Klumme

Nu har du gjort din pligt og stemt, men du har ikke fri fra samfundet

Det samfund, man ønsker som vælger, er noget, man skaber mellem valgene. Så hvordan er vi politiske i dag, når rusen, ærgrelsen eller den milde ligegyldighed har lagt sig efter valgresultatets afsløring, spørger sceneinstruktør Katrine Wiedemann i dette debatindlæg
Vi har sat vores kryds, men hvor meget kan vi overlade til det repræsentative demokrati, spørger Katrine Wiedemann

Vi har sat vores kryds, men hvor meget kan vi overlade til det repræsentative demokrati, spørger Katrine Wiedemann

Mads Claus Rasmussen

6. juni 2019

Valget er endelig overstået. Har vi så fri nu?

Man siger om politik, at valgene vindes mellem valgkampene. Det betyder, at partierne må gøre deres rugbrødsarbejde i tiden mellem valgene, da det er her, de fleste vælgere for alvor rykkes.

Gælder det samme vælgerne? Måske onsdagens kryds var det mindste af det arbejde, som venter? Hvilket arbejde? Ja, hvordan agerer man egentlig som en politisk ansvarlig borger, når valghandlingen er overstået?

Vi har sat vores kryds, men hvor meget kan vi overlade til det repræsentative demokrati? Der er vel stadig en masse ting, man som individ bør gøre?

Måske har du stemt efter klimaet i går. Har du hermed gjort dit, eller er det netop nu, du skal i gang med togrejser, kødfri dage og andre, mindre gennemtærskede, endnu ikke opfundne klimakampe?

Hvis du har stemt på et integrationsvenligt parti, kan du så undsige dig ansvaret for selv at fremme integration i dit eget hverdagsliv? Er der nok muslimske navne i din telefonbog, og hvornår har du sidst hjulpet til i et asylcenter? Hvor er din platform i din egen hverdag?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Estrup
Christian Estrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu