Klumme

Hvis demokraterne skal vinde over Trump, skal de angribe Joe Biden

Joe Biden er favorit til at skulle udfordre Trump på demokraternes vegne, men han styrer direkte imod den fælde, der kostede Hillary Clinton valgsejren: Han har ingen nye progressive visioner, han er bare anti-Trump, skriver den politiske kommentator Bhaskar Sunkara i dette debatindlæg
At pege fingre ad Trump under henvisning til, at ’den mand er ikke normal’, er ikke opskriften på at mobilisere vælgerne for politisk forandring, skriver amerikansk politisk kommentator Bhaskar Sunkara.

At pege fingre ad Trump under henvisning til, at ’den mand er ikke normal’, er ikke opskriften på at mobilisere vælgerne for politisk forandring, skriver amerikansk politisk kommentator Bhaskar Sunkara.

Dominick Reuter

11. juni 2019

Joe Biden er overbevist om, at han bliver USA’s næste præsident. Han er da også den aktuelle favorit til at vinde valget om at blive det demokratiske partis præsidentkandidat og står stærkt trods sine problemer med at respektere andre menneskers fysiske grænser. Men det er ikke i 2019’s tidsånd, og det er hans selvsikre centrisme heller ikke – hverken for det venstrerykkende demokratiske parti eller resten af vælgerne.

Tankegangen synes at være, at undgår han blot at rokke for meget ved båden, og nedtoner han blot de politiske stridsspørgsmål med det største splittelsespotentiale, vil gode gamle onkel Joe kunne feje den giftige Trump af banen. For han er jo det sikre, velkendte kort i en usikker tid, ikke sandt?

Problemet er, at vi kender den historie, og vi har set, at den ikke ender godt. 

Tamt modsvar

Donald Trump fik succes, fordi han tilbød vælgerne noget nyt og anderledes. Han talte til deres vrede, han talte om sine planer for at gøre ’America great again’. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Anders Graae
  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus, Anders Graae, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Pedersen

Joe Biden er et utroligt ringe bud på en demokratisk præsidentkandidat - om muligt et endnu ringere end Hillary Clinton

Carsten Nørgaard, Michael Waterstradt, Anders Graae og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar