Folk

FOLK

Debat
13. april 2019

Forbudte bryster

Nu er det slut med side 9-piger i den britiske presse. The Daily Star har som det sidste medie boykottet struttende ungpigebryster, kæmpe silikonekasser og naturlige mælkejunger. Fra nu af vil pigerne, som i Storbritannien kaldes side 3-piger, aldrig mere være topløse.

Frække bryster

Til det er der tre positioner at indtage: Du kan indtage øv-positionen og begræde bornertheden og krænkelseskulturen, som sætter en stopper for al hyggesexismen. Du kan dog trøste dig med, at historien ikke melder noget om, hvorvidt pigerne stadig må være bundløse.

Sexistiske bryster

Men du kan også indtage sexisme-positionen og hylde The Daily Star for at træffe et modigt valg. Nu mangler vi bare at få Ekstra Bladet med på vognen og til at indse, at side 9-pigen hører en svunden tid til. Og dont get me started on Nygart-reklamerne på busserne …

Dejlige bryster

Slutteligt kan du indtage den kropsaktivistiske position, hvor alle bryster – fremvist med samtykke – er dejlige bryster. Lange som små, struttende som decideret slatne. Og at fjerne topløse er et indgreb, som rammer den vigtige brystmangfoldighed i mediebilledet hårdt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her