Folk

FOLK

Debat
8. april 2019

Svenske filmarbejdere

Den svenske filmindustri skal holde op med at slide så meget på planeten. Det mener 250 svenske filmarbejdere, som i et åbent brev i Dagens Nyheter opfordrer deres arbejdsgivere til at mindske CO2-udslippet ved filmoptagelser. Det kan bl.a. gøres ved at holde optagelserne i Sverige.

Jokeren

Rapperen Jesper Dahl, der også er kendt som Jokeren, er ikke længere optaget af »at kneppe hele verden«. Nu handler det for ham om klimaet.

»Jeg er grøn rapper, grøn forretningsmand og grøn privatperson«, udtaler han til B.T.

Knipserejeforskere

Amerikanske forskere har fundet en mere konkret løsning på et klimaproblem ved at studere, hvordan en knipsereje slår klosaksene hårdt sammen og skaber såkaldt plasma. Teknikken kan måske bruges til at mindske vandmodstanden for skibe og dermed brændstofforbruget.

Tøjfabrikanter

Det svenske tøjmærke H&M, hvis forretningsmodel består i at producere ekstremt billigt tøj, der ikke er moderne så længe ad gangen, prøver nu – for anden gang – at gøre noget bæredygtigt ved at sælge second hand-tøj. Det er indtil videre et pilotprojekt, der kun finder sted i Sverige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her