Kronik

Politikere, der prædiker strenge straffe og lovlydighed, bryder ofte selv loven

Højrefløjen ser sig ofte i sin gode ret til at bryde demokratiets spilleregler i en højere sags tjeneste, mens de prædiker lov og orden og siger, at indvandrere ikke kan finde ud af demokrati. Hvis vi vil beskytte demokratiet, er løsningen måske at lade det vokse, skriver forfatter Kristian Thorup i dette debatindlæg
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ulovlige instruks i sagen om adskillelse af unge asylpar udstiller ikke Støjbergs uhøjtidelige forhold til ministeransvarlighedsloven, men ligeledes Dansk Folkepartis, der – når de fortsætter med at holde hånden under ministeren – endnu engang viser deres sande ansigt i spørgsmålet om retsstaten og den lov og orden, de ellers så ofte hæver fanen for.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ulovlige instruks i sagen om adskillelse af unge asylpar udstiller ikke Støjbergs uhøjtidelige forhold til ministeransvarlighedsloven, men ligeledes Dansk Folkepartis, der – når de fortsætter med at holde hånden under ministeren – endnu engang viser deres sande ansigt i spørgsmålet om retsstaten og den lov og orden, de ellers så ofte hæver fanen for.

Keld Navntoft

Debat
1. juni 2019

I begyndelsen af maj florerede en historie om, at DF’s trafikordfører og formand for Færdselssikkerhedskommissionen, Kim Christiansen, var blevet fanget i at tale i telefon, mens han kørte 100 km/t på motorvejen.

Få måneder forinden tordnede Kim Christiansen mod det respektløse i at bryde loven ved at telefonere, mens man kører bil, og var med til at hæve straffen for dette.

Han havde dog selv svært ved at se, hvorfor det skulle være relevant at skrive artikler om hans eget brud på loven og udtalte til Ekstra Bladets journalister, at han var »lidt sur over, at I overhovedet gider beskæftige jer med det her«.

Selv om denne lille historie om hykleri måske ikke er den mest markante politiske historie i mands minde, er den alligevel blot endnu en i rækken af historier, der udstiller ’lov og orden’-politikeres mærkværdige forhold til loven.

Hævet over loven

I den mere seriøse ende af skalaen finder vi de seneste afsløringer i sagen om udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ulovlige instruks i administrationen af sager om adskillelse af unge asylpar.

Historien udstiller ikke kun Venstres og Inger Støjbergs uhøjtidelige forhold til ministeransvarlighedsloven, men ligeledes Dansk Folkepartis, der – når de fortsætter med at holde hånden under ministeren – endnu engang viser deres sande ansigt i spørgsmålet om retsstaten og den lov og orden, de ellers så ofte hæver fanen for.

Loven skal følges, bestemt, medmindre selvfølgelig at ulovlighederne er i forlængelse af DF’s egen stramme udlændingepolitik. Så er det helt i orden at bryde den – bare lidt.

Det er en slags civil ulydighed, som man ganske vist ville fordømme på det kraftigste, hvis den foregik på venstrefløjen, men som er noget helt andet, når DF’s veninde Inger Støjberg gør det for at ’forsvare Danmark’.

Sagen vækker minder om Watergateskandalen, som udstillede den håndfaste ’lov og orden’-præsident Richard Nixon som et kriminelt magtmenneske, der ikke skyede nogen midler for at overvinde sine politiske modstandere.

Politikeren, der prædikede strengere straffe og lovlydighed, følte sig selv hævet over loven.

Forbrydelse før orden

Dette paradoks finder man blandt mange konservative og højrepopulistiske politikere i dag: en benhård insisteren på lov og orden sammenblandet med en villighed til selv at bryde alle de love og grundlovsparagraffer, der måtte stille sig i vejen for deres egen politik.

I Ungarn ser vi det i form af en åben foragt for det liberale demokrati, i Filippinerne i form af lovløs henrettelse af formodede kriminelle, i USA i form af Donald Trumps forsøg på at hindre undersøgelsen af, om hans valgkampagne havde samarbejdet med fremmede magter om at undergrave den demokratiske valgproces.

Allersenest har vi set den østrigske regering falde, fordi den nationalkonservative vicekansler, Heinz-Christian Strache, tilbød at lade sig købe af en russisk oligark og blev fanget på skjult kamera.

Listen er meget længere.

Demokratiske kerneinstitutioner som domstolene, den frie presse og konventioner bliver rutinemæssigt angrebet af højrepopulister rundt omkring i verden. Det ser ud til, at alle kneb gælder for at genoprette lov og orden. Man må bryde loven for at redde den, ligesom vi kompromitterede demokratiet for at redde det fra terrorismen.

Denne skizofrene tilgang minder os om, at selve den legale orden i ethvert samfund altid oprindeligt har været grundlagt med en ’indstiftende forbrydelse’, som via vold og magt – eller i hvert fald truslen om vold – har grundlagt den gældende magtorden med politi, militær, love og statens voldsmonopol.

Fortællinger som tv-serien Game of Thrones viser os netop denne proces, hvor forskellige aktører forsøger at indstifte deres eget voldsmonopol ved at fjerne alle andre kandidater til det. Orden kan først herske, når voldsforbrydelsen har grundlagt den.

Den samme grundlæggende logik ligger til grund for demokratiske samfund, som heller ikke kan tolerere andre politiske magthavere på deres territorier.

Denne ofte glemte paradoksale forbindelse mellem forbrydelse og lovlig orden kommer op til overfladen igen i mange af de højrepopulistiske politikeres politik og adfærd.

Danske demokrater

Den samme fleksibilitet gælder ikke for alle. Konservative kræfter føler sig ofte i deres gode ret til at bryde de grundlæggende retsprincipper i den større sags tjeneste, mens muslimske miljøer kaldes udemokratiske, hvis de blot tænker på at gøre det samme.

Bag denne tendens ligger en skjult forestilling om, at demokratiet er noget, der findes i essensen af visse mennesker: Demokrati er ikke noget, man gør, men noget, man er. Vi danskere er demokrater. Det ligger i den danske kultur, som har formet os fra barnsben. Vi kan aldrig rigtig træde forkert.

Hvis vi overtræder demokratiets principper, er der formentlig en god grund til det.

Det er en afvigelse, som vi kan tillade os, fordi vi er legemliggørelsen af demokratiets ånd. Samtidig kan vi belære nydanskere om, at de ikke kan finde ud af demokrati, fordi det ikke ligger i den fremmede kultur, de er formet af.

I ethvert samfund ligger de magtfuldes styrke ikke kun i at kunne forme og efterleve de gældende regler og normer, men særligt i at kunne tillade sig at afvige fra dem.

Danskere er pr. natur demokrater og bekræfter næsten bare denne overlegenhed ved at bryde de demokratiske regler.

Nydanskere har pr. natur et mistænkeligt forhold til de demokratiske principper og kritiseres ikke kun, hvis de gør noget demokratisk forkert, men i visse tilfælde også, når de slet ikke gør noget. Tænk bare på spørgsmål som: ’Hvorfor tager I ikke afstand fra terrorangrebet?’.

Voksende demokrati

Vores forhold til demokrati har i vor tid nået et både absurd og uambitiøst niveau. Demokrati er blevet gjort til en fast størrelse, noget vi allerede har opnået, og som vi kan bruge til at hævde os selv over for minoritetsgrupper, som ikke kan finde ud af det.

I efterkrigstiden var demokrati en radikal idé, hvis fulde potentiale man stadig arbejdede for at realisere, eksempelvis på arbejdspladserne i form af det desværre fallerede projekt om Økonomisk Demokrati – arbejdernes medejerskab af og medbestemmelse på deres arbejdspladser.

En idé, som nogle kræfter på venstrefløjen i dag forsøger at genoplive.

I dag har vi ikke blot forladt alle ambitioner om yderligere demokratisering af samfundet. Vi kan i stadig mindre grad finde ud af at overholde de demokratiske principper, vi allerede har vedtaget.

Men måske er det værd at tænke disse to forhold sammen: Måske er det netop, når vores ambitioner på demokratiets vegne fordufter, at vi begynder at slække på vores forhold til de allerede vedtagne demokratiske principper og love.

Økologiske økonomer har ofte påpeget, at problemet med en kapitalistisk vækstøkonomi er, at den ikke kan stå stille, men altid må vokse sig større, hvis den ikke skal styrte sammen i kriser.

Måske forholder det sig på samme måde med demokratiet: Når vi ikke anskuer det som et levende projekt under fortsat udvikling og udfoldelse, som altid kan gøres mere demokratisk, begynder de allerede opnåede demokratiske fremskridt at krakelere.

Kristian Thorup, cand.soc. og forfatter til ’Populismens klassekamp’

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

En anden vinkel på sagen, der ellers er glimrende analyseret i nærværende kronik, er at vores hjerner beviseligt forandrer sig når vi opnår magt.
Vi bliver tiltagende selviske og uempatiske, jo mere vi har at skulle have sagt overfor andre.

Og derfor er Enhedslistens rotationsprincip sund fornuft, der ses som billedet på ultimativt vanvid af magtmennesker ;-)

Lis djørup, Lillian Larsen, Pietro Cini, Thomas Tanghus, Ole Svendsen, P.G. Olsen, Anna Olsen, Morten Fals, Torben Bruhn Andersen, Elisabeth Andersen, Christel Gruner-Olesen, Kirsten Lindemark, Ole Frank, nils valla, Trond Meiring, Alvin Jensen, peter juhl petersen, Steen Obel, Anne-Marie Krogsbøll, Jonna Jensen, Tue Romanow, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Michael Waterstradt, Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche, Niels Borre, Herdis Weins, Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, David Zennaro, Susanne Kaspersen, Anne-marie Monrath, Bjarne Andersen, Steen K Petersen, birgitte andersen, Jens Erik Starup, John Andersen og Bodil Rasmussen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Da Hans Engel, daværende formand for de konservative, for år tilbage ramte en betonklods med sin bil i alkohol påvirket tilstand måtte han forlade politik.

At tale i håndholdt telefon under kørsel er strafbart fordi det give samme ukontrollabel kørsel som det er at føre en bil i alkohol påvirket tilstand.

DF’s trafikordfører og formand for Færdselssikkerhedskommissionen, Kim Christiansen må derfor stilles til ansvar for sine handler præcis som Hans Engel i sin tid måtte gøre det - Men politikers moral på særligt højrefløjen er jo nærmest ikke eksisterende længere.

Og det er netop hovedessensen i den stadig voksende politikerlede. Politikere skal være ledelys i det repræsentative demokrati. Ikke moralsk og etisk grænseløse uden nogen form for integritet.

Der burde laves et borgerforslag/underskriftsindsamling på at man efter f.eks. 8 år i folketinget skal forlade dette.

Lis djørup, Thomas Tanghus, Ole Svendsen, P.G. Olsen, Morten Fals, Torben Bruhn Andersen, Elisabeth Andersen, Kirsten Lindemark, Ole Frank, Nette Skov, Alvin Jensen, Steen Obel, Anne-Marie Krogsbøll, Tue Romanow, Karsten Lundsby, Lise Lotte Rahbek, Michael Waterstradt, Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche, Herdis Weins, Carsten Wienholtz, Palle Jensen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Anne-marie Monrath og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Kære unge vælgere.

Denne artikel er et vigtigt eksempel, for den handler om stigende politisk ekstremisme, kynisme og voldsparathed, den tendens er ikke kun dansk, tendensen ses i hele EU og resten af verden, det er løgnagtighed og alternative fakta hvilket naturligvis altid er løgn.

Polen, Ungarn, Frankrig, Italien og USA blot for at nævne nogle få andre lande, der oplever det samme.

Hvorfor?

Hvis f.eks. ikke man politisk ønsker, at skulle forholde sig til et ‘ekstremt’ stigende antal klimaflygtninge, burde vores folkevalgte politikere stoppe med, at producere klimaflygtninge.

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede ‘ikke’ bæredygtige økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

I min første lille kommentar til dette valg, beskrev jeg vores løgnagtige politikere og den købte presse, der udelukkende gør brug af alternative fakta, det er brug af løgn for at bevare deres tilranede økonomiske og materielle værdier og de betaler ved at sende regningen videre, ved helt medvidende, at stjæler deres egne børns fremtid.

I denne kommentar vil jeg blot foruden at gentage dette påpege, at den danske politiske kynismens omfang, der altid først rammer de mest udsatte mennesker i Danmark, de mennesker der ikke har en ‘værdig’ stemme i samfundet, ofte ej heller et rigtigt hjem eller et betalt arbejde og derfor ikke bliver hørt, at den stigende politiske skabte økonomiske ulighed i Danmark skaber stor og voksende, politisk skabt fattigdom, men der skabes politisk, ingen form for rigdom på den lange bane, denne stigende politiske løgnagtighed og kynisme er en direkte aflægger af den politisk globale løgnagtighed og kynisme, hvor politikerne for at bevare deres tilranede økonomiske og materielle værdier sende regningen vider og stjæler deres egne børns fremtid.

Ved fortsat stigende CO2 udledning og der er ‘absolut’ ikke udsigt til andet, estimere UN/FN 250 millioner nye klimaflygtninge ikke kun fra og omkring ækvator, men primært der fra, da ekstremt vejr frekvensen stiger og eksistensgrundlaget forsvinder.

Dette tal flygtninge stiger i takt med CO2 koncentrationen stiger i atmosfæren og den samlet set globalt stigende opvarmning af kloden.

Vores løgnagtige politikere har faktisk kun ret til deres egen mening og holdning til politiske spørgsmål, men ‘IKKE’ nogen sinde, har vores løgnagtige politikere ret til deres egene fakta.

Denne politik vores politikere prædiker, er fint illustreret i denne artikel, men er kendetegnet for den globale forråelse, politisk udpræget løgnen og bedragets politik, hvor medmenneskeliget afstumpethed spredes ud i samfundet, hvor der skabes en politisk løgnagtighed der forplanter forråelse i Danmark og danskerne samt globalt.

“En lille kommentar til vores løgnagtige politikere og den købte presse.

EU/Danmark medregner ikke i CO2 regnskabet de varer der forbruges i EU, men er produceret uden for EU.

EU/Danmark medregnet ikke i CO2 regnskabet CO2 udledning fra skipping.

EU/Danmark medregner ikke i CO2 regnskabet luftfart.

EU/Danmark er ikke samlet set begyndt på CO2 udlednings reduktion.

Verdens samlede CO2 udledning stiger fortsat.

Der er ikke tilstrækkelig bæredygtig energi til, at sikre samlet set global økonomisk vækst og vigtigst af alt, der er ingen, absolut ‘INGEN’ udsigt til, at tilstrækkelig bæredygtig energi kommer os mennesker til undsætning før end, at det er ‘MEGET’ for sent under ‘ALLE’ omstændigheder.

Den pointe vil jeg uddybe lidt igen.

Husk alternative fakta ‘IKKE’ er fakta, men er altid løgn!

Faktum er:
Ingen af de løgnagtige politiker i folketinget, har til dato kunne beskrive, samlet set global vækst, uden brug af energi fra klimakatastrofe skabende CO2 afbrænding af kul, olie og gas.

Ingen af de løgnagtige politiker i folketinget, har til dato kunne beskrive et alternativ, der kan skabe samlet set global vækst i fremtiden, uden energi fra klimakatastrofe skabende CO2 afbrænding af kul, olie og gas.

Konklusionen må derfor naturligvis være, at de løgnagtige politikere i folketinget generelt og samlet set, ikke har forstået, hvad gode økonomiske forhold er, ingen af de løgnagtige politikere i folketinget har forstået skabelsen af samlet set økonomisk vækst, rimelig fordeling af den samlede velstand og på den ’lange bane’ bekæmpelse af fattigdom.

Kære børn og unge der endnu ikke er blevet hjernevaskede i skolen.

Stem når i kan, stem på partier og kandidater, der siger sandheden om jeres fremtid, her er en smagsprøve på sandheden om vores løgnagtige politikere fra en af jeres egne helt unge mennesker den da 15 årige Greta Thunberg.

“You only speak of green eternal economic growth because you are too scared of being unpopular.

You only talk about moving forward with the same bad ideas that got us into this mess, even when the only sensible thing to do is pull the emergency brake.

You are not mature enough to tell it like is.
Even that burden you leave to us children.”
Citat fra den 15 årige Greta Thunberg COP24 i december 2018 Katowice Polen.

Fra COP24 i december i Katowice i Polen 2018 Greta Thunberg holder denne tale til beslutningstagerne (de løgnagtige politikere mf.) for klimamålene.”

Link:https://www.lifegate.com/people/news/greta-thunberg-speech-cop24
Link:https://youtu.be/HzeekxtyFOY

Lillian Larsen, Morten Fals, Torben Bruhn Andersen, Kirsten Lindemark, Ole Frank, nils valla, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Anne-Marie Krogsbøll, Kim Folke Knudsen, Karsten Lundsby, Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Tak for en rigtig god artikel.

Jeg har de seneste år ofte giver udtryk for min bekymring over, at dele af den danske befolkning virkelig kan mene, at det er ok at gå på kompromis med vores demokratiske grundprincipper for at beskytte demokratiet. Ideen er vist, at går det kun ud over en (hadet) minoritet, så har det ingen konsekvenser for demokratiet. Hvilket jo er usandsynligt naivt at tro. Det betyder snarere at demokratiet bliver ødelagt indefra. Fordi man netop tillader sig, at negativt særbehandle en minoritet, der jo bør være mindst lige så beskyttet som majoriteten.

Det eneste jeg vil sige til artiklen er, at det kan godt være, det giver mening, at skælde ud på politikerne, men det er os som befolkning, der har givet dem deres stemme. Og først når vi som befolkning forstår, hvad vi er igang med at ødelægge, kan de stoppes.

Så tænk på det på onsdag...

Lillian Larsen, Thomas Tanghus, Ole Svendsen, Morten Fals, Elisabeth Andersen, Ole Frank, Trond Meiring, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Steen Obel, Steffen Gliese, Anne-Marie Krogsbøll, Tue Romanow, Ib Christensen, Karsten Lundsby, Estermarie Mandelquist, Lise Lotte Rahbek, Gitte Loeyche, Herdis Weins, Niels Duus Nielsen, Jens Erik Starup, Poul Erik Pedersen, Carsten Wienholtz, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Anne-marie Monrath

Jeg har utallige gange, under denne regering tænkt, "TYV TROR, ANDRE STJÆLER".
Dejligt at se det på tryk.
Jeg tror de har sat rekord i den nuværende regering.
Jeg håber det bedste for os fremover.
Enhedslistens rotationsprincip er sund fornuft, EL er nok det parti med færrest psykopater.
Magtbegær og lav evne til empati, hænger sammen.

Lillian Larsen, Thomas Tanghus, Ole Svendsen, Morten Fals, Elisabeth Andersen, Ole Frank, nils valla, Trond Meiring, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Steen Obel, Steffen Gliese, Jonna Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Tue Romanow, Ib Christensen, Karsten Lundsby, Estermarie Mandelquist, Gitte Loeyche, Herdis Weins, Niels Duus Nielsen, Jeppe Lindholm, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Jeppe Lindholm, forskellen på Engel og Christiansen er, at Engel i egen selvforståelse var en mand af ære. For ham var det eneste ærefulde at forlade sin post. Christiansen er i denne henseende et typisk eksempel på den radikale højrefløjs æreløshed og den deraf manglende respekt for den såkaldte borgerlige anstændighed.

Tommy Christensen, Thomas Tanghus, Ole Svendsen, Morten Fals, Elisabeth Andersen, Ole Frank, Jane Jensen, Trond Meiring, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Anders Reinholdt, Steen Obel, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Ebbe Overbye, Hans Larsen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Estermarie Mandelquist og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

Blekingegade.

Kim Folke Knudsen

Vil Hr. Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti og Fru Inger Støjberg, Venstre.

venligst tage offentligt og utvetydigt afstand fra Stram Kurs politik udtalt af Rasmus Paludan ??.

1. Vi opretter KZ-lejre ( motivationsfremmende lukkede lejre ) på Nordøstgrønland, hvor alle muslimer skal sendes hen, som før har opholdt sig i Danmark.

2. Vi opfører en mur på grænsen mellem Danmark og Tyskland for at forhindre masseindvandring af muslimer og illegale personer fra det Tyskland, som Forbundskansler Angela Merkel har ødelagt med hendes landsskadelige Pladderhumanisme.

2 forslag fremsat af Partiet Stram Kurs og Rasmus Paludan.

Det nyeste skud på stammen af nationalistiske danske partier.

Dansk Folkeparti
Nye Borgerlige
Stram Kurs.

Det kan nås endnu Kristian Thulesen Dahl DF, og Inger Støjberg Venstre, at tage utvetydigt afstand fra Stram Kurs politik. Der er 4 dage til valgdagen.

VH
KFK

Ole Svendsen, Morten Fals, Elisabeth Andersen, Ole Frank, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Til ovenstående følgende bemærkning.

Mennesker tiltrækkes af stærke mænd,som ser splinten i sin fjendes øje, man aldrig ser bjælken i ens eget øje.

Ole Svendsen, Morten Fals, Ole Frank, nils valla, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

"aktindsigt er en sygdom i samfundet" er holdingen på den fløj, der havde travlt med, at belære alle om hvem de er, dem der selv viser de har noget at skjule.
Sørine Gotfredsen forsvarede LLR mod Ekstra bladet med "Det er ikke forkert hvad LLR gør, Det er forkert at afsløre hvad LLR gør"
DF's modstand mod svindel i EU taler også for sig selv.
Flygtninge skal jages hjem, og penge bruges på anti terror, men ikke et ord om vi selv løg os ind i en krig og skabte flygtninge og kaldte selv på terroristerne.
Paludan er ikke den første danske provokatør der ser invaderer som mål. Der er også danskerer der kunne finde på at spytte på fremmede, bare fordi de er flygtninge husker i nok. De har bare ikke fået den samme opmærksomhed, -fra danskeres side, som Paludan nu får.

Hvis vi skal klage over æreløse fremmede, burde vi måske vise at vi kan styre vores egne æreløse først.

Lillian Larsen, Ole Svendsen, Morten Fals, Elisabeth Andersen, Ole Frank, nils valla, Trond Meiring, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Steen Obel og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

rigtig god vinkel på det her problem.
For det er da tankevækkende, at det stort set altid er på højrefløjen, at de her ulovligheder og bøjninger af reglerne finder sted.

Lillian Larsen, Niels Duus Nielsen, Ole Svendsen, Elisabeth Andersen, Ole Frank, Trond Meiring, Alvin Jensen, Steffen Gliese, peter juhl petersen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Når man ser på andre får man øje på sig selv og de ting man selv har brug for lære om.

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Jan Jensen, Trond Meiring og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Var det Haarder's risengrødgate, der førte til Trumps fake news?

Og hvad med Løkkes torskegilder? Er filmen Godfather mon ikke skrevet over disse ekstravagante kalaser? Og var der ikke noget Luca Brasi over tidligere skatteministeren Peter Christensen ageren i Helle Thornings skattesag.

Og hvad med Hønge? Nu gider han ikke EU og dets bureaukrati. Han har lige sagt at det var det fedeste....

Ole Svendsen

Tak for en super artikel!
@ Jeppe Lindholm - du skriver:
"Der burde laves et borgerforslag/underskriftsindsamling på, at man efter f.eks. 8 år i folketinget skal forlade dette."
Det er et fremragende forslag, du kommer med. Jeg vil selv skrive under på sådan et borgerforslag, og det vil garanteret få mange underskrifter.
Udfordringen bliver at få det vedtaget af et flertal i folketinget. I hvert fald HVIS flertallet udgøres af levebrødspolitikere.
For det vil jo betyde, at folketingets ryggesløse levebrødspolitikere vil ryge ud, og hvad skal de dog så leve af? Løkke, Støjbjerg, Tulle, Mette F., Kristian J., Pia K., Naser Khader og mange flere.
De kunne jo risikere, at skulle tage et alm. arbejde!
De ville miste magt, indflydelse og medie tid!
Oh ve - Oh Skræk!!!
;-)

Eva Schwanenflügel, nils valla og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Endnu et eksempel er Søren Pape Poulsen, der stadigvæk overvåger befolkningen ulovligt. Denne artikel er over 2 år gammel, og det foregår stadig: https://www.information.dk/indland/2017/03/pape-viderefoerer-ulovlig-ove...

Jens Erik Starup, Lillian Larsen, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeps, Pape nægter at stoppe sessionslogning, selvom det er ulovligt !!

Eva Schwanenflügel

Rasmus Malvert fra foreningen Ulovlig Logning fører sag mod justitsministeriet.
Man kan gå ind på ulovlig logning.dk og downloade deres håndbog, tilmelde sig nyhedsbrev og støtte sagen med bidrag.

Eva Schwanenflügel

Rasmus Malvert har bl.a. skrevet i en mail :

På den positive side har vi også lavet den føromtalte Håndbog i Ulovlig Logning. Jeg endte med at betale det meste selv, men der var også nogle helte iblandt jer som spyttede i kassen. Hvis du også vil give, kan du stadig skrive til mig.

Den kan downloades på https://nam01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fulovli..., hentes hos PROSA i København, Odense og Aarhus, eller du kan skrive til mig og arrangere andre former for distribution.

Kampen fortsætter!