Kronik

Khaterah Parwani: Paludan tvinger Lars Løkke og Mette Frederiksen til at tage stilling til, hvor langt de vil gå

Stram Kurs kalder på en moralsk stillingtagen i de regeringsbærende partier: Vil de værne om vores principper og værdier, der er affødt af historiske tragedier. Historiske tragedier, der opstod som følge af de samme politiske visioner, vi finder hos Stram Kurs, skriver Khaterah Parwani i dette debatindlæg
Rasmus Paludan demonstrerer i Fælledparken den 1. maj. Han er et symptom på en efterhånden generaliseret vrede mod muslimer, og selv om vi bryster os af en fri debat, er denne radikaliserede kurs et kolossalt tabu i vores samfund, skriver kronikøren.

Rasmus Paludan demonstrerer i Fælledparken den 1. maj. Han er et symptom på en efterhånden generaliseret vrede mod muslimer, og selv om vi bryster os af en fri debat, er denne radikaliserede kurs et kolossalt tabu i vores samfund, skriver kronikøren.

Mads Claus Rasmussen

Debat
4. maj 2019

På bare få uger har Rasmus Paludan formået at indsamle de nødvendige vælgererklæringer for at være opstillet på stemmesedlen til folketingsvalget.

Pernille Vermund er fuldt solidarisk med Stram Kurs og foretrækker endda Paludan i Folketinget frem for Socialdemokratiet. Og i mellemtiden plejer Dansk Folkeparti deres alliance med Marine Le Pen.

Disse grupperingers ultimativt største succes er skabelsen af en ny politisk korrekthed, hvor grov modstand og modvilje over for den muslimske befolkning er blevet pop i politik.

I dag er det ikke længere tabuiseret at give udtryk for had til muslimer og islam, mens det at advare mod tendenserne længe har medført alt fra tilsvining til trusler. Derfor er tiden inde til at holde Rasmus Paludan op som et spejl og kigge indad.

I danske medier får Rasmus Paludan alle slags kreative navne, selv om han opfylder alle kriterier, eksperter bruger til at identificere en radikaliseret person med en politisk mission.

Havde han været muslim, havde han utvivlsomt stået på de politiske hadprædikantlister, men hans etnicitet og kristne tro skåner ham fra den klassificering. I P1 Debat den 30. april udtalte han sågar, at såfremt muslimer skulle tiltale danskere, så skulle de først bede om tilladelse.

Denne selvophøjelse er en rød tråd, der samler alle radikaliserede grene uanset rødder. Hvis de dertil har en klar mission om at omstyrte Grundlovens grundlæggende fundament, er gruppen også defineret som ekstremister.

At medierne længe har kaldt Paludan »islamkritiker« er udtryk for netop tabuiseringen og den nye politiske korrekthed, der dikterer milde ordvalg.

Mobber børn

Imens er ord som »luder«, »homo«, »affald«, »pest« og »pædofil« bare et lille udpluk af de eder, Rasmus Paludan kalder muslimske børn, hver gang han opsøger dem i deres lokale miljø. Det første er i øvrigt et ord, som undervisningsministeren ville straffe et helt gymnasie for, efter hun angiveligt blev kaldt luder af en enkelt elev.

Efter at have talt med enkelte beboere på Nørrebro om optøjerne, er mit indtryk, at den gennemgående frustration bunder i, at man tillader hadtale i områder, hvor børn leger. Det burde være deres lokale og trygge omgivelser.

Enhver ansvarlig forælder griber ind, hvis deres børn oplever mobning og had, og i dette tilfælde skyldes det ovenikøbet deres børns etniske eller religiøse baggrund.

Havde Rasmus Paludan stået foran den jødiske privatskole Carolineskolen og fået tilladelse til at udgyde antisemitiske tilråb mod små jødiske børn, kaldt dem affald, ludere og pest, så havde samfundet haft en konsekvent reaktion i solidaritet med børnenes tarv.

Det samme ville gøre sig gældende, hvis han havde stået foran en offentlig folkeskole og kaldt etnisk danske pigebørn for ludere.

Hvorvidt han skal have retten til at brænde koranen af, er en fordummende debat. Koranen er papir. Han har ret til at give sin mening til kende uden at møde vold.

Men den ret gør ikke, at højrefløjen ikke har pligt til at påpege det absurde i at forsøge at legitimere, at han opsøger minoritetsbørn og udøver mobning og psykisk vold i strid med barnets tarv ved at henvise til ytringsfriheden.

Elitens naivitet

Trump er det fineste eksempel på, hvorledes omverdenen undervurderede den strategi, hvor politik går hånd i hånd med underholdning, og nu ser vi naiviteten igen.

Vi er alle grebet af Rasmus Paludans fantastiske evne til at underholde, ligesom vi var det med Mogens Glistrup, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Og ligesom dem er han naturligvis også et stort hit for danske medier.

Det er stadig os som medieforbrugere, der afgør, hvad medierne finder relevant og irrelevant at dække. Med den massive skare af følgere, Rasmus Paludan har haft de seneste par år, har han for længst vist sig som relevant. At ignorere ham var gårsdagens naivitet, ligesom den er komplet umulig i dag.

Rasmus Paludans medvind og succes er et spejl, der længe har været dugget og undervurderet af Danmarks intellektuelle elite, der dominerer vores politiske debat. Han er et symptom på en efterhånden generaliseret vrede mod muslimer, og selv om vi bryster os af en fri debat, så er denne radikaliserede kurs et kolossalt tabu i vores samfund.

Berøringsangst

I kredsen af debattører med muslimske rødder har vi længe praktiseret selvkritik og forkastet enhver undskyldning for ikke at bidrage til det danske samfund. Selv har jeg oplevet, at min kritik af minoritetsmiljøer er blevet mødt med trusler, og det har begrænset min bevægelsesfrihed at stå frem som et eksempel på en, der også tør vende kritikken mod egne rækker.

Denne konsekvente tilgang har været gennemgående hos minoritetsdebattører, så hos os er berøringsangsten for at tale om reelle integrationsproblemer forduftet.

Men ligesom med den nye politiske korrekthed er der i mellemtiden opstået en ny berøringsangst, der konstant forties; hvis du omtaler den stigende modstand over for muslimer, så har du berøringsangst over for integrationsproblemerne og bagatelliserer disse, lyder den vanlige anklage.

På den måde har den dominerende politiske kurs ikke bare formået at beskytte den islamofobiske bølge mod kritik, men også pakket den ind i bobleplast, som var den en slags sandhedens orakelsyn.

Hvor langt vil I gå?

Det politiske centrum har længe rettet deres kurs efter frustrerede befolkningsgrupper, og strategierne har formået at forføre nogle af Dansk Folkepartis vælgere tilbage til centrumpartierne.

Det har dog ikke afvæbnet Dansk Folkepartis fortsatte indflydelse, og med Nye Borgerlige og Stram Kurs lige i nakken på Dansk Folkeparti er spørgsmålet, hvor langt de regeringsbærende partier er villige til at gå.

Den politiske debat under valgkampen kommer til at ligne en kampplads om opmærksomhed, og det cirkus vil afsløre det store kompromis, dominerende partier længe har haft indgået.

Stram Kurs kommer nok ikke ind i Folketinget, men Stram Kurs vil utvivlsomt provokere sine konkurrenter i Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige ud i nye yderligheder, der vil sætte øvrige partiers principper på spil.

Hvordan vil Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen mon håndtere deres alliance med Dansk Folkeparti, når partiets konkurrenter vil kræve mere konsekvent politik?

Vores demokratiske spilleregler har aldrig begrænset politikernes ret til at trække i håndbremsen og sige fra.

Stram Kurs og Nye Borgerlige kalder derfor på en større moralsk stillingtagen i de regeringsbærende partier, nemlig om de vil værne om de principper, værdier og normer, der er affødt af historiske tragedier. Historiske tragedier, der opstod som følge af de samme politiske visioner, vi finder hos Stram Kurs.

Hvis det politiske centrum ikke snart tager stilling til, hvor langt de er villige til at gå for at behage disse politiske strømninger, vil undladelsens pris være politiske kompromiser langt værre end Dansk Folkepartis paradigmeskifte, der var resultatet af deres gidselstagen af VLAK’s seneste finanslov.

Khaterah Parwani, projektchef og foredragsholder

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Bravo, Kahterah Parwani, godt at få sat ord på den understrøm af opportunisme og dobbeltmoral der præger flertallet af politikernes stillingtagen til et så yderligtgående parti som Stram Kurs.
Paludan har været højrefløjens nyttige idiot gennem længere tid, men nu går den ikke længere.
Hykleriet er ved at blive afsløret.
For de borgerlige vil ikke tage afstand fra et fremtidigt samarbejde, skulle det lykkes mod forventning at Stram Kurs kommer på Tinge.
Og Nye Borgerlige omfavner ligefrem Paludan, på trods af hans åbenlyst grundlovsstridige partiprogram.

https://www.altinget.dk/artikel/paludan-hylder-grundloven-men-hans-egen-...

Ib Gram-Jensen, Ole Svendsen, Charlotte Ljungstrøm, Carina Bøckel, Thomas Tanghus, ingemaje lange, Anders Skot-Hansen, Jørgen Tryggestad, Jette Steensen, Søren Fosberg, Hanne Ribens, Troels Ken Pedersen, Birte Pedersen, Lillian Larsen, Joan Valladares, Marie Mollerup, Katrine Marie Christiani, Rikke Nielsen, Gert Romme, Alvin Jensen, Carsten Nørgaard, Olaf Tehrani, Karsten Lundsby, Viggo Helth, Mads Bech Madsen, Katrine Damm, Torben Bruhn Andersen, Leif Høybye, Anders Graae, Trond Meiring, Søs Jensen, Ervin Lazar, Johanna Haas, Ete Forchhammer og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Læs også Adam Holms kommentar om højrenationalisterne her :

https://www.altinget.dk/artikel/adam-holm-der-er-ingen-synderlig-forskel...

Troels Ken Pedersen, Birte Pedersen, Alvin Jensen, Carsten Nørgaard, Karsten Lundsby, Olav Bo Hessellund, Katrine Damm, Trond Meiring og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Der er muligvis mange af jer, der allerede ved at journalisten Abdel Aziz Mahmoud er 'kommet til' at opkøbe internet-domænet stram-kurs.dk, der leder hen til siden mino.dk (en hjemmeside for en forening for minoriteter, der har det svært i Danmark).
Efterfølgende er foreningens medlemstal fordoblet ;-)

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-05-02-dr-profil-koeber-stram-kursdk-s...

ingemaje lange, Bjarne Bisgaard Jensen, Troels Ken Pedersen, Birte Pedersen, Vibeke Hansen, Rikke Nielsen, Gert Romme, Alvin Jensen, Carsten Nørgaard, Rune Hvalsøe, Karsten Lundsby, Katrine Damm, Torben Bruhn Andersen, Merete Jung-Jensen, Herdis Weins, Ete Forchhammer og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Johanna Haas

Tak, Khathera Parwani.
Jeg forstår simpelthen heller ikke, at det skal være tilladt for en højreekstremist med et program, der sigter mod etnisk udrensning af danske borgere med muslimsk baggrund at udøve psykisk vold mod børn i offentligheden - og under politibeskyttelse, så man også må føle, at samfundet synes det er i orden at en voksen mand håner og nedbryder børn.
Paludan kunne uden at det knægter hans ytringsfrihed med lovhjemmel stoppes i lovligt og offentligt at udgyde sit had til landets borgere med muslimsk baggrund på gader, stræder og pladser.
Det vurderer flere topjurister som bekendt.

HVORFOR GØR VI DET SÅ IKKE? STOP DET NU! STOP DET NU!

Ole Svendsen, Ib Gram-Jensen, Carina Bøckel, Thomas Tanghus, ingemaje lange, Dorte Nielsen, Anders Skot-Hansen, Mogens Holme, Pietro Cini, Jørgen Tryggestad, Jette Steensen, Hanne Ribens, Birte Pedersen, Ole Frank, Joan Valladares, Marie Mollerup, Vibeke Hansen, Søren Bro, Katrine Marie Christiani, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Alvin Jensen, Carsten Nørgaard, Karsten Lundsby, Viggo Helth, Per Langholz, Anders Graae, Merete Jung-Jensen, Fam. Tejsner, Trond Meiring, Søs Jensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

@ villy Simonsen

'Den, der skriver d i gjort, han skal ha' sin ende smurt'

Frede Jørgensen

Hvis Paludan kaldte min datter for 'affald', ville jeg tvinge ham
til at sige undskyld!

ingemaje lange, Anders Skot-Hansen, Mogens Holme, Birte Pedersen, Ole Frank, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

"Havde han været muslim, havde han utvivlsomt stået på de politiske hadprædikantlister, men hans etnicitet og kristne tro skåner ham fra den klassificering. "

Hvorfor dog det? Der blev offerkortet vist lige trukket.

Mogens Holme, Nike Forsander Lorentsen, Birte Pedersen, Lotte Tvede, Karsten Lundsby, birgitte andersen, Torben Bruhn Andersen og John Poulsen anbefalede denne kommentar
John Poulsen

Der er nogle rigtigheder i det Khaterah Parwani siger her, men glem ikke hendes "opportunisme" her og hendes underliggende dagsorden omkring skabelsen af accept af og støtte til en forfejlet lovreligion.

olivier goulin

Kan RP overhovedet undvære politibeskyttelse døgnet rundt efterhånden?

/O

Per Torbensen, Hanne Ribens, Alvin Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Klaus Brusgaard

#John Poulsen
Har du et problem med at acceptere Islam, Kristendommen eller andre "lovreligioner"?

Birte Pedersen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Rune Hvalsøe

Hvorfor giver Information så meget spalteplas til Paludan? Jeg kunne forstå hvis man startede en diskusion om at lovlige demonstrationer der er "høj risiko" selv må betale for beskyttelsen, samme diskusion som omkring fodbold kampe etc.
Det handler jo om at prioriterer de midler der er i samfundet, det handler ikke om hvorvidt han skal have beskyttelse.

Carsten Nørgaard

Hvor langt vil de gå?

Jeg tror de er villige til at gå stort set hele linjen ud.
Det er så megen tiltro, jeg har til Løkke og Frederiksen og deres partier.

De sidste 20 år i politik har stort set kun været en lang imødekommelse af DF.
Naivt tror de, at giver man de her ekstremister en håndsrækning, så er de tilfredse.

Men ingen af dem er tilfredse, før vi har foretaget en fuldstændig etnisk udrensning.
Her mener jeg ikke nødvendigvis med vold. (På trods af Paludans infamøse voldstale.)
Hvis man kan gøre det umuligt at bo her »i slowmotion«, så skal danskerne nok være OK.
Så selvfølgelig er der en Løkke og en Frederiksen til at levere politik til den slags.

Ja, den stærke pessimisme kan vel ikke forundre. Vi ved jo, hvad status quo er.
Og jeg er tilfældigvis gift med en af dem, ekstremisterne vil smide ud.
Med andre ord lever jeg allerede konsekvenserne af, hvor langt de har villet gå.

Alt sammen besluttet før Socialdemokratiet copy-pastede DF's ekstreme politikker.
Dem kan vi så se frem til mere af efter valget, om så det bliver rødt eller blåt.

Med de nye klovne i manegen er det tydeligt, at Christiansborg ikke engang er begyndt.
Hvis de først nu skal tage stilling til »hvor langt de vil gå«, så ved man bare:
De vil gå MEGET, MEGET længere end de allerede yderliggående politikker, vi har i dag.
Spørgsmålet har jo allerede været oppe i medierne igen og igen de sidste 20 år.
Vi har allerede fået svaret. Hvorfor forvente nye resultater af gamle metoder?

Carina Bøckel, Thomas Tanghus, Anders Skot-Hansen, Frede Jørgensen, Mogens Holme, Birte Pedersen, Ole Frank, Lillian Larsen, Flemming Berger, Werner Gass og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Carsten Nørgaard, der er åbenbart ingen der er for ekstreme til at komme i betragtning, når det gælder om at få og beholde magten !!

Carina Bøckel, Ete Forchhammer , Frede Jørgensen, Mogens Holme, Birte Pedersen, Ole Frank, John Poulsen, Carsten Nørgaard og Werner Gass anbefalede denne kommentar

@ Rune Hvalsøe,

Du spørger, hvorfor Information give spalteplads til Rasmus Paludan.

Jeg kan ikke svare for Information. Og jeg er slet ikke tilhænger af nogen højreradikal, nationalistisk og racistisk politik overhovedet. Men efter min opfattelse må man nødvendigvis give plads til alle synspunkter.

Det man i disse år ser i Poland, Ungarn, delvis Tjekkiet samt Italien med flere, det er, at de ekstreme grupper på det yderste højre helt åbent, og for Poland og Ungarn med succes, forsøger at lukke helt af for de informationer, der der ikke passer ind i deres konstruerede og syntetiske virkeligheds-opfattelse. Til alt held er det i øvrigt nærmest det eneste, disse har til fælles.

Og dette må ikke ske. For hvis "vi" lukker også af for deres mulighed for at komme til orde i medierne, så vil andre politikere i andre lande også lukke af. Og så ender vi med, at det er helt tilfældigt, hvem der kan få deres holdninger frem.

Derfor - lad alle komme frem med deres LOVLIGE budskab. Og så må vi andre tager dialogen med dem, der har denne ubehagelige, autoritær og verdensfjerne holdning.
- Vi har desværre ingen anden mulighed.

Carina Bøckel, Jonna Jensen, Søren Fosberg, Birte Pedersen, Werner Gass og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

" Har du et problem med at acceptere Islam, Kristendommen eller andre "lovreligioner"?"

Ja. Hvis de skal betragtes som andet end en filosofisk overbevisning på linie med vegetarisme, meditation, vinterbadning eller socialdemokratisme.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Nyvalgte medlemmer af Folketinget skal underskrive at de vil overholde grundloven, enten må han jo der give afkald på store dele af sine politiske mål, eller undlade at underskrive. Hvis han ikke vil signere i ond tro.

Jeg har skrevet det før i et indlæg omkring hans demo i Nakskov, men vil skrive det igen. Bedste middel mod den type, så længe de ikke har magten er at ignorere ham. Egentligt skulle man rejse en gruppe, der slår ring om ham, hvor end han møder frem, slår ring om ham med ryggen til ham, en buffer zone.

Erik Fuglsang, Søren Fosberg, Birte Pedersen, Ole Frank, Lillian Larsen, Marie Mollerup, Rikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Leo, når nu SK er blevet opstillingsberettiget (dog endnu ikke godkendt) - på trods af ulovlige indsamlinger af vælgererklæringer, ligesom partiet KRP - er det umuligt for medierne at ignorere Paludan.
Men du har helt ret, medierne er faldet over hinanden for at lave click-bait, og nu får de så endnu mere stof som folk vil kaste sig over af nysgerrighed og for underholdningsværdien.
De har også tykke fløjlshandsker på, når de ikke kalder en spade for en spade, og en hadprædikant for en hadprædikant.

Thomas Tanghus, Erik Fuglsang, Ete Forchhammer , Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, Birte Pedersen, Ole Frank, Lillian Larsen og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Mit indtryk er at Lars Løkke og Mette Frederiksen er klar til at sælge ud af mange værdier for at skaffe sig selv stemmer nok til at komme i statsministeriet.

Mit håb er dog, at Rasmus Paludan er så ekstrem i sine udfald, at Lars Løkke og Mette Frederiksen må vælge strategier, hvor de modererer sig selv, da de ellers vil komme til at stå som Rasmus Paludans rygklappere.

Ikke af omsorg for de danskere, der blive udskammet, men at skræk for at miste stemmer fra den - trods alt stadig - altdominerende moderate vælgergruppe.

Så på den måde kan det være positivt med en Rasmus Paludan type i valgkampen. Og nok ikke på den måde, som han selv forventer.

Rasmus Paludan kommer også til at splitte fremmedhaderpartierne fordi de skal kæmpe om de samme stemmer.

Det bliver en pinlig valgkamp, men jeg tror slutresultatet bliver ok.

Runa Lystlund

Jeg frygter mere Nye Borgerliges subtile fremmedfjendskhed og superliberalistiske økonomiske politik, der vil ødelægge det Danmark vi kender, end Rasmus Paludans politiske enmandshær. Nye Borgerlige er et superliberalistisk parti, der vil spare 77 milliarder på det offentlige og fyre 20.000 offentlige ansatte og smide indvandrere ud, akkurat som Rasmus Paludan. Har Pernille Vermund selv bidraget til dansk økonomi, med andet end de tre år hun var ansat på en tegnestue. Hvorfor har hun lukket flere af egne firmaer, i en tid hvor der er enorm opgang i byggebranchen? Hvorfor går hun egentlig ind i politik, når hun udtaler sig om, at hun ikke er politiker? Samme siger Lars Boje Mathiesen folketingskandidat for Nye Borgerlig, han er ikke politiker, siger han. Hvad er han så og hvad vil han så på Christiansborg?

Jeg læste en blog af Lars Boje Mathiesen folketingskandidat for Nye Borgerlige i Jyllands-Posten, som er den avis, der bringer flest fremmedfjendske artikler og fascistiske udsagn af alle danske aviser sammen med Ekstra Bladet, hvor Pernille Vermund skriver blogs. Dagen som angrebet var i Christchurch, skrev Lars Boje Mathiesen folketingskandidat for NB den mest gemene blog jeg har læst. Den burde artiklens forfatteren læse. Den var fuld af fremmedfjendskhed og had til muslimer, samtidigt skrev han og bad om, at man ikke skulle tage hans blog ilde op. Hans blog var en tysk propagandaminister værdig, insinuerende og usmagelig, dagen efter at en hvid australsk fascist dæbte 51 mennesker i en moske. Den var også fuld af grammatiske fejl. Hvordan kan det være og skrevet af en ærkedansker?

Jeg nærer ligeledes foragt for de islamister, der dræbte nær 260 mennesker på hoteller og i kirker på Sri Lanka. Det vil desværre også være medvirkende til, at flere stemmer på NB og RP.

Vi kan kun konstatere, at med nedbrænding af biler og stenkast, bliver muslimer nyttige idioter for Rasmus Paludan og Nye Borgerlige.

I DR fik Pernille Vermund 1.5 times taletid for sit parti fornyligt med Shirin Khankahn. At Shirin Khankahn havde to gange Pernilles forstand hjalp ikke. Hvordan kunne Abdel vælge så himmelråbende forkert tidspunkt til et program om tidligere barndomsveninder og religion?

Med sidste vælgermåling viser målingen, at 10.2% af danskerne stemmer på Nye Borgerlige (6.3%) og Rasmus Paludan (3.9%). Over hver 10. dansker stemmer på disse to partier. Det er selvfølgelig et øjebliksbillede. Forrige måling, før Rasmus Paludans koranafbrænding på Blågårdsplads og modreaktionen med bilbrande og stenkast viste betydeligt mindre tilslutning til partierne.

Had avler had. Vi må stoppe dette had. Det gør vi ikke med vold.

Ole Svendsen, Ete Forchhammer , ingemaje lange, Nike Forsander Lorentsen, Søren Fosberg, Birte Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

PS.
Eller provokationer.

Eva Schwanenflügel

Runa, helt enig med dig omkring Nye Borgerlige.
Læs her hvordan partiet blev stiftet blandt nynazister :

https://redox.dk/nyheder/prominent-nationalkonservativ-arrangoer-nye-bor...

Ole Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Birte Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Runa, du kan simpelthen ikke skære alle over én kam ved at sige, at "muslimer er nyttige idioter for Rasmus Paludan.
Det var et overtal af Antifascistiske demonstranter og bandemedlemmer, som eskalerede balladen på Nørrebro.
Dit udsagn svarer til at sige, de kristne er idioter når der er fodboldoptøjer med hooligans.

Thomas Tanghus, Birte Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Eva Schwanenflügel.
Jeg skriver om de unge mennesker, der reagerede mod Rasmus Paludan på Blågårdsplads og flere steder i København, ikke alle muslimer. Jeg forstår fuldt ud, at de er vrede over, at han skænder Koranen.

Men de unge muslimeres reaktion og de voldsparate etniske unge danskere, der reagerede på Paludan, var så utrolig ubegavet og dum. Det ender med at gå ud over indvandrere og jeg er fanden tage det også udlænding. Jeg gider ganske enkelt ikke voldsparate og provokerende idioter, ligegyldigt hvor de kommer fra.

Jeg er blevet kaldt luder af adskillige unge muslimske mænd, utallige gange og truet på livet med en kniv på en byggeplads, hvis jeg ikke forsvandt. Jeg meldte det ikke til politiet, fordi en ung mand, der er så desperat, at han truer en anden udlænding med en kniv, når man bare går på gaden, er så marginaliseret, at man kun kan havde ondt af ham.

Vi har problemer i DK og vi løser dem ikke uden at tale om dem. Jeg tror Rasmus Paludan falder til patten, når han kommer i Folketinget. Jeg er mere bange for NB, for hvis de bare kommer igennem med noget af deres økonomiske politik, så står det skidt til for indvandrere, for der er mange på overførselsindkomster.

Ete Forchhammer , ingemaje lange, Nike Forsander Lorentsen, Søren Fosberg og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Eva Schwanenflügel, du er ellers så flink, men somme tider går det ud over de forkerte.
Jeg har flere muslimske venner og bekendte og de er trætte af at blive kaldt snart det ene og snart det andet. Rasmus Paludan er bare som nogle danskere er, opfyldt af selvglæde og kolonialt storhedsvanvid. Jeg er skam også blevet kaldt fremmedarbejder utallige gange og af "pæne" danskere. Jeg ved ikke om du har muslimske venner og hvad de synes om livets gang i Lidenlund?

Danskerne er meget søde mennesker, for det meste, men de vil helst have at vi udlændinge assimileres og hvad betyder assimileret? At vi bliver akkurat som alle danskere. Og hvad er dansk? Er det som dem fra Sjælland, Lolland, Samsø, Bornholm eller Jylland. Er de alle ens? Det sjove er, at de fleste danskere synes det er oh så skønt, at danskere, der bor i andre lande, bevarer deres særlige karaktertræk. Er det ikke lidt dobbeltmoralsk.

Danskerne burde bosætte sig mere i udlandet for en kort stund, for ikke at blive så fandens hjemmefødningsagtige.

Rasmus Paludan, Martin Henriksen, Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg og Pernille Vermund er bare bondske hjemmefødninge.

Frede Jørgensen

Runa, hvornår er man dansker?

Er du dansker?

John Poulsen

Citat: Klaus Brusgaard
04. maj, 2019 - 15:23
#John Poulsen
Har du et problem med at acceptere Islam, Kristendommen eller andre "lovreligioner"?

Jeg har et problem med at jeg af typer som Klaus tilsyneladende "skal tvinges til at acceptere" at børn indoktrineres og læres:
- at ikke rettroende skal have hugget hovedet af
- at martyrrollen er det ultimativt opnåelige og livet derfor kan ofres "i den rette sag"
- at pigerne skal acceptere at blive bortgift som 9-årig
- at pigerne skal acceptere, at de er halvt så meget værd som en mand
- at pigerne ikke må vises eller ses
- at antallet af jordskælv øges i takt med at muslimske piger ikke er totalt indhyllet
- at drenge opdrages til at opfatte alle piger uden hylster udenpå som legal moppeoffer, endda ok at slå, spytte, voldtage
- at børn skal acceptere knivovergreb på deres kønsdele
- at det er ok at slå dem ihjel, der siger fra
Listen kan og burde være meget meget længere...

Enhver oplyst person i dette århundrede burde ikke acceptere sådan noget juks, men sige klart fra.

Så Klaus Brusgaard, spørgsmålet burde måske i stedet for være:
Hvorfor synes du at jeg skal acceptere ovenstående ? Hvorfor accepterer du ovennævnte ? Hvorfor vil du ikke dine medmennesker det bedste ? Hvorfor synes du at det er ok at millioner af specielt hunkøn skal leve i underdanighed ? Hvorfor siger netop du ikke fra ?

Herdis Weins

John Poulsen -
jeg kender adskillige muslimer, og ingen af dem - hverken mænd eller kvinder - indoktrinerer deres børn til noget af det, du postulerer i dit indlæg. S
Så måske skulle du forholde dig til muslimer i Danmark anno 2019.

Ib Gram-Jensen, Palle Pendul, Viggo Okholm, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Runa Lystlund
04. maj, 2019 - 20:17:
"Eva Schwanenflügel, du er ellers så flink, men somme tider går det ud over de forkerte."

Øh.. Hvad har jeg sagt der går ud over de forkerte?
Hvis du mener min kommentar om ikke at skære alle muslimer over én kam, er det da et forsvar for den almindelige muslim?
Og jeg har aldrig nogensinde skrevet noget om at udlændinge skulle assimileres.
Er du sød at forklare hvad du mener?

Min pointe var jo netop at man ikke skal generalisere.
Når man siger, at volden er muslimers skyld, understøtter man jo i virkeligheden bare racisme..

Det lyder meget ubehageligt hvad du har været udsat for med et knivoverfald, det forstår jeg så til gengæld slet ikke du så igennem fingre med, istedet for at melde det til politiet?

Ja, jeg kender adskillige muslimer. Men hvad har det med sagen at gøre?
Mennesker er forskellige, uanset om de har en religion tilfælles..

Eva Schwanenflügel

Vold er altid uacceptabel, med mindre det sker i selvforsvar.
Men der var så vidt jeg ved ingen voldsofre på Nørrebro.
Til gengæld var der enormt meget hærværk, hvilket selvfølgelig også var slemt, men ikke det samme.

Carsten Nørgaard, Birte Pedersen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Frede Jørgensen.
Jeg ved ikke hvornår man er dansker, det er derfor jeg spørger. Hvilke kriterier er der for at være eller blive dansker? Jeg har en ven fra Sydsjælland. Han blev mobbet ud af et firma, af en kvinde fra Nordsjælland, fordi han var ikke rigtig dansk, i hvert fald ikke efter hendes mening. Han var ellers dansk i så mange led som man kunne tælle. Så jeg er lidt i tvivl vedrørende danskheden.

DF, Rasmus Paludan, Martin Henriksen og Pernille Vermund har en hårfin definition på det at være dansk. Pernille Vermund har skrevet en del i Berlingske om sine danske følelser.
Hvis de førnævnte personers definition på danskhed er korrekt, så er jeg ikke dansk.

Måske kan I der skriver her forklare mig, hvordan man bliver dansk på den måde de er danske på? Er det fordi de er hjemmefødninge, er det fordi de er dårligt opdraget eller burde de få hjælp til at få udredt deres kvaler om tvangsdanskhed?

Mange nationalistiske danskere lider af det man kunne kalde national pompøsitet. Nu vil Peter Kofod fra DF kæmpe med Le Pen mod Macron I EU. Der viser i hvert fald hvilken politiske vej DF følger. Jeg har boet i Frankrig. Jeg er ikke sikker på, at DF ved hvad de gør.

Eva Schanenflügel.
Jeg skriver slet ikke noget om, at du kræver assimilation.
Det gør derimod mange danske højreorienterede politikere og racistiske politikere.

Birte Pedersen, Nike Forsander Lorentsen, Søren Fosberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Klaus Brusgaard, jødedom og islam er lovreligioner, det er kristendom ikke. Ifølge kristendommen frelses man ved sin tro, ikke ved at overholde loven og gøre gode gerninger.Bare så det lige er på plads.
Hvad angår Rasmus Paludan, så foretrækker jeg at ignorere ham, som den idiot han er.

John Poulsen, ingemaje lange, Erik Fuglsang, Kim Houmøller og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Runa, du skrev 20:17:
"Eva Schwanenflügel, du er ellers så flink, men somme tider går det ud over de forkerte."

Jeg forsøgte så bare at gætte hvad du mente, for det forklarer du ikke rigtigt..?
Kan du uddybe, for ellers skal jeg jo have siddende på mig at min flinkhed er gået fløjten ;-)

Birte Pedersen, Erik Fuglsang og Nis Jørgensen anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Else Marie Arevad -
det kommer fuldstændigt an på hvilken gren af kristendommen, man tilhører om man frelses af tro alene.
I den katolske udgave - i hvert fald - den romersk-katolske - er gode gerninger og overholdelse af budene yderst vigtig. Det samme gælder i en lang række sektlignende udgaver af kristendommen. Det du refererer til er den lutheranske udgave.

Trond Meiring, Birte Pedersen, Palle Pendul og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henrik Hansen

Exitcirkel Ted talk med Deeyah Khan
https://youtu.be/0_W0HFy9Et4

Anne Mette Jørgensen

Der er i årevis lagt op til en RP. Jeg kan ikke holde manden ud.
Men det er nu ikke alene visse danskerne, der provokerer.
Tænker ikke på de få fysiske ballademagere eller fanatiske imamer.
Det er mere broget end Støjberg, Martin Henriksen og Pernille Vermund m.f
Jeg har desværre også oplevet ubehagelige episoder fra taxachauffører kioskejere og borgere, hvor jeg færdes til daglig, især mænd.
Taxa var jeg indtil for nylig nødt til at tage. Nu har jeg endelig fået bevilget flextrafik. De klagede over uber, hvilket jeg forstår. De vandt delvist.
Uforskammede og med meget kort lunte. Taxavognmænd bør lære dem om et minimum af høflighed, for ellers er det ris til egen røv. Vi kunder skal naturligvis også udvise respekt.

Erik Fuglsang

Runa Lystlund
04. maj, 2019 - 20:17
"Danskerne burde bosætte sig mere i udlandet for en kort stund, for ikke at blive så fandens hjemmefødningsagtige."

Et velment råd til dig skal være at undlade den slags belærende og nedsættende kommentarer.
I den ældre generation af min familie er der mange, som dårligt har været uden for de tidligere amtsgrænser. Det havde/har det godt med. De følte/føler sig ikke som ringere eller dårligere oplyste mennesker af den grund. De var/er stolte hjemmefødninge og ville nok alle have sig frabedt belæringer om, hvor de bør opholde sig.

God søndag.

John Poulsen

Citat: Herdis Weins
04. maj, 2019 - 21:46
John Poulsen -
jeg kender adskillige muslimer, og ingen af dem - hverken mænd eller kvinder - indoktrinerer deres børn til noget af det, du postulerer i dit indlæg. S
Så måske skulle du forholde dig til muslimer i Danmark anno 2019.
---------
Måske ville lidt virkelighedsfornemmelse være på sin plads ?
Bare et par eksempler:
Når en kvinde i Danmark der ikke vil gå med tørklæde æresdræbes af 2 brødre på faderes diktat, og når søsteren til kvinden få år efter overfaldes og tæves og trues på livet af 2 brødre - igen på faderens diktat fordi hun ikke holdt fuld ramadan året før - så kom lige og belær mig om at det ikke finder sted i Danmark ?
Når kvinder og piger i Danmark må flygte i hemmelig exil - en til Norge og 2 til Sverige fordi familien ikke accepterer at de omgåes "almindelige" danskere - så kom lige og belær mig om at det ikke finder sted i Danmark ?
Vi bliver nødt til at sige fra over for højrefjolserne, men også overfor regressive lefties, og ikke mindst overfor vanvittige doktriner, herunder enhver underliggende dagsorden for at "normalisere" sådanne.

Runa Lystlund

Erik Fuglsang.
Citat Erik Fuglsang.
"Et velment råd til dig skal være at undlade den slags belærende og nedsættende kommentarer."

Erik Fuglsang. Jeg er skam ikke belærende, jeg er ganske enkelt analytisk. Mit råd er stort set kun rettet til DFere, Nye Borgerlige (man kan sagtens gifte sig rigt og være hjemmefødning), Inger Støjberg, Rasmus Paludan og dem der tænker som dem.

Jeg kender skam mange landmænd, fiskere og arbejdere, der er mere oplyste end tidligere oplistede politikere og de har heller aldrig været udenfor landets grænser. De af mig nævnte politikere, som du eventuelt stemmer på, er det mest middelmådige og opblæste hjemmefødninge man kan forestille sig.

Hvorfor de er så indskrænkede og hjemmefødningeagtige, hænger nok sammen med janteloven, misundelse, et begrænset udsyn, chauvinisme, manglende kulturel opdragelse og manglende interesse for anderledes tænkende og udpræget negativt menneskesyn.

H. C. Andersen sagde ,"At rejse er at leve."
Et andet udtryk for de fattige er "De mest fantastiske rejser foretager man i eget sind". Man kunne tilføje og med en god bog i hånden.

Mange ikke uddannede besidder både kultur, udsyn, overskud og interesse for verden. Sådan var min mormor, som var bondekone og politiker. Hun rejste til Rumenien med fly og bus som 75 årig og det var hendes første udenlandsrejse. Hun kunne intet sprog, andet end modersmålet, men hun var belæst som bare pokker. Da vi spurgte hende, hvordan hun ville klare sig uden engelsk, som hun ikke talte, svarede hun. Kirketårnene er det ideelle at orientere sig ud fra.

Trond Meiring, Anne Mette Jørgensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Eva Schwanenflügel.
Jeg opfatter dig som gennemgående venligt menneske. Jeg burde nok have skrevet, at efterfølgende kommentarer ikke var møntet på dig, men en almen betragtning. Mvh. R

Erik Fuglsang

Runa Lystlund
05. maj, 2019 - 14:35
Tak for dit svar.
Du skriver, at du er analytiker.

I min bog er der ikke meget analyse over:
"Hvorfor de er så indskrænkede og hjemmefødningeagtige, hænger nok sammen med janteloven, misundelse, et begrænset udsyn, chauvinisme, manglende kulturel opdragelse og manglende interesse for anderledes tænkende og udpræget negativt menneskesyn."
Det er snarere tale om en grov generalisering, hvis du spørger mig.

Jeg stemmer ikke på nogle af de partier, du nævner. Faktisk ved jeg ikke, hvor jeg skal sætte krydset, men krydset lander hverken på den yderste venstre- eller højrefløj.

Tak for meningsudvekslingen.

Runa Lystlund

Erik Fuglsang.
Tak i lige måde. Mvh. R

Henrik Hansen

Dorthe:
Du fik set det link jeg postede...

I nogle kultuere er hævn (genoprettelse af ære) mere udbredt end i andre og det er den elefant jeg prøver at peger på.

Det er alligevel tankevækkende at filmen Submission hvor voldsramte kvinder har skrevet de 3 omstridte koran vers (4/34, 2/222 og 24/2) på kroppen, var årsag til at Theo van Gogh blev dræbt på åben gade.

Eva Schwanenflügel

Runa Lystlund
05. maj, 2019 - 14:49

Runa, mange tak for at opklare misforståelsen.
Jeg anser nu min flinkhed som genoprettet ;-)

Frede Jørgensen

Eva

Jeg har aldrig været i tvivl, mht din flinkhed :)

Eva Schwanenflügel

Frede, mange tak.
I lige måde :-)

Klaus Brusgaard

#Else Marie Arevad
Kristendommen er som Islam og Jødedommen bygget påbaggrund af historier fra det Gamle Testamente. Denne bog har helt centralt de ti bud placeret som noget af det vigtigste.
I både Jødedommen og Islam forventes det at man vuderer skriften i forhold til den enkelte og i forhold til den tid hvori skrifterne skal appliceres. Dermed er ligheden til kristendommen betragtelig. Kristne vil dog typisk se ned på de to beslægtede religioner og anvende betegnelsen "lovreligion" i et negativt øjemed.

Klaus Brusgaard

#John Poulsen

Hvoraf alt dette had?

Når jeg underviser såvel i DK som i den arabiske verden ser jeg samme antal af kvinder til forelæsningerne. Af de muslimske kvinder er der nogen, der anvender tørklæder andre der ikke gør - begge steder.
Jeg har siddet sammen med kvinder fra Iran, Tyrkiet, Ægypten, Tunesien, Saudi Arabien og mange andre muslimskelande uden at disse har haft anstandsdame/mand, har været tildækket eller på anden måde har skilt sig ud fra tilsvarende samtaler med Danske kvinder.
Jeg har også oplevet hvordan kristne kvinder i Grækenland, Italien, Spaninen, USA eller Sydamerika har været endog meget undertrykte af det omkringliggende samfund.
Jeg har siddet i såvel Khartoum såvel som Shiraz og fortalt at jeg var areligiøs, og sidder dog her og skriver.
Jeg har i det centrale afrika oplevet kristne missionærer nægte den lokale befolkning i hungersnødsområder adgang til nødhjælp hvis de ikke ville lade sig omvende til den sande religion.

Uanset tankesæt går det først helt galt når det er ekstremister, det være sig religiøse fanatikere eller nationalister, som ikke magter at se ud over egne værdier.

Kristian Kiersgaard, Rikke Nielsen, Viggo Okholm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Hvorfor alle vores betragtninger.
I samme avis en oprivende artikel om herboende kvinder fra muslimsk baggrund, der trues på livet og flere har været tæt på. De er nødt til at gå i skjul og flere har fået ny identitet. det er grove løjer.
Kald det religion eller idioti, men virkeligheden er som den er.
At diske op med historier fra Danmark fra fortiden er meningsløs.

Viggo Okholm

Johs.Poulsen og ane-Mette Jørgensen.
Faktisk tak fordi I går mod strømmen her , det klæder debatten. Jeg vil ikke afvise at der er store kulturforskelle i forhold til de normer vi har fået her og så dele af vore nye medborgere. Hvis vi som de mennesker vi er oplever det kunne vi jo påtage os det ansvar at konfrontere de pågældende eller anmelde det helt på linje med at alle reelt har et ansvar,hvis man ser nogen undertrykkes i forhold til loven.
For mig opstår problemet at alle der har den tro tillægges motiver og ønske om at være sådan fordi nogen er sådan., hvilket jo i høj grad skubber til læsset fordom og en form for fremmedhad. Altså den med splinten i den andens øje og bjælken i eget sådan vendt på hovedet!
Min datter var i firserne kæreste med en flygtning som søgte husly hos os grundet en far,som umiddelbart var progressiv, men hans omgivelser forsøgte at få ham hjem i folden igen med visse trusler. Det lykkedes så ikke og mig bekendt er alt faldet til ro nu. Tiden og indsigten kan ændre på meget, men hvis vi vil have mere ro og samhørighed så må vi lære at tage dialogen,sige fra overfor de værste og for alt i verden ikke generalisere. Vore nye kulturbærere er kommet for at blive.

Herdis Weins

John Poulsen -
du kan diske op med nogle få forfærdelige historier - og hvad så? Hvert år bliver danske kvinder - og nogle gange deres børn med - dræbt af deres mænd uden at vi af den grund konkluderer, at sådan er danske mænd. Der findes idioter, psykisk uberegnelige og fanatikere i alle grupper - det giver ikke grundlag for at konkludere på gruppen som sådan.

Sider