Klumme

Verden har ikke brug for Joe Biden som ny amerikansk præsident

Tanken om, at Joe Biden skulle blive den nye amerikanske præsident, er ikke til at holde ud. Underteksten for Bidens kandidatur er nemlig, at alt bliver godt igen, hvis bare Trump går væk, skriver Rune Lykkeberg i dette debatindlæg
Tanken om, at Joe Biden skulle blive den nye amerikanske præsident, er ikke til at holde ud. Underteksten for Bidens kandidatur er nemlig, at alt bliver godt igen, hvis bare Trump går væk, skriver Rune Lykkeberg i dette debatindlæg

Jonathan Ernst

4. maj 2019

Det gamle regime slår tilbage, ondskaben skal overvindes, og alt vil blive godt igen. Det synes at være Joe Bidens løfte til de amerikanske vælgere.

Den 76-årige forhenværende vicepræsident, som nu har annonceret, at han for tredje gang stiller op til et amerikansk præsidentvalg, har præsenteret sin kampagne med videoen: »Amerika er en idé«.

Den indledes med, at Biden læser op af den amerikanske uafhængighedserklæring. Han minder om, at selv store amerikanere som Thomas Jefferson ikke altid har levet op landets idealer. Men aldrig før har amerikanerne forladt deres idealer, som det sker nu, forklarer Biden. 

Videoen fortsætter med billeder fra Charlottesville i 2017, hvor nynazister, Ku Klux Klan-tilhængere og hvide racister marcherede stolte om natten med lysende fakler og:

»De råbte de samme antisemitiske slogans, som blev hørt i Europa i 1930’erne«, fortæller Biden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Olaf Tehrani
 • Torben Skov
 • Morten Lind
 • Eva Schwanenflügel
 • Gustav Wegener Tams
 • Torben K L Jensen
 • Anders Graae
 • David Zennaro
 • Henrik Rasmussen
 • Michael Waterstradt
 • Leif Jacobsen
Bjarne Bisgaard Jensen, Olaf Tehrani, Torben Skov, Morten Lind, Eva Schwanenflügel, Gustav Wegener Tams, Torben K L Jensen, Anders Graae, David Zennaro, Henrik Rasmussen, Michael Waterstradt og Leif Jacobsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Egentlig må det være befolknings helt egen sag, - både valgsystemet og hvem de vil have som præsident.

Men fordi dette understimulerede pattebarn i Det Hvide Hus igen og igen foretager beslutninger, der skader hele verdens sikkerhed og direkte skader mange menneskers menneskerettigheder, syntes jeg, at et valg af Joe Biden er bedre end genvalg af Donald John Trump.

Derefter kan USA´s befolkning måske vælge en bedre kandidat næste gang.

Michael Waterstradt

Tak Lykkeberg for fremstillingen af Joe Biden som visionsløs i forhold til en genopbygning af den velfærdsstat som siden slut 70erne er blevet udhulet og har efterladt næsten 80% af amerikanerne uden økonomisk sikkerhed https://www.forbes.com/sites/zackfriedman/2019/01/11/live-paycheck-to-pa...
- Biden påstår at han ikke modtager støtte fra super-PACs og taler imod Citizen United stadfæstelsen om ubegrænset økonomisk støtte fra store kooperationer samt enkelt-personer til politiske kandidater, men under hans første private fundraiser møde hjemme hos Comcast bossen David Cohen forklarer han hvorledes disse alligevel kan omgå den regel (så spil for galleriet).
Det som jeg hæfter ved han politiske karriere er hans "tough on crime" tale i 93, og hans efterfølgende opbakning til lovforslaget af samme navn, der resulterede i en kriminalisering af primært farvede mænd for mindre lovovertrædelser (specielt efter tilføjelsen af "three strike" reglen, der sendte folk på langvarige fængselsophold for små forbrydelser).

Anne Mette Jørgensen, Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Torben K L Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Bernie Sanders for president!

Anne Mette Jørgensen, jens christian jacobsen, Henrik Hesselholdt, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar