Læserbrev

Dekan: 96 procent af de jordemorstuderende mener, at kvaliteten af deres uddannelse er høj

Ja, jordemoderuddannelsen er krævende. Men en forlængelse af den ligger ikke lige for. Vi kæmper først og fremmest for at få fjernet besparelserne, der har konsekvenser undervisningskvaliteten, skriver dekan på Københavns Professionshøjskole i dette debatindlæg
16. maj 2019

Der er rift om de dygtige jordemødre, når de dimitterer fra uddannelsen. Fødeafdelingerne over hele landet melder om travlhed og rekrutteringsudfordringer, og derfor skal vi tage det alvorligt, når de studerende oplever problemer på deres uddannelse.

Og det er lige, hvad fire jordemorstuderende gør i Information den 8. maj, hvor de beder om, at uddannelsen forlænges med seks måneder.

Jeg er helt enig med de studerende i, at uddannelsen er ambitiøs og krævende. Intensiteten er høj, og man skal virkelig lægge sig i selen for at følge med. Det er år efter år en af de mest eftertragtede uddannelser i hele Danmark, og på Københavns Professionshøjskole må vi hvert år afvise flere hundrede studiesøgende, der gerne vil være jordemor.

At uddannelsen ikke er forlænget siden 1945, er dog ikke i sig selv et argument for, at den skal forlænges i dag. Man kan gøre meget med uddannelsen inden for den eksisterende tidsramme. En forlængelse af uddannelsen er altså ikke vores førsteprioritet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Werner Gass
Werner Gass anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu