Kommentar

Georg Metz: Tosse på tosse

Eller hvad en rigtig folketingsformand ikke burde gå rundt og sige
Det var klimatossernes skyld, at Dansk Folkeparti gik tilbage ved europaparlamentsvalget, forklarede Pia Kjærsgaard fra talerstolen.

Det var klimatossernes skyld, at Dansk Folkeparti gik tilbage ved europaparlamentsvalget, forklarede Pia Kjærsgaard fra talerstolen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

31. maj 2019

Man kan være tosse på mange måder: tosse efter mad, tosse efter tøj, tosse efter kvinder/mænd, tosse efter magt. Eller klimatosse. Eller bare tosse.

Tosse kommer af thurse med sideform thurs, som betyder jætte, som kommer af iatun, som betyder grovæder, hvor leddet æde kommer af latinsk edere, som betyder spise, der kommer af spesa, som stammer fra det latinske expandere eller blot spendere: give ud, og som ofte er, hvad en tosse gør, giver ud og altså kan betegnes som en generøs person i modsætning til Pia Kjærsgaard, der forklarede sit partis markante tilbagegang ved europaparlamentsvalget med, at det var klimatosserne(s skyld), mens hendes efterfølger som folkepartiformand som aftenen skred frem blev billedet på en overgemt, bitter mand uden overskud i nederlagets gustne belysning.

Men vi kom fra det med tosse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Tanghus
 • Tino Rozzo
 • Hanne Ribens
 • Tommy Clausen
 • Hanne Pedersen
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Larsen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Trond Meiring
 • Niels Duus Nielsen
 • Katrine Damm
 • Kurt Nielsen
 • Poul Anker Sørensen
 • Lars Koch
 • Christian Estrup
 • Grethe Preisler
Thomas Tanghus, Tino Rozzo, Hanne Ribens, Tommy Clausen, Hanne Pedersen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Katrine Damm, Kurt Nielsen, Poul Anker Sørensen, Lars Koch, Christian Estrup og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Katrine Damm

Du er ædende ond Georg Metz.
Med al ret.

Thomas Tanghus, Tino Rozzo, Hanne Ribens, Tommy Clausen, Kirsten Lindemark, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Georg Metz

Retfærdigvis må det siges, at netop Morten Messerschmidt er unikt kvalificeret til at skrive en bog om magtmisbrug og ødselhed i EU. Dels havde han egne erfaringer fra Meld & Feld - og dels kunne han lade EU selv betale for bogudgivelsen qua sit embede som EU Parlamentsmedlem.

Og jeg tror i øvrigt ikke på, at Morten Messerschmidt er truet af vejsidebomber i hverken Mariager eller andre steder fra.

OLAF er ikke en Politimyndighed - OLAF kan alene revidere de bilag, som stilles til rådighed af Meld & Feld .... hir, hir .... og hvem tror på det ??

De bilag er for længst makuleret.

Det kan OLAF så melde til Politiet, måske endda SØIK.
Resultatet bliver det samme .... nemlig ingenting.

Tommy Clausen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er meget vigtigt at en politiker er ærlig og troværdig mod sig selv og sine oprigtige holdninger og meninger. Jeg har et problem med spinkulturen, hvor man trænes i en bestemt fremtræden og partideciplin for at opnå valg.
Først når erhvervspolitikeren magter at sortere i holdningerne efter politisk anvendelighed og få det hele til at fremstå politik spiseligt, som Jakob Ellenann-Jensens miljø politik, er man en gangbar politiker.
Hvad man endelig ikke må, er at fremsætte sin inderlige og ærlige mening som Pia Kjærsgaard kan præstere.
Nu skal jeg til at stemme på en kandidat, som bedst representerer det samfund jeg ønsker mig, men ingen af kandidaterne kan sige hvad de ærligt og oprigtigt mener uden at blive ramt af pressehetz.
Jeg skal altså sætte mit kryds ved en kandidat, jeg forventer vil være utroværdig.
I en tid, hvor klimaet er på alles læber, er Pias holdning ikke velegnet, men det er ikke vigtigt, om Pia bliver valgt. Det er vigtigt, at de holdninger, der er i samfundet , bliver genspejlet i folketinget. Det kan de kun blive, hvis troværdighed mod egne værdier bliver en del af valgets kultur.
Men ellers glæder det mig, at der er kommet flere tosser til. Jeg nu i flere år følt mig lidt alene som Alternativ landsbytosse. Kun frygter jeg, at en landsbytosse er en mere tosset tosse end en en tosse.

Jeg kan næsten ikke fatte det:
SÅ skarpt, SÅ præcist, SÅ velformuleret, så SANDT...!!!
Georg Metz har ikke sin lige i dansk presse.
Måske ikke engang i international presse.