Folk

FOLK

Debat
28. maj 2019

Manfred Weber

Alt er oppe i luften, når talen falder på, hvem der skal være EU-Kommissionens næste formand. De fleste kan dog blive enige om, at man må kunne finde et bedre bud end denne kønsløse tysker, nu hvor kristendemokraterne EPP’s magtmonopol er brudt.

Margrethe Vestager

Det bedste danske bud på en outside-tronraner var i hvert fald ikke sen til at kommentere på det:

»Jeg har brugt fem år i EU på at bryde monopoler, og det samme har vælgerne stemt for i dag.«

Margrethe of Vestager, First of Her Name, Breaker of Chains.

Geert Wilders

Apropos blonde galninge, der kunne have optrådt i Game of Thrones, så er det kun to år siden, vi frygtede, at denne hollænder kunne give det første hug til Europa i en række ’skæbnevalg’. I går mistede hans PVV fire mandater og røg helt ud af Europa-Parlamentet.

Yanis Varoufakis

Og apropos mennesker, der formår at udnytte mediernes megafon til et maksimum, men kun opnår et minimum af reel indflydelse i politik, har denne grækers banebrydende paneuropæiske DiEM25-bevægelse på tværs af syv lande tilsyneladende opnået i alt ét mandat – i Grækenland.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her