Kommentar

Georg Metz: Når hele hovedet er af led

En mobil kommissionsformand og valgets fordring
10. maj 2019

Det vakte opsigt, da Færdselssikkerhedskommissionens formand ved rattet kløede sig i øret med mobiltelefonen. Siden ændrede formanden forklaring: at han havde hørt musik på skiftevis hvert øre – måske for at høre musikken i stereo. I anden anledning betroede kommissionsformanden en noget forbløffet politikerkollega Karsten Hønge, at han skam har en elektronisk dims i bilen til advarsel mod politiets fartkontrol.

Dimsen køber bilister for at kunne køre for stærkt. Den er overflødig, hvis man retter sig efter skiltene, hvilket ikke er så svært. Heller ikke for færdselssikkerhedskommissionsformænd som MF Kim Christiansen – ikke hvis de øver sig. To brud på færdselssikkerheden begået af den personificerede færdselssikkerhed, hvilket svarer til, at formanden for Blå Kors sidder på Kim Christiansens bodega i Mariager med en ordentlig skid på. To gange.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Olaf Tehrani
 • Tino Rozzo
 • Hanne Ribens
 • Anders Reinholdt
 • Eva Kjeldsen
 • Katrine Damm
 • Eva Schwanenflügel
 • Christian Mondrup
 • Jørgen Vogelius
 • Jørn Vilvig
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Tommy Clausen
 • Niels Duus Nielsen
 • Hanne Pedersen
 • Frede Jørgensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Kurt Nielsen
 • Trond Meiring
 • Marianne Stockmarr
 • Torben K L Jensen
 • Grethe Preisler
Olaf Tehrani, Tino Rozzo, Hanne Ribens, Anders Reinholdt, Eva Kjeldsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Jørgen Vogelius, Jørn Vilvig, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Niels Duus Nielsen, Hanne Pedersen, Frede Jørgensen, Poul Anker Sørensen, Kurt Nielsen, Trond Meiring, Marianne Stockmarr, Torben K L Jensen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Den gode Metz har jo ret - demokratiet er ramt i dets Achilles-hæl der siger at demokrati ikke kan gradbøjes lige så lidt som menneskerettigheder og ytringsfrihed (religionsfrihed).
Men demokrati er også en retsstat med en forfatning der beskytter befolkningen mod hovedløse zombier som Paludan der i retorik og mening overhaler Dr. Merkwürdigliebe med flere lysår i umenneskelighed. Vi skal have racisme-paragraffen indført med mulighed for dom til forvaring - den mand er sgu lige så farlig for demokratiet som - øøhh - TRUMP.

Bent Gregersen, Tino Rozzo, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Achim K. Holzmüller, Tommy Clausen og Bjarne Tingkær anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

ja, det er jo sørgeligt når Lars Løkke (den nuværende statsminister) taler om "negativ parlamentarisme"
Bare for at forsøge at sikre sig, at han kan tælle "Nazisterne" med som eventuelt regeringsgrundlag.

Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Ete Forchhammer , Trond Meiring og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

DF er meget mere ødelæggende for demokratiet,
end Vermund og Paludan; som egentligt kun er medløbere.

Achim K. Holzmüller

Ytringsfrihed og demokrati burde sætte grænser. Hvor zombilignende væsener i udseende af homo sapiens planter umenneskeligheden med deres verbale ageren i samfundet, skal væsener stoppes. Da de ikke kan bortvises landet, burde de via lovgivning gøres munddød. Hvis nødvendige, bag tremmerne.
Alternativet er, vort samfund køres af led og på lang sigt i sænk.

Torben K L Jensen

Bare sådan til almindelig oplysning er Merkwürdigliebe - Dr. Strangelove´s oprindelige nazinavn.

Randi Christiansen

Før man nu går helt i selvsving i (selv)retfærdig harme over den nye bølle i skolegården, ville det måske være frugtbart at fundere over, hvad det er, der giver ham grokraft. Et bud kunne være, at mange danskere berettiget føler sig svigtet og hægtet af.

Det er min påstand, at mennesker som paludan KUN kan vinde genklang i befolkningsgrupper, hvis levevilkår forringes. Det er næsten uundgåeligt, at de vil reagere primitivt, fordi den nødvendige dannelse, som er et overskudsfænomen, mangler. Og det gør den, fordi ressourcerne mangler.

Hvis et hjørne af haven forsømmes, vil ukrudtet spredes til omgivelserne. Så jeg vil give skylden, for at paludan vinder gehør hos dele af den danske vælgerbefolkning, til den del af danskerne, som misrøgter deres medansvar for fællesskabet. Og som åbenbart synes, at bare fordi de kan, så har de også ret til en for de fleste overvældende luksus.

Hvad fanden i fænghullet er det rigtige, det miljø-og socioøkonomisk ansvarlige i, at nogen kan indkassere uhyrlige summer i løn, fratrædelse, aktieoptioner og lukrative pensionsordninger, og andre må slide og slæbe, nu til de er langt over 70 - eller suge på labben, hvis de af en eller anden grund ikke kan leve op til deres tildelte plads i løn-og arbejdshierarkiet. Samtidig med at de offentlige institutioner misrøgtes med store menneskelige og økonomiske omkostninger til følge. Naturligvis især for de, der ikke har 80 mio + som buffer i privatøkonomien.

Det er med andre ord de skjulte magthavere og deres nyttige idioter, den politiske forvaltning, som har ansvaret for paludan og hans fæller i resten af verden. Og glem ikke, hvem der sidder for enden af det helt store bord, og hvad der sker med dem, som gør oprør mod den skjulte magt. Lad mig bare nævne irak, afghanistan, palæstina, libyen, venezuela - fortsæt selv. Og bare lige en passant - det er russerne, der beskytter de kristne i syrien.

Bent Gregersen, Eva Kjeldsen, hannah bro, Toke Andersen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Randi Christiansen -
en af kandidaterne for Stram Kurs er altså pensioneret professor Helmut Nyborg.

Randi Christiansen

Herdis@ - tænk engang, den famøse helmut nyborg - ja, han er jo kendt for ekstreme holdninger, så han passer godt som førerhund i det selskab.

Herdis Weins

Randi -
ja, jeg er heller ikke fan af ham.
MEN - man kan sagtens være et racist røvhul med totalitære tendenser elv om man har sit på det tørre og en god pensionsordning.
Det har så langt fra altid noget med sociale vilkår at gøre. Selv når alle har nok og løven græsser ved lammets fod, vil der stadigt asociale røvhuller.

Torben K L Jensen

Hvis man på forhånd har en teori og derefter bruger hele sit liv på at "bevise" teorien - bliver man uvægerligt sindssyg. - selvom man er professor.

Herdis Weins

Torben L. Jensen -
ja - jeg går ud fra, han blev professor før han røg hel ud ad tangenten, for guderne skal da vide, hans forskning blev mere og mere bizar og omstridt.

Herdis Weins

Randi -
i det "socialistiske" paradis - hvor nogen alligevel var mere lige end andre - producerede man den glimrende krimiserie "Polizeiuf 110" ( der stadigt lever videre) for dels at lokke seerne væk fra vestysk Tvs populære "Tatort" med sterneskeuspillere og- instruktører samt gode manuskripter - dels i erkendelse af, at der selv i "der Arbeiter und Bauernsttat DDR" blev stjålet, bedraget, voldtaget og myrdet.

Frede Jørgensen

Randi

"fordi den nødvendige dannelse, som er et overskudsfænomen, mangler. Og det gør den, fordi ressourcerne mangler."

Kloge ord!

Randi Christiansen

Herdis@ - desværre ja, men som sagt - det er førerhundene, som kun finder sine proselytter pga af disses manglende dannelse. Hvilken specifik underskudssituation, deres egen manglende dannelse skyldes, skal jeg ikke kunne sige, men noget vigtigt har manglet. Læs f.eks. alice miller om hitler. Som personificerede og samlede sin tids spændinger og udløste dem i en af verdenssamfundets største og for i særdeleshed palæstinenserne endnu ikke afsluttede katastrofer. Man må se alt i kontekst.

Essentielt set mener jeg, at alt kan henføres til den kollektive forvaltning af vore fælles overlevelsesressourcer. Selvom alles drift er at overleve, kan man jo godt gøre det smukt og ikke på en måde, som giver lidelse til omgivelserne. Og gør man det, vil man tilmed være langt bedre rustet til at håndtere diverse ubalancer.