Folk

FOLK

Debat
9. maj 2019

Helmuth Nyborg

Folketingsvalgets mest sorte hest, Stram Kurs, vil stille med kandidater i alle ti storkredse, men hvem er de? Endnu ved vi, at en er urinkunstner, mens en anden er miskrediteret intelligensforsker, der mener, at kvinder er mindre kloge end mænd.

Morten Østergaard

»God aften, tak fordi jeg må komme ind i Deres stue,« indledte Retsforbundets Viggo Starcke sin radiotale under valgkampen i 1950.

Nu tilbyder De Radikales langdistancesvømmerpartiformand at overnatte hos vælgere, der vil ’låne ham en sofa’.

Brian Kemp

Georgias guvernør har kriminaliseret abort. Kvinder, der vælger abort, kan straffes med livsvarigt fængsel eller døden. Fostre anerkendes samtidig som retssubjekter. USA’s højesteret skal godkende loven, før den kan få retskraft.

Asia Bibi

Det mest prominente offer for Pakistans forfølgelse af ’blasfemikere’ meldes omsider at have forladt sit hjemland til fordel for Canada. 1.472 personer er blevet dømt for ’forbrydelsen’ siden 1990, 65 er dræbt, og 40 sidder på dødsgangen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her