Læserbrev

Radikale Venstre står i vejen for grønne ambitioner, når de siger nej til grønt superministerium

Når Radikale Venstre afviser ideen om et grønt superministerium, er det, måske fordi de blot ønsker at underlægge sig finansministeriets nødvendighedslogik som i 2011-2015, skriver historiker i dette debatindlæg
Debat
3. april 2019

De Radikale afviser idéen om et grønt superministerium. Derved kan de endnu engang komme til at stå i vejen for sig selv. Et grønt superministerium skulle primært bruges til at fortrænge finansministeriet fra dets selvudnævnte status som det overministerium, der skal håndhæve ‘den økonomiske nødvendighed’ – som pudsigt nok ikke er grøn.

Finansministeriet har nemlig en særlig ekspertise i at påvise, at grønne projekter ikke betaler sig. Dets regnemaskine er indrettet efter at kunne give facit, der sætter de grønne initiativer i skammekrogen. Det har passet de seneste regeringer godt – eller også har de bare fundet det for arbejdskrævende at mene noget andet.

Men Radikale Venstre signalerer, at der nok ikke skal laves om på den arbejdsdeling. Derved kan de komme til at stå i vejen for sig selv og deres ellers friskpolerede, grønne image.

Måske ønsker de blot, når mandatfremgangen er i hus, at underlægge sig finansministeriet som i perioden 2011-2015. I nødvendighedens navn, selvfølgelig. Er det sådan, det er?

Søren Rønhede, historiker og tidligere folketingskandidat for Alternativet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her