Klumme

Lars Løkke er komplet utroværdig i rollen som menneskerettighedernes værner

Under valgkampen er statsministeren pludselig sprunget ud som en opvakt forsvarer for de internationale konventioner, der beskytter frihedsrettighederne. Man kan se udviklingen som udtryk for en glædelig genopståen af borgerlig anstændighed. Men det ville være dybt naivt, skriver debatredaktør Gry Inger Reiter i dette debatindlæg
Under valgkampen er statsministeren pludselig sprunget ud som en opvakt forsvarer for de internationale konventioner, der beskytter frihedsrettighederne. Man kan se udviklingen som udtryk for en glædelig genopståen af borgerlig anstændighed. Men det ville være dybt naivt, skriver debatredaktør Gry Inger Reiter i dette debatindlæg

Sigrid Nygaard

24. maj 2019

Under valgkampen har Lars Løkke Rasmussen (V) haft travlt med at tage afstand fra dem, der vil gå så langt i udlændingepolitikken, at Danmark bryder med internationale konventioner.

»Jeg kommer aldrig til at bygge noget regeringsprojekt på partier, der synes, at vi skal træde ud af flygtningekonventioner og alt muligt,« sagde han eksempelvis under partilederdebatten på DR den 7. maj og pegede på Rasmus Paludan (SK) og Pernille Vermund (NB).

I nærværende avis har vi peget på, at Lars Løkke faktisk allerede har gjort netop det. De seneste fire år har han nemlig bygget sit regeringsprojekt på DF, der ligesom Nye Borgerlige og Stram Kurs ønsker, at Danmark skal træde ud af eller tage forbehold for konventioner for at kunne føre den udlændingepolitik, de ønsker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hans Larsen
 • Trond Meiring
 • Werner Gass
 • Frede Jørgensen
 • Tina Frederiksen
 • Anders Olesen
 • Poul Anker Sørensen
 • Katrine Damm
 • Niels Duus Nielsen
 • Tommy Clausen
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Marianne Stockmarr
Hans Larsen, Trond Meiring, Werner Gass, Frede Jørgensen, Tina Frederiksen, Anders Olesen, Poul Anker Sørensen, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Tommy Clausen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvis der er noget Løkke kan, så er det at bryde løfter, at dolke støtter i ryggen, og at lade som om han elsker andre end sig selv.

jørgen djørup, Estermarie Mandelquist, Karsten Jensen, Hanne Ribens, Bjarne Andersen, Werner Gass, Rikke Nielsen, Peter Andersen, Torben Skov, Tina Frederiksen, Nette Skov, Katrine Damm, Tommy Clausen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Alene at kalde nogle boligområder ghettoer, fordi det er områder hvor lavtlønnede og overførselsindkomst familier har råd og mulighed at bo - er for mig uforståligt. Ligesom at folk her også SKAL have højre straf for en forbrydelse end folk fra de øvrige områder i landet er helt uhørt.

Der er meget der trænger til at blive OPRETTET her i landet.
Fx. få dog opført billige boliger i ALLE boligområder og i alle kommuner. Herved kan "vi" få blandede boligområder, skoler osv......

Hans Larsen, jørgen djørup, Estermarie Mandelquist, Karsten Jensen, Hanne Ribens, P.G. Olsen, Bjarne Andersen, Werner Gass, Rikke Nielsen, Peter Andersen, Henrik Leffers, Lars Løfgren, Carsten Munk, Torben Skov, Tina Frederiksen, Tue Romanow, Ebbe Overbye, Nette Skov, Poul Anker Sørensen, Katrine Damm, Rolf Andersen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Albinus

Gry Reiter glemmer Danmarks formandskab for Europarådets Ministerkomité fra nov. 17- maj 18, hvor VLAK-regeringens hovedprioritet var at svække Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Da regeringen præsenterede sit første udkast til den såkaldte Københavnerklæring var der kun 2 lande (Rusland og Ungarn), der støttede det, og udkastet blev skrevet helt om. Det vakte undren blandt mange Europarådslande, at Danmark ville svække Domstolen i Strasbourg.

Artikler om emnet kan findes her :
https://sites.google.com/site/dkogeuroparaadet/artikler-om-dk-og-europar...

Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Werner Gass, Nette Skov, Peter Andersen, Dorte Sørensen, Torben Skov, Tina Frederiksen, Anders Olesen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Den eneste rolle, Lars Løkke spiller troværdig, er rollen som værner af sig selv.

Eva Schwanenflügel, Marie Jensen, Trond Meiring, Tina Frederiksen, Nette Skov og Maya Lumina anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Det er nogle opsigtsvækkende ting, der er blevet sagt om landets borgere ved landets politikere i de to seneste udgave af "Debatten". Det er ikke alene en groft ucivliseret debat, det er også en melding om, at der ikke er nogen grænse for, hvordan man kan og må udtrykke sig i kongeriget.
I henhold til den fundamentalistiske ytringsfrihed har man den fulde ret til at antyde, at man kun har fået en sparsom (ud)dannelse, og forsikre alle om, at man, at det er stærk begrænset, hvad man overhovedet forstår af den verden, man er i.

Hvis der alligevel skulle være en enkelt indenfor dets rækker, som mener, at borgerlig anstændighed eller nogen som helst anden anstændighed er på vej til at finde fodfæste under de brede bøge, må vedkommende have en dømmekraft på et niveau, der ikke ligger langt over det imbecile.

Eva Schwanenflügel, Karsten Jensen, Trond Meiring og Henrik Leffers anbefalede denne kommentar
olivier goulin

LLR er utroværdig i alle anliggender.
Jeg kunne godt sige noget godt om ham - men troværdighed er altså ikke en af hans kernedyder.
I hvertfald ikke hos undertegnet.

/O

Werner Gass

Ja Oliver Goulin, Han er god til at tømme fadbamser - især hvis det er andre der betaler.

Ole Rasmussen

Hvilket får mig til at tænke over semantikken. Hvad skal vi egentlig forstå ved Mette Frederiksens udtalelse, at hun ikke vil være statsminister for enhver pris. Hun vil ikke rykke sig en tomme i den udlændige politik hun finder er den rigtige? Hvad betyder det? Det er da et udsagn, som er tågesnak.