Folk

FOLK

24. april 2019

Sadiq Khan

Londons borgmester har fået nok. De store klimademonstrationer har varet over en uge og ført til mere end 1.000 anholdelser.

»Mit budskab til alle demonstranter i dag er klart: I må nu lade London vende tilbage til business as usual,« udtalte Labour-politikeren søndag.

Klimaforskere

I forskningen betyder business as usual et scenarie, hvor verden ikke gør yderligere for at reducere udslippene. Det vil ifølge FN’s klimapanel indebære en global temperaturstigning på mellem 3,2 og 5,4 grader i dette århundrede sammenlignet med det førindustrielle niveau.

Klimaforskere II

Kombinationen af høje temperaturer og fugtighed vil sandsynligvis »kompromittere almindelige menneskelige aktiviteter, herunder dyrkelsen af fødevarer og udendørs arbejde« i dele af verden, fremgår det af FN’s klimapanels femte rapport. Business as usual, som sagt.

Greta Thunberg

Måske har Londons borgmester ikke lige fået læst rapporten. Men så er det jo heldigt, at Greta er i byen. Alt for længe har politikerne undladt at handle, påpegede hun i sin tale til demonstranterne.

»Vi vil sørge for, at de ikke slipper af sted med det længere.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu