Kommentar

Medierne bør ikke gøre valget til en sportsbegivenhed – så mister de troværdighed

Medierne dækker valget som en sportsbegivenhed, hvis de fokuserer på mellemtider og meningsmålinger og gør vælgerne til passive og umælende tilskuere. Journalisterne bør kigge udad og ikke stirre sig blinde på Borgen, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Lasse Jensen opfordre til at kollegerne på de traditionelle medier bruger mange ressourcer på at overvåge de sociale medier. Det er måske her, valget bliver afgjort.

Lasse Jensen opfordre til at kollegerne på de traditionelle medier bruger mange ressourcer på at overvåge de sociale medier. Det er måske her, valget bliver afgjort.

Mads Claus Rasmussen

8. maj 2019

Valgkampen har raset i månedsvis, men statsministerens formelle meddelelse giver signal til, at man må sætte valgplakater op og sige klart, at man fører valgkamp. Medierne går i valgtilstand, valgplaner sættes i værk.

Den sædvanlige diskussion om, hvem der tilgodeses mest i hvilke medier, er lige om hjørnet. Det, vi ved, er, at statsministeren – uanset parti – altid vil få lidt mere plads i medierne end udfordreren. Og vi ved, at medierne foretrækker enkelthed: rød mod blå med det grønne som en lille joker.

Lars mod Mette.

Valgkampen bliver en fire uger lang sportsbegivenhed, et maratonløb, hvor mellemtiderne – meningsmålingerne – studeres, analyseres og udbasuneres.

Højtråbende, såkaldte farverige partier på kanten af spærregrænsen får medieplads, hvis de råber højt nok på en usædvanlig måde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Runa Lystlund
  • Kurt Nielsen
  • Steffen Gliese
  • Torben K L Jensen
  • Niels Duus Nielsen
  • Christian Mondrup
  • Katrine Damm
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Eva Schwanenflügel
Runa Lystlund, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Torben K L Jensen, Niels Duus Nielsen, Christian Mondrup, Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Sjovt nok fik Kristendemokraternes næstforkvinde Isabella Arendt topkarakter fra kommentatorerne, da formand Stig Grenov meldte sig syg efter første partilederdebat på DR, (det gjorde han også i sidste valgkamp) og hun måtte træde til i anden debat på TV 2 med en times varsel (!), hvilket hun klarede forrygende. Meningsmålingerne steg.

Det mystiske er at Kristendemokraterne peger på Løkke som statsminister, når de nu lyder som en cocktail af de Radikale, Alternativet og SF.. (Og nå ja, så var der vist noget med homoseksuelle familier og abort, der mildt sagt er gammeldaws..)

Nu har Grenov dog meldt sig rask, så alt er ved det gamle, meningsmålingerne daler sikkert også igen.
Det var en kortlivet fornøjelse, dog et uventet frisk pust i debatterne, der ellers gakkede for vildt ud i suffitterne, så snart Paludan og Vermund fik ordet.

Nu til morgen er det kun anden dag.
Og der er også et EU-valg i midten, der helt forsvinder.
Man når nok at blive mere end træt før Grundlovsdag.

Rolf Andersen, Runa Lystlund, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Godt, at der også opfordres til at rette det kritiske lys mod

CITB...de groft manipulerende og partiske webmedier som Den Korte Avis...CITS

Kurt Nielsen, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Hu hej hvor det går over stok og sten

Siden Fjæsbog og Kvidder er blevet danskernes primærer kilder til viden om, hvad der foregår uden for deres egne vinduer, er det blevet nærmest umuligt at finde et dagblad, som ikke hænger med en vis legemsdel i vandskorpen rent økonomisk. Det koster jo kassen i form af tabte abonnenter og annonceindtægter at aflønne journalister, der stadig holder fagets traditioner for partipolitisk og økonomisk neutralitet i hævd.

Og hvad stiller man som seer og lytter op og stemmeberettiget statsborger med 'public service' kanalernes debatprogrammer - som f.eks. DR's 'Debatten' bestyret af Clement Kjersgaard - der trods studieværtens anstrengelser for at holde armslængdeprincippet i hævd efterhånden minder mere om det hedengangne 'Højlunds Forsamlingshus' ,af onde tunger også kaldet 'Højlunds Råbe- og Galehus'?

Runa Lystlund, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, P.G. Olsen, Katrine Damm og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Eva, jeg tænker også, at hvis KD virkelig gerne vil i Folketinget, så var det måske en ide med et lynhurtigt formandsskift ;) På den anden side, så er der jo det der med 'beginner's luck', så deet...

(Og så hvisker jeg lige her i en parentes: Skipper, du gjorde det fint nok, helt ok, men du brændte altså ikke virkelig igennem - så fuld fart frem :-) )

Der er jo masser af tid ;-) ;-(

Carsten Wienholtz, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Katrine, uha ja, Skipper er lidt for flink og lader sig tromle af de mere højtråbende - eller bliver cuttet af ordstyreren (det sker især i Debatten, grrr !!)
På den anden side fremstår hun meget troværdig i meningsmålingerne (såfremt vi da skal stole på dem).

Mht til KD, så ville det nok fremme partiets valgbarhed at skifte til en forkvinde som Isabella Arendt, tror ikke det kun var beginners luck, hun var meget autentisk ;-)

Runa Lystlund, Carsten Wienholtz, Torben K L Jensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Torben Skov

For sent Lasse Jensen. Det kører som var det OL. Og så er der hændt et mirakel i England. Nærmere bestemt i Liverpool :oD

Anne-Marie Krogsbøll og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg synes, at det faktisk allerede er meget anderledes, end vi har måttet døje med det; men lad det blive ved med at handle om substans og egentlige nyheder, fremfor spåmandskunst.

Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Leo Nygaard

Om KD - Grenov vil sende en anden til leder runder på TV. Men TV vil bestemme.
Både DR og TV2 kræver idag at partilederne stiller op. Hvor frækt at ville diktere dette.
Meen, så kan nogen melde sig "syg".

jan henrik wegener

Og lad være med at begå den fejl at se valget som afgjort på forhånd.
Det er de ikke i USA og nok heller ikke her.

Morten Sørensen

"Og vi ved, at medierne foretrækker enkelthed ..."? Næh, Jensen - medierne foretrækker ENKELhed - uden for mange enkelTheder :-)

Carsten Nørgaard

Jeg følger så lidt som muligt.

Hvorfor belaste ens nerver med det pjat oven i en allerede travl hverdag?

Desuden har man jo haft 4 år til at beslutte sig for, hvem man vil stemme på.

Lad nu ikke valgflæsk og Cirkus Skænderi afgøre det hele på lidt mindre end en måned.

Niels Østergård, Johnny Hedegaard, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar