Folk

FOLK

Debat
4. april 2019

Gustav Rasmussen

For 70 år siden underskrev en dansk udenrigsminister i Washington D.C. og repræsentanter fra 11 andre lande den traktat, der indstiftede forsvarssamarbejdet NATO. Trods kold krig og interventionisme har vi siden haft fred i Danmark.

Frederik IV

Dog er det ikke den længste fredsperiode i rigets historie. Denne blev i 1720 beseglet ved hin konges fornuftige fredsslutning i Frederiksborg, der sluttede Store Nordiske Krig – og holdt helt frem til Søslaget på Reden i 1801.

Ayelet Shaked

I en valgvideo bestænker Israels justitsminister sig med en parfume af mærket ’Fascisme’.

»For mig lugter det af demokrati,« siger hun og forsvarer så sin politik. Reklamen var tænkt som en vits. Nu er den blevet en boomerang. 

Lori Lightfoot

Chicagos borgmestervalg blev vundet stort af en lesbisk sort kandidat. 74 procent af stemmerne fik den tidligere erhvervadvokat, der fremlagde de bedste ideer til, hvordan storbyen får has på kriminalitet og dårlig økonomi.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her