Læserbrev

Anders Vistisen: I EU deler de andre også parti med kontroversielle politikere

I EU-parlamentet deler de andre partier også parti med kontroversielle udenlandske kolleger. Vi er nu i en alliance, der kæmper for at modarbejde de værste unionstanker, skriver DF’s Anders Vistisen i dette debatindlæg
Italiens indenrigsminister og leder af partiet Lega, Matteo Salvini, sammen med Joerg Meuthen fra AfD (t.v.) og Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti (t.h.).

Italiens indenrigsminister og leder af partiet Lega, Matteo Salvini, sammen med Joerg Meuthen fra AfD (t.v.) og Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti (t.h.).

Alessandro Garofalo

Debat
12. april 2019

Folkebevægelsen mod EU må være terrorister, Socialdemokratiet er et homofobisk parti og Venstre er korrupt. Sådan må det være, hvis man skal følge David Rehlings obskure analogi i Informations leder den 10. april.

Man er præcis, som dem man omgås, lyder rationalet fra lederskribenten, efter at vi i Dansk Folkeparti har offentliggjort vores nye EU-skeptiske alliance. Det havde dog klædt selv samme skribent at sætte sig bare en smule ind i, hvordan EU-politik er skruet sammen.

I EU-politik er rammerne nemlig væsentlig anderledes end i Folketinget. Europæiske partikulturer er væsentlig anderledes end danske.

Hvis man kun vil samarbejde med folk og partier, der ligner én selv, kommer man til at sidde ret alene. Det ønsker Dansk Folkeparti ikke. Vi ønsker i stedet, at de EU-skeptiske partier samles til én stærk stemme.

På nogle områder er vi meget uenige med vores fremtidige europæiske partifæller, mens vi på andre områder er mere enige.

Sådan er det også for Dansk Folkeparti og de britiske konservative, som vi i øjeblikket sidder i gruppe med. Deres visioner om en udhulet velfærdsstat deler vi ikke, mens vi omvendt er såre enige i deres EU-skepsis. Sådan er det i EU-politik, og sådan er det også i andre EU-grupperinger.

Eksemplerne med Folkebevægelsen mod EU, Socialdemokratiet og Venstre er rent faktisk, hvad partier, der sidder i grupper med danske parlamentarikere, er henholdsvis dømt for, har stemt for og er mistænkt for.

Folkebevægelsen mod EU sidder i gruppe med en dømt terrorist fra Irlands IRA. Socialdemokratiet er i gruppe med et rumænsk regeringsparti, som stemte for at forbyde ægteskaber mellem to personer af samme køn, og Venstre og De Radikale sidder i deres liberale gruppe med Tjekkiets regeringsparti, hvis premierminister er mistænkt for korruption og sågar bortførelse af sin egen søn.

Vi lægger ikke skjul på, at også de EU-skeptiske partier er meget forskellige. Men Dansk Folkeparti har fundet en platform, hvorfra vi kan modarbejde de værste unionstanker. Faktum er, at unionen griber fat i mere og mere af nationalstatens suverænitet, og det bryder vi også ganske enkelt ikke om.

De tanker deler vi med en lang række europæiske partier. Hvad der så sker indenrigspolitisk rundt om i Europa, blander vi os ikke i. Andre lande skal heller ikke blande sig i dansk politik.

Anders Vistisen, gruppeformand for DF i Europa-Parlamentet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kære Anders Vistisen
Jeg kan i hvert tilfælde følge dig i din konklusion om partiet Venstre. Det er rigtigt godt set af dig, selv om du er langt hjemmefra i det daglige.