Folk

FOLK

26. juni 2019

Turister

Selv turistindustrien er efterhånden ved at være trætte af alle de kinesere, tyskere og amerikanere, der valfarter til København for at opleve den sagnomspundne danske hygge. For at undgå overturisme vil Wonderful Copenhagen ikke længere bruge Nyhavn i sin markedsføring.

Turister II

I stedet vil kampagnerne fremover fokusere på attraktioner uden for Indre By. Folk overlever nok også uden at se et tårn, der er mindre end halvt så højt som deres hoteller, en gågade med de samme butikker som i resten af verden og nogle trommende bjørneskindshuer.

Turister III

Må vi i stedet anbefale nogle af Hovedstadsområdets oversete perler. De arkitekturinteresserede kan for eksempel lægge vejen forbi Avedøreværket – eller ’dobbeltsfinksen’, som Politiken engang døbte det i en hyldestartikel, der lovpriste bygningens »kliniske helstøbthed«.

Turister IV

Danmarks muligvis længste bygning, Blokland, i det socialdemokratiske utopia Albertslund, er ikke bare et must for amerikanere med hang til Bernie Sanders. Beliggenheden tæt på Vridsløselille fængsel gør den også til et oplagt stop på vejen for tyske Olsen Banden-fans.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Ja, det bliver yndigt, når Ørkenfortet ved Knippelsbro tages i brug som Københavns største hotel. I forvejen er der en trængsel af den anden verden derfra og hen til Christianshavns Torv og videre derfra ud mod Volden.