Folk

FOLK

Debat
5. juni 2019

Forbudssvenskere I

Valgkampen har handlet alt for lidt om det dystopia af formynderi, feminisme og multikultur, som højrefløjen kalder ’svenske tilstande’. Nu kommer Systembolaget til undsætning med et forbud mod en øl-etiket, der afbilder en traditionel midsommerfejring. Giv den gas, DF

Forbudssvenskere II

Motivet, som pryder Kalmar-bryggeriet Ängöls midsommerøl, forestiller et festklædt selskab anført af en violinspillende herre ved en solnedgangsfarvet sø. Det er ifølge Systembolaget en »forherligelse af højtiden«, som strider mod lovens krav om »særligt mådehold«

Forbudssvenskere III

Mens nationalister kan udlægge sagen som udtryk for elitens had til svensk kultur, kan liberale bruge den som bevis for barnepigestatens eksistens. I baggrunden ses robåde, og det er ifølge monopolet en »risikabel situation«, som »ikke bør forbindes med alkoholindtag«

Forbudssvenskere IV

Men skrattar bäst som skrattar sist. Svenskerne drikker i gennemsnit 23 procent mindre alkohol end danskerne. Og mens vi har vesteuropæisk bundrekord i levealder, er Sverige med i toppen. Hvor stor en rolle alkoholrelaterede drukneulykker spiller i det regnestykke er uvist

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Katrine Damm

Til gengæld har de i Sverige vistnok et væsentligt højere forbrug af sukker end i DK, så kan man jo gisne om, hvad de mon bruger det til ;-)