Læserbrev

Konservativ EP-kandidat: Forældreløse flygtningebørn bør komme foran i asylkøen

Vi har et medmenneskeligt ansvar for at gøre en større indsats over for børneflygtninge både i og uden for EU. Og hvis vi hjælper dem i tide, kan det have flere positive følger for både Danmark og EU, skriver Dina Raabjerg i dette debatindlæg
21. maj 2019

Flygtningebørn udgør en del af EU’s fremtid, og det har en del partier overset. For hvordan vil det påvirke os, hvis vi ikke tager hånd om dem? Tænk på, hvad vi kan opnå, hvis vi gør en indsats for dem.

Børn i lejre i EU vil enten ende som EU-borgere eller vende tilbage, hvor de kommer fra.

De vil sidde med et indtryk og en lærdom om Europa, som de vil bære med sig. Uanset hvor de ender, vil den bagage blive brugt, når de enten bygger et samfund og et liv op, eller når de river det ned.

Det er derfor i vores interesse, at flygtningebørn i EU-lejre kommer til at begå sig positivt i Europa, uanset om de bliver her eller ej. Og det vil være en fordel, at de kan interagere positivt med hele Europa som voksne. Enten som handelspartnere, produktive borgere eller som kulturbærere af europæiske værdier uden for EU.

Flygtningebørn uden for EU bør vi også støtte, så de bliver i stand til at bygge deres lande op. Så de ikke bliver udnyttet, radikaliseret og ender som fjender – uanset om det så er fjender over for os eller over for andre fredelige familier i deres egne dele af verden.

Derfor har vi både i EU og i Danmark behov for en plan og en målrettet indsats over for flygtningebørn både i og uden for Europa.

Vi har først og mest et medmenneskeligt ansvar for forældre- og familieløse børn i lejre og på flugt.

Når det kommer til asyl, bør forældreløse flygtningebørn komme foran i køen. Både af humanitære årsager – og fordi det er fornuftigt. Familieløse børn er lette ofre for overgreb og radikalisering; de har ingen muligheder for at beskytte sig selv. Men de vil samtidigt være nemme at integrere i vores samfund og gøre til gode samfundsborgere.

Flygtningebørn i Danmark bør vi også gøre en indsats for. F.eks. bør vi uddanne børn på udrejsecentre, så de bliver i stand til at skabe sig et godt liv for sig selv, deres familier og hjemlande, når de forlader Danmark.

Endelig er der de børn, som faktisk har fået asyl i Danmark.

Her bør vi gøre en langt større indsats for at følge børnene i deres opvækst og sikre, at de kommer til at fungere i vores samfund, og at de får sig en uddannelse, danske kammerater og gode danske værdier. Det vil være godt for børnene. Og det, der er godt for børnene, vil være godt for os.

Dina Raabjerg er kandidat til Europa-Parlamentet for De Konservative

En af de familier, der lige nu befinder sig på udrejsecenter Sjælsmark.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu