi Christiansen, Jørn Andersen, Ete Forchhammer , Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Randi Overgård, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Finn Egelund anbefalede denne kommentar

Man tænker da, om denne manøvre har til formål:

a) at skaffe nemme stemmer som der nævnes?
b) at gøre radiostationen mere højredrejet, ved fysisk at placere radiostationen der hvor DF har flere sympatisører i form af lyttere og mulige kommende medarbejdere på stationen?
c) at slå radiostationen helt ihjel? og dermed en mulig "støjkilde" til DFs planer med landet?

Vælg selv

Lillian Larsen, Runa Lystlund, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Godt eksempel på at udflytningen i virkeligheden er en slags metode til slagtning eller stækning af uønskede institutioner for Df og regeringen.

Lillian Larsen, Runa Lystlund, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Kurt Nielsen, Randi Christiansen, Per Klüver, Jørn Andersen, Ete Forchhammer , Marie Jensen, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg er selv jyde, men mener ikke at denne diskussion drejer sig om en krig mellem landsdele. Det løber mig simpelthen koldt ned af ryggen at være vidne til hvordan DF tager fat om nossrrne på de statsstøttede medier og vrider dem om.

Lillian Larsen, Runa Lystlund, Jesper Sano Højdal, Liselotte Paulsen, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, ingemaje lange, Kurt Nielsen, Randi Christiansen, Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Runa Lystlund,

Hvis Radio24/7's ejere ikke ønsker at videreføre stationen uden mediestøtte, ja så er det selvfølgelig i første omgang en skam. Ikke mindst for Radio24/7s lyttere og stationens faste medarbejdere.

Dog vil selv et 'farvel og tak' til Radio24/7 fra De Persgroep og Berlingske Media med nødvendighed være ensbetydende med et endegyldigt farvel til Radio24/7 som medie.

Faktisk vil jeg gå så vidt som til at hævde, at hvis der vitterligt er noget af værdi virkelig værd at bevare i Radio24/7's virke - jeg lytter ikke selv til radio, så jeg har ingen anelse - så overlever radioen nok dette benspænd*.

Jeg vil ikke deltage i den fantasifulde motiv-granskning i forhold til DF's ønske om at sikre en geografisk forankring af FM4 uden for København. Blot vil jeg påpege, at det skam er muligt at betragte et sådant ønske som en fornuftig politisk målsætning, uden man af den grund hverken er tilhænger af 'censur', eller nærer et ønske om komme Radio24/7 til livs.

*Lidt om benspænd i kreative processer: https://tidsskrift.dk/peripeti/article/view/8259/13460

Torben Lindegaard

@Lasse Jensen

Et konsortium bestående af syv mediehuse fra provinsen, er interesseret i licensen.
Det drejer sig om Jysk Fynske Medier, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Sjællandske Medier, Lolland-Falsters Folketidende, Flensborg Avis og Radio ABC.

Det kan vel være lige så godt som De Persgroep og Berlingske Media.

Benny Jensen, Torsten Jacobsen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Hvornår kræver Kristian orban thulesen dahl hovedstaden flyttet? Og hvorhen?

Lillian Larsen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

FM4 er den frekvens, staten har besluttet skal anvendes af en privat virksomhed til public service-radio, fuldfinansiieret af licensen (i fremtiden af skatten). I 2011 fik virksomheden BerlingskePeople (ejet af Berlingske og People Group med Berlingske som hovedaktionær) retten efter et udbud, hvor udbudsgiveren (staten) satte nøje rammer for de krav om sendetid, programkategorier, procentvis opdeling af kategorier, genudsendelsesprocent og musikprocent mm) Sendetilladelsen gælder for 8 år og udløber altså 31 oktober i år. Nu er der så et nyt udbud på vej. Bekendtgørelsen om udbuddet (med alle detailkrav) blev sendt til høring i december sidste år. Den skulle efter planen have været gældende fra 1. marts 2019, men Dansk Folkepartis nye krav har forsinket den. Når det er forhandlet på plads, bliver kanalen sendt i udbud. Vinderen af udbuddet skal gå i gang med at sende 1. november i år. 24syv kan ikke bare fortsætte med mindre de vinder det nye udbud. Og det skal de så gøre med 60-80 procent af medarbejderne placeret vest for Storebælt. Sådan er det bare!

Eva Schwanenflügel, Runa Lystlund, Hans Larsen, Karsten Lundsby, Torsten Jacobsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Radio24syv kan selvsagt ikke 'bare fortsætte' i sin nuværende form og som om intet var hændt, når nu udbudsrammen ændres markant. Det er vist selve hensigten med ændringen af udbudsrammen?

Sådan er dét bare, ja.

Søren Kristensen

Schiøtz Kretz Brabrand lyder også bedre. Man kan ikke hedde Hørsholm - og slet ikke hvis man bor i Hørsholm.

Peter Tagesen

Runa Lystlund

Det lyder som DF ønsker at flytte hovedstaden til Århus

Ellers tak. Jeg flyttede netop fra Århus og til Kbh fordi verdens mindste storby i virkeligheden er verdens største provinshul. Noget med Dunning-Kruger effekt og sårn. :/

Runa Lystlund

"DF vil gerne have den procentdel op på mindst 70. Samtidig vil partiet også have strammet kravet til, hvor langt fra hovedstaden hovedsædet skal ligge. I udkastet til bekendtgørelsen er kravet 110 kilometer, men DF vil have kilometertallet så højt op, at det kun kan lade sig gøre at lægge radioen i Jylland. Partiet er bange for, at mange vil pendle mellem hovedstaden og radioen, hvis den for eksempel ender i Odense som TV 2.

Ifølge medieforsker Per Jauert er der tale om »industristøtte« fra DF og regeringen til de regionale og lokale medier."

Citeret fra Politiken i dag.

Torsten Jacobsen

Peter Tagesen,

Jeg takker på Århus' vegne. Selvovervurderende narrøve har vi rigeligt af her i byen. Én mindre forslår som en skrædder i helvede, selvsagt, men på den anden side har lidt også ret..og sårn!

Peter Tagesen

Torsten Jacobsen

Det overrasker mig, at der stadig ikke er overbegroet med ligusterhække i øgadekvarteret. Sårn lidt for det provinsielle, du ved. Men skide i tagrenderne kan man altid.

Torsten Jacobsen

Gaderne er for smalle til hække, du ;).

Smalle gader, smalle fortove, og karéer der ikke stræber højere end femte sal..Dét er Århus!

Kigger man efter i sprækkerne og bag pynteglasset på Caféerne finder man dog gerne og alligevel noget at holde af.

En svær øvelse med næsen i sky, kan jeg tænke mig?

Leo Nygaard: Nej, man skal ikke betale for sendetilladelsen. Den, der vinder retten til at bruge FM4-frekvensen, modtager pt. ca 94 millioner kroner fra staten årligt - faldende til ca 83 mio i 2023. Udbuddet er en såkaldt "skønhedskonkurrence" - det handler altså ikke om, hvem der kan gøre det billigst, men om hvem der har det bedste indholdsbud, bedst dokumenterede erfaring osv. Det var nemt tilbage i 2011, fordi BerlingskePeople var eneste budgiver efter at JP/Politiken besluttede ikke at byde, fordi de syntes at staten havde fingrene altfor langt nede i det redaktionelle. Og selvfølgelig kan den nuværende 24syv-station fortsætte. Så skal de bare finde ca 90 millioner om året til at drive stationen og de har ikke længere muligheden for at sende radio gennem luften. Det scenario er totalt urealistisk. Eneste mulighed for at 24syv overlever er, at de afgiver et bud, som overholder de nye betingelser - altså et faldende indtægtsniveau og - ikke mindst - en placering af størstedelen af stationens medarbejdere vest for Storebælt. Det er nok helt urealistisk.

Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel og Thomas Bindesbøll anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Torsten Jacobsen.
Selvfølgelig kan andre drive en radiostation end belgiske Berlingske Media mm. Der er heller ikke noget i vejen med at stationen blev flyttet et andet sted og bliver drevet af Voice eller en tidligere nævnt Jysk Fynske Medier, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Sjællandske Medier, Lolland-Falsters Folketidende, Flensborg Avis og Radio ABC, hvorend de så ønsker at ligge.

DF siger til danskerne udenfor hovedstadsområdet, at det ikke er retfærdigt, at de ikke har helt deres egen radiokanal, derved sætter de gang i utilfredshedsbølge, som egentlig ikke løser diversitetsspørgsmålet, som er, at landsbyggden ønsker at blive repræsenteret i nyhedsformidlingen og blive repræsenteret med lokalstof. Helst ser DF den nye kanal i Jylland, for her er deres vælgere.

Hvis denne kommende radiokanal skal blive noget for mennesker på Lolland, Falster, Sjælland, Langeland, Fyn og Jylland, Samsø, Ærø mm. så skal den appellere til alle landsmænd. Det løser man ikke ved kun at finde et sted til kanalen over 110 km fra København og hvor de ansatte ikke må pendle fra København, eller i Jylland. Nu taler jeg ikke for at den skal ligge i KBH.

Hvad fanden er det for en formynderisk tåbe og småfolks politik. Skal der så kun formidles nyheder og stof fra Danmark og må kun etniske danskere lave radio? Hvis Danmark bliver styret af DF og Nye Borgerliges politik, kan vi lukke og slukke, som kulturnation. Jeg erindrer faktisk ikke nogen med et kulturelt format i Folketinget. Det er sørgeligt.

Diversiteten kan ikke løses specielt med at flytte kanalen til Jylland, hvad så med Lolland, Falster, Langeland, Sjælland og hele Fyn.

DF siger så, at DR's P1 repræsenterer København. Det er ganske enkelt forkert DR's radiokanaler er til for hele Danmark.

Diskussioner drejer sig også om reklamer, fordi radiokanalen skal spare.

Torben Lindegaard citeres her.
"Det kan vel være lige så godt som De Persgroep og Berlingske Media." Ja det kan det sikkert. Det er bare en anden Radiostation.

Jeg hører ikke 24/7, jeg hører P1, så det generer ikke mig, men diskussionen er helt absurd.

Det er tydeligt, at DF splitter nationen ad. Der er Vestdanmark og der er Østdanmark.

Jeg har noget imod, at det politiske parti DF detailstyrer dansk kunst og kultur, hvorend det måtte foregå. Jeg opfatter dem ganske enkelt som bagstræberiske og alt det, der kommer fra dem fremmer kulturløshed og småstadsmenalitet. De er mest til "tygget mad".

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Rettelse.
Det løser man ikke ved kun at finde et sted til kanalen over 110 km fra København og hvor de ansatte ikke må pendle fra København, til Fyn eller til Jylland, eller andet sted hen. Nu taler jeg ikke for at den skal ligge i KBH.

Thomas Bindesbøll

Allerførst lige en stor ros til Lasse Jensen for selv at blande sig i tråden med indlæg. Tak !

= Dét sker desværre ALT for sjældent fra det altovervejende flertal af Informations øvrige skribenter, der meget sjældent "nedlader" sig til at svare "folket" her på debat-trådene. Mærkelig indstilling... For SÅ travlt har selv den mest hårdtarbejdende Informations journalist næppe. Det ligner dermed nærmest en generel kollektiv indstilling(?) blandt Informations journalister, stort set aldrig at blande sig i debat om egne artikler.

Sær prioritering, især da hvis man har et åbent kommentarforum

Så hermed lige en generel opfordring til både Informations journalister og klummeskrivere at være blot lidt mere i dialog med os - læsere ? Tak ! :-)

Min egen kommentar til hele 24-7 halløjet er ellers som med alle andre tåbelige "udflytninger", at dybt indskrænkede og politiske kortsigtede *interesser* ødelægger en masse. Både gamle og nye institutioner. For de ansatte samme steder flytter jo ikke med!

Dermed er en masse institutioner blevet ødelagt, især hvad angår sagsbehandling og sammenhængskraft. Det går ud over alle borgere i dette lille land. Fra Vest til Øst. Tag f.eks. blot det tidligere og nu udflyttede "Arbejdsskadestyrelsen", nu omdøbt til "Arbejdsmarkedets Erhvervssikring". Navneændringen ændre ikke på det triste faktum, at deres svartider pga. totalt kaos pga "udflytning" nu er blevet mangedoblet. Suk !

Det er da synd og skam, for alle. Både for gamle og nye ansatte i samme institution - men tillige for alle de borgere, der nu må prøve at leve i lang uvished, om afgørelserne i deres forskellige sager, især blandt de svageste i dette samfund.

Det kan "man" (og "man" er her de ansvarlige tåber på Christiansborg) ikke være bekendt !

Tilbage til 24-7:
- Hvorfor også her flytte noget, der som her Radio 24-7, først for nyligt er blevet oprettet, siden har slået god rod, og repræsenterer noget anderledes Public Service Radio? Det er da især når vi taler elektroniske og landsdækkende medier totalt ligegyldigt hvor redaktionen rent fysisk ligger. 24-7 har jo allerede nu flere lyttere i provinsen end på øerne.

Det er jo dermed allerede vist, at det er ligegyldigt, hvor redaktionen centralt rent fysisk ligger, mht. til at nå ud i æteren. Radio 24-7 er et fint lytterbaseret medie, hvor alle i Danmark kan ringe / sms'e ind.
Fra "Mols til Skagen" jf. den gode gl. melodi-grandprix-sang af Aud Wilken, = google den ud og slap af, smiler ;-) - og til Gedser...

Derimod er det ikke ligegyldigt, at et Public Service Medie, som her også 24-7 naturligvis skal have sin hovedredaktion liggende i landets politiske hovedstad, hvor 80-90 procent af alle "interviewofre" har mulighed for at droppe forbi redaktionen, rent fysisk.

Alt - i selv vor moderne medie- og blip-blop-verden kan altså ikke foregå pr distance og smartphones. Hvis nogen ellers skulle have glemt det.

Jeg lytter selv stadig mere til DR, især her P1 , og fantastisk fine programmer som "Orientering": =2 timer, hver eftermiddag, der gør een uendeligt meget klogere på verden, både lokalt og globalt.

Radio 24-7 kompenserer lidt, kl. 23-24, med fremragende program "Datolinien", men desværre efter at alle normale mennesker ellers er gået i seng, fordi de skal op på arbejde..

Jeg er også en smule træt af 24-7's overdrevne fokus og vennetjenester, blandt interne egne kliker af "mediefolk", hm? (Men er det desværre ikke sådan i det moderne "medie-Danmark" og "venners venner"? i "branchen"?.
Uanset hvad er det et Faktum: Een enkelt vært tildeles TIMERS sendetid, som var det en dårlig kopi af ef amerikanske snakke-programmer.
Men - og som forsvar for 24-7 og lidt altid nødvendig selvkritik;-) Der er næsten altid mulighed for lytterne direkte at ringe ind og give sit besyv med. Modsat de fleste programmer på DR P1. Det er en kvalitet ved 24-7.

Summa Summarum: Bevar den forholdsvis nye Public Service Station 24-7. Politikere med "guts", til venstre for DF's besynderlige "ideologer" burde også gå til valg på at bevare Radio 24-7 som den er nu. Uden flytning.

Stil omvendt og fortsat krav om både kvalitet og objektivitet - samlet set - især når der smides knap 100 mio. skattekroner fra os alle ned i denne radiostation.

Håber således 24-7 får lov at blive hvor de har det bedst - og ikke også blive ødelagt af tåbelig opsplitning, der blot skiller gode medarbejdere ad.

= Dét burde være børnelærdoms ABC for enhver ledelse. Og for enhver politiker på Christiansborg, der ved alle andre højtidelige sammenhænge ellers taler om "sammenhængskraft" i selv lille Danmark.

Lillian Larsen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar